brad pitte çingene rolünün yakışmış olması çok doğru. Fakat bu yalnız başına filmi iyi bir film yapmaya yetmemiş, alıştığımız sıradan vasat filmlerden bence. Hatta bazı yerlerinde ilginç saçmalıklar da var. Kurgusunun güzelliği için 6 puan verebilirim.
Snatch, Guy Ritchie'in yazıp yönettiği suç ve komedi türünde bir film. Guy Ritchie ismini daha önce Sherlock Holmes serisinde de duymuştuk. O seride çok iyi bir iş başarmış ve sinema severler nezdindeki popülaritesini arttırmıştı ve bu da sinema tutkunlarında yönetmenin biraz daha eski tarihli filmlerine de bakma merakı uyandırmış olabilir. Ben de Snatch'i bu şekilde izleyip keyif almış ''tayfadanım'' diyebilirim :) Filmin oyuncu kadrosuna bakarsanız çok ''ağır'' bir takımın bir arada olduğunu görürsünüz; Benicio Del Toro, Brad Pitt, Dennis Farina ve Jason Statham gibi. Film seyredilirken, görece çok da uzun olmayan süresi ve senaryo kurgusunun absürtlüğe gayet müsait olmasından dolayı çok eğlenceli bir hal alıyor. Anglosakson kültürüne biraz yakınsanız filmdeki diyalogların güldürücülüğünü görüp bütün eylemlerin sonucunun ''elmasa'' çıkmasıyla yaşanan olaylar silsilesine kahkahalarla eşlik edebilirsiniz.
Bir sürü olay, karakter, drama ve kaliteli komediye sahip yüksek tempolu bir film Snatch. İngiliz suç sinemasının en iyi örneklerinden. Karışık kurgusuna rağmen 1 dakika boğmuyor ve mükemmel oyunculuklarla size nihai eğlence sunuyor.10/10
Film en eğlenceli ve canlı filmlerden biriydi. güldürmeyi başaran nadir soygun filmi diyebiliriz. oyuncuları söylemiyorum bile. tüm enler biraradaydı. 5/4
Hayatımda izlediğim en akıcı filmlerden biri..inanılmaz bir tempo..sürekli yön değiştiren olay zinciri,yükseklerden kopup gelen sel gibi hızlı ve ne tarafa gideceği belli değil.
karşınızda guy ritchie.feci bir film.tam bir yönetmen filmi.ritchieyi tanıyanlar zaten filmin ilk beş dakikasında kesinlikle snatchi onun çektiğini anlayabilir.müthiş bir kadro,çılgın bir kurgu,kafa diyaloglar.izlenmezse çok çok büyük bir hata yapılmış olur.tek tek tüm oyuncular efsane,her sahne tekrar tekrar başa sarılıp izlenebilecek türden.en sevdiğim yönetmenler arasında,kalite adamlar bunlar...filmi anlatmaya gerek yok,izlemek lazımidur durak bilmiyor ve göz açıp kapayana kadar bitiyor zaten,şahane.
Özellikle komedi yönüyle ve değişik senaryosuyla adından söz ettiren bir film.Oyunculardan söz etmeye gerek yok ayrıca eşleştirildikleri karakterlerle çok uyumlu olmuş her biri.Eğlenmek isteyen ve değişik bir film arayanlar için birebir..Adından da anlaşıldığı gibi tam bir kapışmayı anlatıyor.
Tarantino filmleri havasında olmasına rağmen kendinden sonra çekilecek bir çok suç filmini,özellikle de İngiliz suç filmlerini tümden etkileyen,sinema tarihi için milat olan filmlerden.
Filmlerin puanlarına pek yorum yapmam ama bu filmin puanı gerçekten biraz fazla olmuş. Güzel, sürükleici bir aksiyon komedi. Kötü yanları yokmu. Bence biraz fazla hızlı ve yer yer biraz karmaşık. Zaman zaman filmi kaçırabiliyorsunuz. Ama beğendiğimi söylemeliyim.