Emel O.
1 değerlendirme
18 Şubat 2018 tarihinde eklendi
Senaryonun hiç bir tutar yani yok, tamamen zaman kaybi... Cocugun hastaliginin gercekci bir tarafi hic yok, sadece drama. Galiba otist bir cocugu canlandirmak istemisler ama hic olmamis, sacma bir rol olmus. Maalesef gercek disi. Senaryo gercekten berbat.
Senaryo VASAT.... Kıvanç Tatlıtuğ böyle bir projede nasıl oynamış hala şaşkınım. Filmden yeni çıktım salon ful çekiyordu. Daha ilk perde de salondan çıkanlar oldu. Sekansların saçmalığı karakterlerin havada kalmışlığı bir de 5 kişi yazmış senaryoyu. Yani doğaçlama iş yaptık deseniz daha çok toplardınız. spoiler: Hele ilk sahnedeki rakı bardağı hatası direk göze çarpıyor. Ama Kıvanç Tatlıtuğ ve Alihan Türkdemir'i tebrik ediyorum. Harika bir oyunculuk. Fakat vasat bir senaryo alttan da durmadan gıy gıy gıy dayamışlar müziği çok yazık. Kıvanç uzun bir aradan sonra beyaz perdeye baya alt basamakla giriş yaptı .
Film gerçekten harika.Tüm zorlukları yaşama ve yaşatma için çabalarını tebessümle izliyorsunuz.Çoğu sahnede duygusallık seyircilere geçiyor.Ağlamak isteyenler için harika bir film içinizde yaşıyorsunuz.
Durumu dramatize etme açısından oldukça başarılı bir film olsa da; senaryodaki kopukluklar sebebiyle anlam ve önemi yitiren bir film olarak karşımıza çıkıyor. Sahnelerin birbirinden kopuk olması; Baba ve Oğul arasındaki ilişki işlenirken; ortada var olan bir çocuğun hastalığının daha iyi analiz edilebilmesi açısından, en azından Annesinin de filmde birazcık daha fazla işlenmesi; hastalığının ne olduğunun belirtilmesi ve çocuğu neden babaya bıraktığının izahetinin senaryoya serpiştirilmesi gerektiğine inananlardanım. Kıvanç Tatlıtuğ'un ve Çocuk Oyuncu'nun rol biçemleri ve oyuncluğu harikulade.
Sonuç itibariyle; sahnelerden kaynaklı drama ile bol gözyaşı dökülen, fakat; iyi işlenemeyen bir film.
Film çok güzeldi, çok ağladım. Hiç-bir sorunu yokken çocuklarına bakmayan sokağa atan onca insan varken tek başına bir babanın büyük fedakârlıkları yüreğime işledi. Çok iyi bir oyunculuk sergilemiş Kıvanç Tatlıtuğ. Arada bir durağan geçse de mükemmel bir filmdi. Teşekkürler.
Filmin senaryosu hazırlanırken internetteki bilgiler üzerinden ünlü otizmli Buğra ÇANKIR'ın hayatından esinlenilmiş. İnanmazsanız ya da merak ediyorsanız açın okuyun internette Buğra Çankır ile ilgili bir sürü yazı var. Youtube'da Facebook'ta videoları var.
Otizmli çocuğa sahip birisi olarak heyecanla giittiğim filmin toplumda otizm farkındalığı yaratması açısından çok önemli bir yapım olacağı beklentisi içerisindeydim. Ancak, filmde "otizm" kelimesi hiç bir yerde kullanılmamış. Otizmi tanımayan seyirciler Efe'nin (Alihan TÜRKDEMİR) otizmli birisi olduğunu anlayamaz. Seyirciye açıklansa daha iyi olurdu. En azından doktorun Efe'nin durumu hakkında yaptığı açıklama esnasında "buna otizm deniyor" gibi bir ifade kullanılabilirdi. Yağmur Adam filminde otizmli birisini oynayan ve bu rolüyle oscar alan Dustin Hoffman tam 8 ay otizmlileri yakından izlemiş, incelemiş. Filmde, Efe'nin rolü iletişim güçlüğü yaşayan otizmli birisinden çok hayata küsmüş, içine kapanmış birisini andırıyor, çocuk hep önüne bakıyor. Filmin bazı bölümlerinde Kıvanç TATLITUĞ gerçekten süper oynamış.
Babanın oğlu için verdiği mücadelenin harika bir dille anlatıldığı güzel bir film olmuş. tabiki bir takım eksiklikler görülebilir. bence bu eksikler filme dahada anlam katıyor. bora egemene ve oyuncuları emeklerinden dolayı teşekkür ederim. kesinlikle gidin derim.
Babam ve oğlumdan sonra izledigim benzer türdeki en iyi film. Görüntü, oyunculuk, konu, müzikler hepsi cok başarılı. Film herkesin içinden, yüreğinden bir parça kopardı etkisinden kolay kolay kurtulamayacaginiz bir film. Herkesin izlemesi gerekir şahsi görüşüm.
Oncelikle yapılan eleştirilerin filmi nasıl ve ne şekilde izlendiğiyle eş değerde olduğunu düşünüyorum.Filmi izlemekte yorumlamakta kültür gerektirir. Kutluyorum ayrı ayrı tüm oyuncuları ve senaryo ekibini...
Oyunculuk süper fakat eksikler vardı mesela sonunu bukadr basit beklemiyordum.sanki sonunu acele ile bitirmişler gibi olmuş :) çocuk rolünü Harika oynadı Kıvanç Tatlıtuğ da öyle.fakat flim senaryo basitti
Oyunculuklar harika. Kıvanç inanılmazdı. Senaryoda bi kaç saçmalık vardı. Bu tür filmlerde akla hemen Babam ve Oğlum gelir. Kıyaslamak gerekirse Babam ve Oğlum'un iki tık altında kalır. Ama izlemeye değer. Tavsiye ederim.
Öncelikle bu filmi izlenebilir kılan en büyük etken Kıvanç Tatlıtuğ ‘un oyunculuğu.Ancak bu filmde Kıvanç değilde başka bi oyuncu oynasaydı sıradan filmlerden biri halinde yer alırdı.Filmin senaryosu çok zayıf ve yetersiz bi çok konu havada kalmakta çok sıradan bi şekilde işlenmekte.Mesela çocuğun annesinin neden o durumda olduğu yada çocuğa neden bakamayacak durumda olduğu aydınlatılsaydı daha etkili olurdu.Filmin tek etkileyici sahnesi dedenin torununu kurtarmak için kendi canını hiçe sayarak ölmesi onun haricinde etkileyici hiç bisey yok.Filmin final sahnesi yine son derece basite indirgenmiş asıl o sahnede final daha etkili ve duygusal olabilirdi.Herkes babam ve oğlum filmi ile kıyaslamış ama konu ve içerik olarak yanına bile yaklaşamayan bir film olmuş
Nrgl: Öncelikle ben de oglum ve kendi adima filmde emegi geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizden cok sey buldum filmde; 2 saniyelik bir tebessümün, bir tek kelimenin göz temasının ne büyük önemi olduğunu , ne kadar yorulursak yorulalim hic pes etmeden edemeden umutla mücadeleye devam etmek zorunda olmayı, tek bir saniye gözümüzü üstünden çekmenin ne büyük risk oldugunu, bazi insanların gerçekten bu filmdeki kadar hatta daha da acimasiz oldugunu ozel çocuklarımızı toplumdan soyutlamaya calisip bir akil hastaligi gibi gorenlerin aslında vicdanlarının sakat olduğunu birkez daha gördüm.. Dağlarca verip bir kum tanesi kadar mucizeye razi olanlardaniz biz. Kurulan iki kelimelik devrik bir cümlenin beni saatlerce ağlattığını burada ki olumsuz yorum yapan ve klişe bulan insanlara şimdi nasil anlatabilirim ki..? Soylenecek okadar çok sey varki sizden tek ricam onlarin ruhuna dokunmaya çalışın otizm hastalik degil farkliliktir. Her cocukta farklı olabilir kalıplastirmayin. Sevgiyle ilgiyle hoşgörüyle eğitimle ilerleme ihtimali mümkündür. Sevgiler bizden butun meleklere ve sevgi dolu yüreklere....... Çınar'ın Annesi