rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
30 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
Türk sinemasına inancı tazeleyen ve son yılların mutlaka görülmesi gereken filmlerinden. Emeği geçenleri kutlarım. Oyunculuklar da çok iyi. Senaryo sağlam. Komik olmak için kendini kasan pek çok Türk filminden çok daha komik, eğlenceli. Aynı zamanda ağlatmak için kendini kasan pek çok Türk filmi veya dizisinden de daha hüzünlü. Benzer yapımların, yönetmen ve oyuncuların ülkemizde artması dileğiyle.
Film zaman öldürmek için iyi bir film ama hiçbir konusu hiçbir anlamı yok öyle babası ölmüş 3 cocuğu izliyosunuz. film bittikten sonra bu neydi ya diyosunuz. hep bir beklenti içinde olduğunuz bir film fakat hiçbir olay olmuyor.
Gereksiz, saçma ve anlamsız diyaloglarla dolu , konusunun bile tam olarak ne olduğu anlaşılmayan saçma bir film. Sadece son sahne iyi güldürdü o kadar.
Dağılan bir aile nin sıradan sayılabilecek bir şekilde buluşması. Oyunculuklar harkulede film her ne kadar sıradan gibi gorunsede çoğu sahnede hep ters köşe vardı. Oyleki ters köşelerin olağan olması filme hep sonunda birşeyler olacak hissiyatı verdi ve son kocaman aptal bir gulüş. 😅 Fena değil
Oyuncuları beğendim. Bu konuda bir sıkıntı yok. Fakat filmin konusu çok boş. Film boyunca anlamsız bir çok sahne var. Acaba bunu bir yere bağlayacak mı diye bakıyorum ama bir yere bağlanmıyor. Normalde film 1 veya 2 hatta belki 2.5 yıldızı bile hak edebilir. Lakin internet üzerinde yorumlara baktım da film sanki başyapıt gibi anlatılmış. Sanatsal film diyenler var kara mizah diyenler var. Bu film absürt komedi dalında 2 yıldız alabilir. "Boş vakitlerde izlenebilir" kategorisine dahi girebilir. Ancak sanatsal veyahut kara mizah dalında tamamen boş bir film. Hatta "film" mi yoksa değil mi mi o bile tartışılır. Kusura bakmayın çok ağır eleştirdim ancak birinin kral çıplak demesi lazımdı. Kusura bakmayın bu böyle. Bundan 10 sene 20 sene sonra bu filmi izleyenler bu filme yorum dahi yapmazlar.
Film boyunca bir defa gülmeyecek Recep İvedik'e bile şükredeceksiniz. sanırım yazarımız ana akımdan farklı olacağım ve ''American Road Trip'' komedisi yapacağım diyerek yola çıkmış ve beceremeyince de film komik olmaktan çıkmış. ayrıca İnternet'te filmi çok beğendiğini söyleyenlerin hepsi çağımızın hipsterlarıdır ya da kendilerinin hipster olduğunu düşünen ve her konuda azınlık görüşü savunan kişilerdir.
Sarmaşık'dan sonra çok da heyecanlandıran bir film olduğu söylenemez. Sanki ikisi filmografide yerlerini değiştirmeliler. Bartu Küçükçağlayan'ın oyunculuğu ise Türk sineması için bir devrim gibi duruyor.
Bir sinema ve Tolga Karaçelik'sever olarak filmin Sundance'den en iyi film ödülünü alması göğsümü kabartmadı dersem yalan olur... Ama bu Amerikanvari durum komedisi... Karaçelik'in zorlama bir karakteri abartılı 'oynayışı' gibi detaylar beni filmden soğuttu açıkçası. Hasanlar'da karşılaşılan gişe memuru,sondaki Ercan Kesal süprizi ve deist imam dışında beni heyecanlandıran,filme çeken hiçbir şey olmadı diyebilirim. Ancak sadece hem yazılışı hem oynanışıyla deist imam için bile izlenebilir.İyi seyirler!
Filme buradaki olumlu yorumları okuduktan sonra gittim, hiç pişman etmedi. Karakterler çok ilginç, wes anderson filmlerini hatırlattı bana. Herkese tavsiye ederim.
kısa ve net ifade ederek anlatmaya çalışırsam ; kesinlikle huzurlu bir ruh ile salondan ayrılmış olacaksınız. Beğenmeyen insanlar ne gibi bir düşünceyle gitti bilmiyorum ancak müthiş bir çalışma olmuş. Kaçırılmaması gereken bir film