Hesabım
    Kayıp Aranıyor
    Ortalama puan
    3,8
    46 Puanlama
    Kayıp Aranıyor hakkında görüşlerin ?

    10 Kullanıcı yorumları

    5
    6 Eleştiri
    4
    2 Eleştiri
    3
    0 Eleştiri
    2
    1 Eleştiri
    1
    0 Eleştiri
    0
    1 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    rabiaa
    rabiaa

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    tamam! konusu tam bizlik harika bi film bulduk bi yorumlarına bakalım öyle izleyelim diye buraya girene kadar! ve MAVİ KELEBEK adlı kıt zekalı kullanıcının yorumunu okuyana kadar her şey iyiydi...yaa elini kolunu sallayan burda yorum yapıyo çıldırıcam! bütün filmi anlatmış maaal
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 2.094 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    17 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
    “Searching”, senaryosunu da Sev Ohanian ile birlikte yazan Aneesh Chaganty’nin yönetmen koltuğunda oturduğu ilk uzun metrajlı (debut) sinema filmi…

    16 yaşındaki kayıp kızını bulmak için bir polis dedektifinin de yardımı ile iz peşinde koşuşturan bir babanın, tamamı akıllı cep telefonu ve bilgisayar ekranı üzerinden sunulan nefes kesici öyküsünün anlatıldığı filmin prömiyeri, 21 Ocak 2018’de Sundance Film Festivalinde yapılmış…

    1 milyon dolar gibi son derece düşük bir bütçeyle çekilen ve bütün dağıtım hakları 5 milyon dolar gibi yine son derece düşük bir rakam karşılığında Sony Pictures (Screen Gems) tarafından satın alınarak 24 Ağustos 2018’de vizyona sokulan filmin gişe hasılatı, 11 Kasım 2018 itibarıyla 70 milyon dolar civarında…

    Sinema tarihine, Asya kökenli (Güney Kore) Amerikalı bir aktörün başrolde oynadığı ilk ana akım Hollywood gerilimi olarak geçen filmin, 7.8/10 (38.752 oy) ve 4.2/5 (4.241 oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 7.4/10 (207 yorum) ve 71/100 (34 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ortalamaları, bütçesine rağmen oldukça iddialı bir filmle karşı karşıya olduğumuzu söylüyor gibi…

    Gelin isterseniz, olanı biteni daha iyi anlayabilmek amacıyla, her zamanki gibi önceliği yine oyuncu kadrosuna vermek suretiyle filmimize biraz daha yakından bakalım…

    Ancak oyuncu kadrosuna geçmeden, işin içine sürükleyici bir polisiye kayıp kız vakasını da dâhil ettikleri filmin senaryosunu yazan Sev Ohanian ile (aynı zamanda filmin yönetmeni de olan) Aneesh Chaganty’nin, bu film aracılığı ile 21. Yüzyıl insanın hal-i pür melalini çok güzel özetlediklerini söylemeliyiz…

    Filmin ana fikrini oluşturan bu önemli konuya aşağıda tekrar geri dönmek üzere şimdi de filmin oyuncu kadrosuna bir göz atalım…

    “Searching” bize göre, kendine daha çok TV dizilerinde irili ufaklı roller bulabilen John Cho’nun, bilgisayar ekranı başındaki, o anki ruh halini yansıtan mimik ve tavırlarıyla son derece kusursuz bir performans sergilediği sinemadaki en iyi işi olmuş gibi görünüyor…

    Elbette aynı şeyi, yirmi yıldır TV ekranlarında kalabilme başarısı gösteren “Will & Grace” (1998 – 2018) dizisindeki Grace karakterini canlandıran Debra Messing için de söylemek mümkün…

    Filmin teknik altyapısı hususuna hiç girmiyoruz…

    Zira herkesin gayet açık bir biçimde görebileceği gibi karşımızdaki film, tam anlamıyla bir bilgisayarlı montaj masası ve sanal kurgu harikası…

    Ki zaten o yüzden de filmin, normal bir görüntü yönetmeninin (Juan Sebastian Baron) yanı sıra aynı zamanda editörlük görevini de üstlenmiş olan iki tane de sanal görüntü yönetmeni (Nicholas D. Johnson ve Will Merrick) var…

    Yeniden yukarıda yarım bıraktığımız 21. Yüzyıl insanın hal-i pür melali konusuna geri dönecek olursak…

    Bu filmde, yönetmen Aneesh Chaganty’nin bizlere, popüler kültürün önemli isimlerinden Andy Warhol’un 1960 lı yıllarda söylediği, “Gelecekte herkes on beş dakikalığına ünlü olacak” sözünün aslında hiç de güvenilir (ve çoğu zamanda göründüğü gibi) olmayan sosyal medyadaki yansımalarını, insanların gerçek yüzlerini de deşifre ederek en doğal haliyle izlettiğini söyleyebiliriz…

    Yoksa kayıp kızın peşindeki koşuşturmaca tamamen bir teferruattı…

    Sonuç olarak, büyük bir ilgi ve keyifle izlediğimiz bu film için puanımız 4 önerimiz ise, “mutlaka izlenmeli” şeklinde olacak…

    Keyifli seyirler,

    Son iki not:
    1. Bu filmin yapımcılarından Timur Bekmambetov aynı zamanda “Unfriended” (2014) ve “Unfriended: Dark Web” (2018) filmlerinin de yapımcıları arasında yer almaktadır…

    2. Tüm hakları bize ait olan bu yorumun orijinali; bir başka mecrada tarafımızca, 21 Kasım 2018 günü saat 01.02’de yazılarak paylaşılmıştır...
    Ali Eren Güven
    Ali Eren Güven

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    8 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
    bence inanılmaz bir filmdi ilk 50 dk sakinken son 50dk sı gerçekten gerilim birazcık üzüntü içeriyordu mutlaka izlemenizi şiddetle tavsiye eederim
    Mehmet Geçkil
    Mehmet Geçkil

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    11 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
    Modern zamanla çok uyumlu bir film. Sonuna kadar merak ve şüphe uyandırıyor. Bir sonraki kareyi bize nasıl gösterecekler diye düşünürken mantıklı yollar açıyor bize.
    Hasan Akif Aycibin
    Hasan Akif Aycibin

    Takipçi 99 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Ocak 2020 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en sıra dışı filmlere rahatça girebilecek bir filmdi. Filmin tamamı bilgisayar ve tv ekranındaki görüntülerden oluşuyordu. Hiç kamera ile çekilmiş bir sahnesi yoktu. Bu bakımından gerçekten inanılmaz. Film klavye seslerinin bu kadar güzel olduğunu farkına varmamı sağladı. Hikayesine bakarsak; David, Pam ve Margot üç kişilik bir ailedir. Anne olan Pam kanserden dolayı ölür. Baba-kız birlikte yaşarlar. Sık bir şekilde iletişim halindelerdir. Bir gün David kızından haber alamaz. Şüphelenmeye başlar. Margot'un piyano öğretmeniyle görüşen David, kızının 6 ay önce derslerini bıraktığını öğrenir. David'in bundan sonra yapacağı tek şey kızını aramak olur. Bu soruşturmaya bir dedektif atanır. Onunla birlikte bulmaya çalışırlar. David, kızının laptopundan bilgi bulmaya çalışır. Film bu şekilde ilerliyordu. Gerilimli bir filmdi. Sonunda dedektifin bir sahtekâr olduğu ortaya çıktı. Bu soruşturmaya atandığı değil gönüllü olduğu ortaya çıktı. Kızın kaybolma işinde dedektif ve oğlu vardı. Margot, canlı bir şekilde kurtarıldı ve iyileştirildi. Film bu şekilde bitti. Film bence teknolojinin gelişmesiyle her şeyi kolay bir şekilde araştırıp bulabildiğimizi de anlatıyordu. Teknolojinin bir çok kötü yanı olsa da bu filmde teknolojinin insanlığa büyük kolaylıkları olduğunu da görmüş olduk. Sürükleyici bir filmdi. Film sizi her an canlı tutuyor. Bunu sağlayan şeyin sadece ekran görüntülerinden oluşmasının yadırganmayacak bir etkisi olduğunu düşünüyorum.
    Sıra dışı bir yapım olan Searching; sürükleyici bir gerilim filmiydi.
    Filme verdiğim puan= 8,3
    VirginiaWoolf
    VirginiaWoolf

    6 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    26 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
    Bir gizem-psikolojik film türlerine hayran biri olarak, tam anlamıyla türün hakkını fazlasıyla verdi. Film, teknolojiyi içeren farklı konseptiyle ve aynı zamanda içeriğiyle beni ekrana kitledi. Farklı bir çekim tarzıyla gerçekten beni hayran bıraktı. Ters köşe sevenler için kesinlikle tavsiye ediyorum.10/10 kesinlikle!!!!!!!!!!!
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.356 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    29 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Son yılların en iyi filmlerinden birisi olabilir. Çekim tekniği ve senaryosu mükemmel derecede özgün. Verdiği mesajlarla da çok tatlı bir dramın etkisine giriyorsunuz. Tek kelimeyle harika!
    the-good
    the-good

    4 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    6 Ekim 2018 tarihinde eklendi
    Son dönemlerde işlediğim en iyi film diyebilirim. Seneryo çok iyi ve oyuncu seçimleri çok yerinde. Film son başından sonuna kadar temposunu ve heyecanını koruyor. Son dönemlerde verdiğim paraya değen nadir filmlerden birisi diyebilirim.
    mavi kelebek
    mavi kelebek

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    2 Ekim 2018 tarihinde eklendi
    Hayatım boyunca izlediğim en kötü film olabilir. Gerçekçi bir konu ancak çok sıkıcı işlenmiş. Filmin bütçesi 10 kuruş falan olabilir. tüm film bir pc başında geçiyor. sonunda kesik kesik sahneler . okadar sıkıcı ki sinemedan çıkıp gidecektim. 3 saat boşa gitti. neymiş te dedektifin oğlu kızı öldürmüş olayı o gizliyormuş. e olabilir. bunun nesine heyecan yapacağım. filmin 2 günde çekildiğini düşünüyorum. yazık oldu.
    Harun K
    Harun K

    1 değerlendirme Takip Et!

    2,0
    29 Eylül 2018 tarihinde eklendi
    Öncelikli olarak filmin İMDB puanına inanarak filme girdik. Filmin giriş bölümünde izleyicinin karakterleri sevmesi ve empati kurması için ilk beş dakika aile videoları ve resimleriyle geçiyor. Sonra anne kanserden ölüyor. Ama tüm bu anlatılanlar kamera ile göreceğiniz şeyler değil. Bildiğiniz bilgisayar ekranı koskocaman sinema perdesinde ve adamın yazışmalarından bunu anlıyorsunuz. Filmin basit bir kurgusu var. Doğrudan kamera ile çekilmiş tek bir sahnesi yok. Youtube, google, facebook ve ayfon yedi reklamı için çekilmiş bir film gibi. Böyle bir filmi maksimum on bin dolara çekersiniz. Çünkü hep bilgisayar ve mesajlaşmalarla hikaye anlatılıyor. Evde tv de bile izlenmeyecek kadar sinemadan uzak bir film. Bu eleştiriyi yazan kişi on sekiz kısa film yazıp yönetmiş ve derecelere girmiş birisi :) Gitmeyin
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top