Özellikle 90'lı yıllarda bolca kullanılacak ''zıt ortaklar'' formülünün temelini atan film buydu belki de.Şu an ilk izlendiği zamanki keyfin alınıp alınamayacağı biraz da seyircinin film dağarcığıyla ilgili bence ama yaşım itibariyle zamanından epey sonra izleyebildiğim halde benim için bile güzel anıları olan,eğlenceli bir n en iyisi de bu ilk filmdi bana göre.
Aksiyon - polisiye - komedi bu üç türün harika bir şekilde harmanlandığı , insanı 1 saniye olsun sıkmayan , sürükleyici ve oldukça eğlenceli bir yapım . Mel Gibson - Dany Glover ikilisinin birbirine uyumları inanılmaz :) . Mel Gibson dan gram haz etmememe rağmen bu filmde oldukça sempatik geldi bana , bu filmde sevdim onu :D . İzlenmesini şiddetle önereceğim serinin 1. ayağı . 10/9.5 .
yaşı 30-40 aralığında olanları her defasında alıp ortaokul-lise yıllarına götüren, müzikleriyle kıyafetleriyle o yılları özleten muhteşem filmler..80 ler çok güzel ve özeldi..
80lerde tavan yapan,genelde iki zıt polisin bir araya gelmesiyle oluşan kanun takımının suçlularla mücadelesini konu alan filmlerin ortalama üstü olanlarından.artık verilmiyor beyaz camda sıkça.
Çok severim şöyle eski klasik polisiye filmlerini...
İki ortak polisin kötüler peşinde koşuşturduğu macera dolu, komik ve eğlenleri filmleri...e tabi arkadan çalan 80li yılların harika müziklerini de unutmamak gerek :D
Die Hard Serisi kadar olmasa da çok eğlenceli bir film. Mel Gibson ve Danny Glover harikalar...
bizim ortaokul ve lise yıllarımıza damgasını vurmuş bir film serisi işte, ne denirse denilsin bu seri gerçekten çok güzeldir ve bizi o yıllarda oldukça etkilemiştir
Mel Gibson’ı tüm dünyaya tanıtan efsane serinin ilk filmi.Tabi Mel mad max serisiyle adından söz ettirsede Cehennem silahı onun Amerika ve dünyada ki ününün ilk eseridir.Hala tekrarlarını keyifle izlerim.