VcdSamimiyeti
3 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Bir azim hikayesi...Filmde sürekli olarak bir kaçış planı hakim,yani tek şeye odaklanıyor:Özgürlük.Heyecan bakımından gerekli atmosfer sağlanmış,birde müzikleri iyi olsaydı etkisi artardı.En iyi uyarlamalardan.8/10
filmi az önce izledim.o kadar çok etkilendim ki kelimeler kifayetsiz kalıyor adeta.filmin final sahnesi o kadar duygulu ki gerçek dostluk budur dedirtiyor adeta.10 üzerinden 11 vile hakediyor
..özellikle kelebeğin arkadaşı degayı ihbar etmemesi ve ugruna 1 yıl hücre cezası yemesi unutulmaz..ve henri´nin hücrede böcek yediği sahne....müthiş bir karakter henri..muhteşem bir film..
Arkadaşlık, dostluk, sadakat, umut, özgürlük temaları çok güzel işlenmiş ...Bir insanın hayatta özgürlük için neleri göz önüne alabileceğini gösteren çok güzel bir film ...Kelebek, son sahnesinde bile Hey, piç kuruları! Hala ayaktayım diyor. Kelebek, yıkılmadım ayaktayım diyor ... Kelebeğin mücadelesi bir var olma mücadelesi ...Kelebeğin mücadelesi, umuda, özgürlüğe giden yolun zorlu bir mücadelesi ...
Papillon, ruhu, kelebek misali, hapsedilmeye müsait olmayan bir insanın öyküsü.. Muazzam oyunculukları ile adeta bir şiir gibi.. Yakalandığı zaman kaçırılmaması gereken bir fırsat bu film. Her zaman kıymetlimiz olarak kalacak.. McQueen ve Hoffman ustalara saygılarla...
Steve McQueen ve Dustin Hoffman ikilisinin şahane oyunculuklarıyla zihinlere kazınan bir klasik.Dönemin bakış açısını ve mantalitesini akıcı bir üslupla anlatıyor.Mutlaka izlenilmesi gereken filmlerden biri.@sinemashopp Sence burası film indirilen bir siteye benziyor mu?
İzlediğim en güzel uyarlama. Bir insanın özgürlük için göz alabileceği her şey. Sene 1973 ve bu kadar güzel bir film çekilmiş. Şimdilerde çekilen filmler bu filmin tırnağı bile olamaz. Kesinlikle izleyin. Bir kere bile gözünüzü ayırmadan izleyeceksiniz.
mükemmel bir film...steve mükemmel bir performans sergilemiş dustin hoffman da aynı şekilde...çok sağlam bir film özgürlüğük için neler yapılabileceğinin en öenmli kanıtıdır belkide son sahne ise mükemmel:D..
tek kelime ile şahane bi film .hele dustin hoffmanın oyunculugu mukemmel cok duygulandırdı o zamanın sartlarında cekılse bıle 36 yıl sonra aynı duyguları tattırabiliyo
filmde çok eksikler var arkadaşalr herkes filmi övmüş. bence filmde en önemli duygu yüklenmesini katlayacak olan unsur yok. o da 'makyaj' baş yapıt diyorsunuz ama makyaj yok arkadaşım adamı seneler sonra bile aynı görüyoruz ve yaşlandıkça dinkleşiyor. tek başına kaldığı hücre süresince eminim kitapta dünya kadar detay vardır ve biz bunların hiç birini görmedik. 'kelebek' neyin ifadesidir neden onu üstünde taşıyor anlamadık. suçum yok diyor anlamsız yere yersiz planlarla kaçmaya çalışıyor. ben henüz kitabı okumadım ama iyi bir uyarlama olduğunu düşünmüyorum. bu yüzden yarın '23.09.2009' kitabını alacağım ve okuduktan sonra yeni yorumumu ekleyeceğim. 10/4