Filmde en çok Geoffrey Rush'ın oyunculuğunu sevdim.1999'da sinemada izlediğimde ben de inanılmaz bir etki bırakmıştı.Ama şimdi yeni kuşak gerilim/korku filmlerini izlediğimde bu film yetersiz geliyor bana.Yine de piyasadaki bu tarzdaki çoğu filmden iyidir.
Bence zamanında izlenebilecek en güzel korku/gerilim filmiydi benim için.Konu çok harika eski kapanan bir akıl hastanesi yeniden canlanıyor olaylar gelişiyor.Efektler yine harikaydı, müzik, ortam, mekan çok iyi seçilmişti bence. Özelliklede kamerayla kızın ameliyathaye baktığı sahnedeki; zamanında doktorların orada neler yaptığını birebir gördüğü sahne benide çok etkiledi... Ayrıca son final sahnesi pek iyi filme yakışır değildi sanki devamına yol yapıyorlar hissi veriyordu...
aslında bu filmin hakkını vermek lazım....gerçekten baya iyi sahneleri vardı....hem olumlu hem olumsuz yanları vardı bi kere baya bi geren sahneler vardı tamam....ama çok saçma sahneleride vardı..bi kere bilgisayar efektlerinin çok belirgin olduğu sahneler vardı....organların plastikten olduğu o kadar belli olmazdı herhalde...bide son dumurun dumuruydu adam pencereyi açıyoda öh yani..bööle sçma son olmaz be..olsun yiinede fena değildi
Gerçekten çok iyi başlamış bir korku filminden beklenenlerin konu ile atmosfer ile çok iyi oturmuş fakat sonunda bozmuş yinede ben im için istediğimi aldığım iyi bi film.Çok iyi olabilecekken neyse bence izleyin derim.