verbalkint92
26 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Renkli bir yol filmi.Romantizmin oryantalist açılımına uygun bir teşekkül etme şekli.Türk usulü mizah ise öyküyü daha da renklendiren unsurlar arasında.Göçmenlik, yabancılaşma, çözülme gibi realist meselelere kafa patlatmak yerine, kader, raslantı, romantizm, yolculuk gibi daha naif konuları ele alan başarılı hoş bir fatih akın filmi.
O kadar abartılmaması gereken , türk filmlerine mahsus tesadüflerin hatrı sayılır derecede fazla olduğu vasat bir filmdi.hülasa eğlendirici fakat vasat
gerçektende mükemmel.hele hele fatih akın'ın yönetmenliğininde ne kadar iyi olduğununda göstergesi.bu arada filmde fatih akın çok kısa süre kendiside rol almış.o sıradaki oyunculuğu bile çok iyi..8/10
romantik komedi hiç sevmediğim bir tür ama bu film biraz daha farklı,çünkü aşkı kader,şans gibi faktörlerle ele alıyor,aslında işimizin kadere,boş şeylere bağlı olmadığını;her şeyin ne kadar basit olabileceğini,mutluluğun yakınımızda olabileceğini söylüyor.bunun yanında fatih akın'dan yer yer fazla absürd,abartılı bir anlatım devam ediyor.hoş,iyi,düşündürüyor ama bir sabah uyandığınızda aklınızdan çıkmış olabilecek bir film
Son dönem bizim Türk yönetmenler de epey kaliteli yapımlarla çıkmaya başladılar huzura. Bunlardan biri de 'Im Juli - Temmuz’da' İnsanın içini ısıtan bir havası var. Gülümsemeler eşliğinde geldiğiniz son sahnelere doğru sınır görevlisi sahnesiyle kopuyosunuz! 'Türk işte yaa bu' diyosunuz.. Türk! Yönetmen Fatih Akın kendini Romanya sınırına , kardeşini de Türkiye sınırına oturtmuş Bahsettiğim sınır görevlisi de Türkiye sınırındaki .. Çok güzel yaa! ve de cidden hoş bir biçimde bağlamış sonunu, hoşuma gitti
okudaki afislerin gaziyla izledim ve cidden hosuma gitti.. klasik türk filmidir izlenmez sözüyle tamamen zitlasiyor.. bence de destege ihtiyac var.. tavsiye ederim..
Aradan uzun zaman geçse bile hatırlayacağınız ilk şey'sıcacık sevimli bi film 'izlediğniz oluyor.Oyuncular,mekanlar(daha doğrusu gidilen yollar) ve diyaloglar çok iyidi.Yönetmenden ileride de iyi şeyler bekleyebileceğimizin işaretleri çoktu Temmuz’da da.Samimi ve tatlı bi film.