Deliler Fatih'in Fermanı
    3,7
    Deliler Fatih'in Fermanı hakkında görüşlerin ?

Ibrahim K.
    Ibrahim K.

5 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Öncelikle belirtmem gerekirse beklentim yüksek bir şekilde gittim. Ancak hikaye ve konu bütünlüğü açısından zayıf kaldığını söyleyebilirim. Çoğu konu askıda kalmış. Ayrıca o çocuk rolünü oynayan kişi oldukça itici durmuş, zaten ne yapmaya çalıştığını anlayamadığım gibi sonradan neden o kadar poh pohlandığını da anlayamadım. olmasada olurmuş. İkinci olarak neden doğa üstü şeyler olmazsa olmaz gibi böyle şeylere gerek duyulmuş. Drakula filmine atfen biz daha iyisini yaparız diye çekilmiş bir film ancak ona rağmen fatih Sultan Mehmet e daha az yer verilmiş. Bide asker sayıları maalesef çok az gösterilmiş. Koskoca kazıklı Volvodanın 100 askeri var yada yok.
    Filmin animasyonları ve oyuncuların performansı oldukça güzel. Şiddetle tavsiye edilecek film değil ama izleyincede niye izledim ki denecek film de değil. Konu güzel konu bütünlüğü zayıf. Daha iyileri gelecektir umarım. İyi seyirler..
    murat41 e
    murat41 e

4 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    böyle oldu bittiye getirilmiş bir film senaryo boş bırakılmış tarih bilgisi olmayan insanların film çektik demek için çektikleri bir yapım olmuş. Erkan Petekkaya nın oyunculuğu 0 , film müziklerini beğendim hak yemeyelim , filmde Türklerin hangi dine mensup olduğunu anlayamadım daha çok şamanizm gibi geldi, Kısacası yayında emeği geçenlerin ....
    Emin Ö.
    Emin Ö.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

4 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Bence kesinlikle izlenmesi gereken bir film bu filme düşük not veren insanları anlamıyorum hangi kafayla izlemişler??
    savaş sahnesi az diyenler 2 saat boyunca savaş mı beklediler acaba her şey gayet dozunda olmuş tek bir konu üzerinde durulmuş birden çok şey anlatmaya çalışıpta konudan sapılmamış. 7 sezon GOD izledim savaştan çok sevişme üzerine bir dizi bence onunla kıyaslamamak lazım. İzlemeyen varsa kaçırmasın bence..
    Mehmet K
    Mehmet K

4 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Filmi o kadar çok beğendim ki, bir hafta sonra tekrar gidip izledim. Gerçekten çok beğendim. Film bittiğinde ayağa kalkıp alkışladım. Neden alkışladım? Çünkü kostümler, karekterler ve efektler çok gerçekçiydi. Mekanlar çok güzeldi. Savaş sahneleri harikaydı. İkinci gidişimde filmi daha dikkatle izledim. Gerçekten güzelmiş. Yanımda iki tane yabancı müşterim vardı. Onlarda filmi beğendiler. Google'den çeviri proğramı açıp izlediler. Ağızları açık kaldı. Hiç böyle birşey beklemiyorlardı. Cem Uçan'a ve arkadaşlarına hasta oldum. Gökkut'un, salıncakta sallanan Mavi gözlü küçük kıza ''Allah seni duydu ve intikamını almak için aslanlarını gönderdi'' deyişi ve küçük kızın onun saçını okşaması çok anlamlı bir sahneydi. Herşey tarihten fırlamış gibiydi. Konusu da çok güzeldi. ''İyiki varsın Eren'' harika düşünülmüş. Gördüklerim beklentimin üstündeydi. Özellikle ses problemini çözmüşler ona çok sevindim. Türk sinemasında bir ses problemi vardı. Bazen konuşulanları anlamazdım. Sesler boğuk gelirdi. Deliler filmi bu sorunu aşmış. İkinci bölümü şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum. Deliler ekibinden daha detaylı bir macera bekliyorum. Çok teşekkürler, elinize sağlık. Çıtayı çok yükseğe koyduğunuz için ve umut verdiğiniz için...
    Cihat b
    Cihat b

4 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Beğenilmeme sebebini belirteyim, maalesef bat(t)ı birilerine. İslâm ve Türk gelenek göreneklerini bu kadar güzel sentezleyip (sonunda) doğru Osmanlı'yı anlatan ve bunu sağlamaya çalışırken gerek kostüm gerekse oyunculuk yönünden çok rahat söyleyebilirim özendiğiniz filmlerden aşağı kalır yanı olmadan bir film çıkarılmış ortaya. Emeğiniz için teşekkür ederim. Güzel çalışmalarınızın devamını bekliyoruz.
    Alaytopel
    Alaytopel

3 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Her Türk evladının gururla Şeref’le izlemesi gereken bir film ötesi Yok bu bilinçle izleyen her kim varsa filmi izlerken tüyleri diken diken olacaktır emin olun muhteşem bir film olmuş gerçekten ciddi emekler harcanmış düşünüp film haline dönüştürmekte kimlerin emeği geçtiyse allah razı olsun Türk sinema tarihinde bu denli bir film daha çekilmemiştir çekileceğini umarak ikinci serisinide heyecanla bekliyorum
    Mertcan B
    Mertcan B

3 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Tarih hastası yakın arkadaşımın zoruyla, burun bükerek gittiğim filmdi (tarihimizi sevmediğimden falan değil sadece konuya hakim olmadığım için anlamayacağımı düşündüm.) fakat filmi o kadar profesyonel bir ön ve arka kadro ile hazırlamışlarki.. filmdeki efektler hiç ama hiç abartı olmayıp filme bağladı. Deliler kadrosunun tarzı çok hoşuma gitti. Eve gelip ilk işim DELİLER'i derinlemesine araştırmak oldu. Filmde neden bu kadar çirkin ve kirli olduklarını film sonunda anladım. Gerçekten korkutucu bir imajları varmış atalarımızın. Filmde emeği geçen herkesin ellerine sağlık verilen bilet paraları helali hoş olsun. Herşeyi ile mükemmel bir film. Ödül almazsa gerçekten oturur ağlarım.
    Yakup D
    Yakup D

3 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Gerçekten çok güzeldi devamını bekliyoruz. Ceddimizin bu kadar başarıları varken hepsinden bihaber olmak acı bir şey. Çok teşekkür ederiz.
    MURAT T
    MURAT T

3 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Film destek olunması gereken bir yapıt. Gelecek için umut besliyor ama izleyici az buldum bir Recep İvedik e bin başar . Kesinlikle gidin izleyin.
    Darth Vader
    Darth Vader

3 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Emeğe saygı dedim , Türk filmi dedim ve 2,5 puan verdim bu filme. filmin ilk yarısı berbat olduğu için ilk devrede çıksaydım ( ki ciddi ciddi düşündüm ) 0 puan verip ikinci yarıyı izlemeden çıkanlar kervanına katılacaktım. İkinci yarı biraz film olduğunu hatırlatıyor ve finale doğru eh işte dedirtiyor. Filmin olumlu gördüğüm kısımları ; Orijinal bir hikaye , Vlad tepeş rolünü oynayan oyuncu iyi bir performans sunuyor , final kısmında havaya uçan saman balyaları haricindeki savaş kareografileri çok çok iyi ki bence filmi az buçuk kurtaran o sahneler olmuş , delilerin kostümleri ve at sürüş sahneleri çok profesyonelce ( ama gereksiz yere uzun tutulmuş ) , delilerin sloganist mesaj vermeyip - çenelerini kapatıp yemek yedikleri ringde dövüş sahnesi. keşke böyle sahneler daha fazla olsaydı . Filmin olumsuz gördüğüm yanları ise ; finalde savaş sahnesine kadar birbirinden ve ana senaryodan kopuk gereksiz kalitesiz sahnelerin çokluğu ; hemen her sahnede delilerin artık işkenceye dönen felsefi derinliği olan mesaj dolu sloganist konuşmaları . Kardeşim bir iki yerde mesaj ver tamam bitsin yaa artık. Bunlar deli mi yoksa toplumbilimci felsefe profesörleri mi , nerden o lafları buldunuz da senaryoyu slogan bombardımanına çevirdiniz. Bir yerden sonra aşırı sıktığını anlamıyor musunuz? Filmde mesaj verme kaygısı olmayıp sloganvari konuşmayan bir tek Vlad tepeş var o da zaten bu sayede filmin sürükleyiciliğini az buçuk sağlamış. Sonra Hristiyanlık dinini gereksiz yere eleştirme var sonrada durumu kurtarmak için iyi ve cesur Gagavuz Türk'ü bir hristiyan rahip senaryoya eklenmiş. Tamamı gereksiz ve senaryo ile alakasız boş yere film uzatılmış. Anladığım kadarı ile iyi bir yapımcı ile çalışılmamış. Filmin bütçesi ne ise ona göre senaryo ve film çekimi yapılmalıydı. Mesela senaryo gereği kurtardıkları bir kadın ile bebeği bir yere bırakıp gidecekler. Bırakacakları yer küçük bir şehir veya az buçuk köy olmalı. ama bakıyorsun iki tane çadır , dışarda dans eden 15-20 kişi , dere kenarında ateş kenarında duran bir topluluk. filmin kalitesini düşürüyor böyle abuk sabuk çadırlı sahneler. Ya görsel efekt kullanılıp ortaçağ küçük şehir veya köyü yaratılmalı ama baktın bütçen buna müsait değil o zaman çıkar kardeşim bu tip gereksiz sahneleri filmden , neden filmin kalitesini düşürüyorsun.
    Kübra S
    Kübra S

3 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Mükemmel bir filmdi..çok beğendik arkadaslarla...on kere olsa on kere sıkılmadan izlenir...her sahnesi ayrı ayrı müthiş...alt metin süper işlenmiş kafası çalışan herkesin(msjlari alabilen) bayilacagini düşünüyorum...
    Meltem U.
    Meltem U.

3 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Filmi izleyen birisi olarak şunu söyleyeyim. Film konu olarak çok güzel bir film ama sahne efekler çok yavandı.
    Doğru düzgün konu bağlantısı yoktu. Keşke deliler ocağından başlansaydı. Bir anda konu gelişiyor sanki bitsede gitsek dergibi bir hava vardı. hele filmin son sahneleri çok saçmaydı. ölen adam büyücümüdür bilemedim topraga gömüyor sonra geri dirilip geliyor (hayvan mezarlığı filmi gibi) o kadar okçu ok atıyor kimse ölmüyor. yanlarda bomba (barut) patlıyor yine kimse ölmüyor. 3000 kişiye karşı 6 kişi saldırıyor o daha saçma. son bomba patlıyor herşey toz duman bir anda saldıran sayısı belirsiz şekilde deliler mi normal vatandaş mı belli değil herkes birbirine giriyor. sahneler çok zayıf ve vasattı. çok daha güzel bir şekilde cesur yürek yada hobbit gibi işler çıkabilecekken pek bir şey çıkmamış.
    Hizli Olan K
    Hizli Olan K

2 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Filmi izledim şahsen Türkiye'de böyle kaliteli film az olur böyle filmlerin önünün açılması lazım gitmeyi düşünenlere tavsiye ediyorum etkileyici bir film.
    Taha K
    Taha K

2 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Arkadaşlar muhteşem bir film buram buram tarih ve maneviyat kokan her Türk ve müslüman etkilenir muhakkak tüylerim diken diken hâlâ.
    Ravza G.
    Ravza G.

2 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    "Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz hey canım" sözünün perdedeki yansıması. Gurur duyulacak, şükre vesile bir yapım. Delileri ilk okuduğumda 'tarihimiz nelerle dolu bunların muhakkak filmi yapılması lazım' diye düşündüğüm ve gafletimize yandığım anlar geldi aklıma çok şükür bu günleri de gördük. Birilerinin zoruna gitse de zulümle abad olmaya çalışan terör devletlerinin bam teline bassa da biz verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı ancak gurur duyarız! Dini, milli, bizi biz yapan değerleri layıkıyla işleyen böyle yapımları destekleyi bir vatan borcu olarak görüyor ve hem dinine hem tarihine dönen bir nesil için dua ediyorum. Vesselam...