En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Turgay Buğdacigil
Takipçi
2.106 değerlendirmeler
Takip Et!
3,0
17 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
“The Boy Who Harnessed the Wind”, senaryosunu da William Kamkwamba ve Bryan Mealer’ın aynı isimli anılarından (2010) uyarlayarak yazan Chiwetel Ejiofor’un yönetmen koltuğunda oturduğu ilk uzun metrajlı (debut) sinema filmi…
Prömiyeri, 25 Ocak 2019’da Sundance Film Festivalinde yapılan ve 1 Mart 2019 tarihinde Netflix platformunda yayın akışına dâhil edilerek vizyona sokulan filmin, hâlihazırda IMDB, Rotten Tomatoes ve Metacritic gibi mecralarda ciddiye alınacak miktarda oydan oluşan bir izleyici ve yorumcu puanı ortalaması mevcut değil…
O nedenle bizde bu filmi, her zamanki gibi önceliği oyuncu kadrosuna vermek suretiyle bizzat kendimiz mercek altına alarak incelemeye ardından da puanlamaya çalışacağız…
Ancak, artık neredeyse yorumlarımızda geleneksel bir özellik halini aldığı üzere ayrıntılı incelemeye geçmeden önce bu filme ilişkin ilk tespitimizi paylaşalım:
Karşımızdakinin, çekildiğinde sadece 13 yaşında olan Kenya doğumlu Maxwell Simba adında pırıl pırıl bir yıldız adayını sinema dünyası ile tanıştıran bir film olduğunu, gönül rahatlığı ile belirtebiliriz...
Zaten bu filmin en önemli kozu, Maxwell Simba gibi henüz ilk filminde oynayan oyuncular gibi içinde Chiwetel Ejiofor, Aïssa Maïga, Noma Dumezweni ve Joseph Marcell gibi deneyimli isimleri de barındıran oyuncu kadrosu…
Öyle ki, bu etkileyici kadronun sergilediği göz kamaştırıcı performans, düşük bütçesi nedeniyle kendi yağıyla kavrulmaya çalışan filme neredeyse “doping” etkisi yapmış gibi…
Elbette bu söylediklerimizden, özellikle de filmin oyuncu kadrosunun “doping” etkisi yapan performansı kısmından, filmin yaşanmış gerçek olaylara dayanan hikâyesini yahut Chiwetel Ejiofor’un yönetmenlik yapma tarzını beğenmediğimiz şeklinde bir anlam da çıkartılmamalı…
Tamam, filmin Afrika’ya özgü hikâyesi sağlam…
Aynı anda hem Hristiyan hem Müslüman ve hem de pagan geleneklerin bir arada yaşanmaya ve yaşatılmaya devam edildiğini gösteren tespitler de ilgi çekici…
Ama nihayetinde, Sezar’ın hakkını da Sezar’a vermek gerekiyor…
Bize göre, işin içinde bu oyuncu kadrosu olmasaydı muhtemelen ortaya bu etkide bir filmde çıkmayacaktı…
Sonuç olarak, 113 dakikalık pekte kısa sayılmayacak süresine rağmen sıkılmadan izlediğimiz bu film için puanımız 3 önerimiz ise, “sizde bir şans verin” şeklinde olacak…
afrikada kuraklıkla mücadelede bir rüzgar gülü yapıp elekt. Üreten çocuğun zorluklarla mücadelesi ve başarısı.. On numara sürükleyici.. Kurgusu gayet başarılı.. Güzel oyunculuğu.. Konunun iyi aktarıldığı gerçek hikaye film..
güzel bir aile filmi. Film süresinde ana konu olan rüzgar jeneratörü son 15 dakikada anlatılıyor. O noktaya kadar film çok uzatılmış. Jenaratörü yaptıktan sonraki olaylar anlatılsa idi daha güzel olurdu...
Film öylesine etkileyici ki yıllarca aklımdan silinmeyecek kadar beğendiğimi söyleyebilirim. Film otobiyografik bir başarı hikayesi. Umıdun hikayesi. Azmin zaferi. Bu film, azmin, inancın insanı nereden nereye getirdiğini etkili bir şekilde anlatmış. Beni duygulandıran ağlatan filmlerden biri oldu.
Sürükleyici ve dramatik bir hayat hikayesi. Kitap uyarlaması ile çekilen bu filmin oyuncu kadrosununda üstün başarısıyla mükemmel bir iş çıkmış. Eleştirim ise bazı sahnelerde gereksiz dram yansıtılmaya çalışılmış. Bunun dışında çok kaliteli bir film.
Güzel ve azimli bir çocuğun hikayesi⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐🌛harika tam kelimesiyleee herkese tavsiye ederim çok güzel bir film ben 10 kitabını da okudum yani güzeldi
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.