Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?
2,1

Dağhan T.
Dağhan T.

31 Ocak 2018 tarihinde eklendi
çok güzel tavsiye ederim.kusursuz bir film olmuş. youtuberlar için bu yorumum. 5 yıldııııızzzzzzz...
Düşüncesiz A.
Düşüncesiz A.

1 Şubat 2018 tarihinde eklendi
abi çok güzel ya hiçbir kusur yok hele amcan nerde olduğunu 5 yerde buıldum bye assdfghjklşizxcvbnmöç
DIAMOND K
DIAMOND K

31 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
Bence film çok güzeldi sonunda verilen mesaj cidden çok anlamlıydı...film tamamen dostluk,kardeşlik,beraberlik içeren bir filmdi
Baris K
Baris K

11 Temmuz 2019 tarihinde eklendi
good cok iyiydi elestiri yapmaya gerek yok goruyorsunuz adamın lopcugu ve bos yapma kıralıyım adam olan
ZYNP YSL
ZYNP YSL

20 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Enes'i o kadar çok seviyorum ki bütün günüm onu izlemekle geçiyo filmi ilk yaptığında o kadar heyecan yapmıştım ki... gerçekten mükemmel oldu
ahertu
ahertu

14 Şubat 2018 tarihinde eklendi
film demek diğerleri için hakaret olur, saçma sapan sahneler, amaçsız çekimler vs. elimden gelse ücret iadesi için hakem heyetine gitmek isterdim
Hızır Al
Hızır Al

11 Haziran 2023 tarihinde eklendi
Bu filmi ailemle sinema da izledim sanki film yapmamışlar da YouTube videosu çekmişler gibi olmuş zaten filmde ki oyunculuklar iyi değil çünkü film de oyuncu yok Enes batur hayranlarına tavsiye ederim belki onlar bu filmi beğenir ben beğenmedim Enes Batur:Hayal mi gerçek mi filmine puanım 10/2
zuhal S.
zuhal S.

24 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Hayatta izlemeyeceğim bir film, ama insanların düşmanlığını da anlamıyorum. Kültür bakanlığı yasaklasın falan demişler. Bu kadar yasakçı olmayın. Sevmiyorsanız izlemeyin hatta kınayın ama yasak nedir ?
Batuhan Y.
Batuhan Y.

11 Mart 2018 tarihinde eklendi
Bu mu rekor kıracak film.yazık çok yazık.filmi izlediğim salonun neredeyse tamami çocuklardi.film güzel mi diye soracak olursanız orta derecede bir film izlerken sıkılmadım pek.ilk bölümleri çok güzeldi ama sonra biraz baydı.ama şunu söyleyeyim ki enes baturun oyunculuğu ve kız arkadaşının oyunculuğu flaş tv oyunculuğu gibi.tek kelimeyle oyunculukları berbat.para vermeye değecek bir film degil bence.
11 Say
11 Say

8 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Efendim… Bu, sadece bir film değil, Enes Batur’un hayatının muharebe alanıdır.
Enes, sistemle savaşan bir kahraman, YouTube’a başarılı bir kafa tutuş, gerçekle kurgunun çatışması. Bir adım atıyor, ama gerçekten kim olduğunu bilemeyen bir adamın yolculuğu. Kendi kimliğini ararken, izleyiciye de “gerçekten ben kimim?” diye sorgulatıyor.

**Bu filmde Enes, Nietzsche’nin üstinsanı değil de, toplumun sınırlarında kaybolmuş bir karakter gibi gözüküyor. Her sahnesi bir savaş; eğitim sistemine karşı, toplumsal normlara karşı, kendi kimliğine karşı. Annesiyle olan çatışma, sanki tüm Freud ekolünü çöpe atmış ve özgür irade ile gerçeklik arasında sıkışmış bir varlık. Tam anlamıyla "bu çocuk bir şeyler anlatıyor!" dediğimiz anlar geliyor.

Sinematografi? Kamera, vlog estetiğinden sanat eserine dönüşüyor. Bazen gözünü alıyor, bazen seni bir sabun köpüğü dramı içinde kaybolmaya zorluyor. Postmodern bir zevk mi? Evet, daha fazlası! Öpüşme sahnesi mi? Gerçekten aşk mı? Hayır, Enes’in gözünden, aşk içerik üretimiyle kutsanıyor, bir tür TikTok aşkı diyebiliriz.

Bu film, Enes Batur'un içsel savaşının sadece dışa vurmuş hali. Bütün varlığıyla, içindeki her şeyle seni sarsıyor. Ve sonrasında ne oluyor? Hayatın anlamı başka bir yere kayıyor: “Ben de bir içerik üreticisiyim, o zaman ben de varım!”
Deh@
Deh@

21 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Herkes iyi olduğu alanda kalsa daha keyifli olurdu. Herhangi bir önyargım yok. Sadece çok tanındığı ve sevildiği için film yapılmamalı.
Baris B.
Baris B.

20 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Youtube Türkiye'de takip ettiğim bir youtuber. Film acemice görünmemiş. Başarılı olmuş. Yani beklentilerimin üstünde bir film. Kesinlikle en iyi youtuber filmi. Yolu açık olsun. Bol gişeler.
Yigitkaanq1
Yigitkaanq1

9 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Film en az 5 i hakediyor çok iyi bir film izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum spoiler:
ENGIN AKCADAG
ENGIN AKCADAG

28 Kasım 2020 tarihinde eklendi
0 Yıldız olmadığı için 0.5 yıldız.
5 yıldız verenler çocukların yorumlarına bakarsanız hedef kitleyi anlarsınız. Youtubeda saçma sapan videolar çekerek beyni 5 6 yaşlarındaki kuşağın ilgisini kazanmış bir kişilik. Bizler o kuşağın youtube da bu tarz son derece saçma içerikleri neden beğenip izlediğini maalesef anlayamıyoruz. Bu "sinema filmi" de uzun bir youtube videosundan başka birsey olmayan bir sanat katili para tuzağı. Zaten filmin çekilme mantığı da "ulen milyon abone var nasilasa bi film çekelim hizli yoldan toplayalım paralari..." olduğu için sonuç şaşırtmıyor. Bu arada filmi netflixte 7 yaşındaki oğlum izlerken 15 20 dakika izledim. Sinemaya falan gitmedim aman ha... Keşke Enes Batur ülkemize az buz bi faydasi olacak videolar cekseydi. Eğitici video cekmesin ya sacma olmasin yeterdi... Tek artisi youtubedan ülkeye döviz kazandirmasi galiba...Yazık yazik...
tarik
tarik

7 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Filme hep ön yargıyla yaklaştım ama şuan bi kanal da onu izliyorum yorumuda izlerken yazıyorum harika bir film beğendim 2.cisinide kesinlikle sinemada izleyecem