Tamer Taş
9 Eylül 2020 tarihinde eklendi
kah üzülecek kah duygulanacağız ama hafızanızda yer edecek güzel bir film.Aslında yıllar önce aynı isim altında çekilmiş filmin, günümüz sinemasına dijital ve animasyon kurgusu ile hikayede bazı değişiklikler yaparak uyarlanmış yeni bir versiyonudur.Kesinlikle izleyiniz ve çocuklarınıza izletiniz
Açıklama yanlış, "Beyaz Diş" değil. "Vahşetin Çağrısı" adlı romandan çeviri, ayrıca güzel tatlı bir çocuk/aile filmi olmuş. Fakat kitap bu kadar romantik değildi 109 sayfalık bir kitap olmasına rağmen başta ana karakter Buck olmak üzere kitap daha karanlık ve kasvetli bir ortamda geçiyor, Buck ne hakimin evinde o kadar yaramaz ne de Yukon bölgesinde bu kadar naif değildi. Buck kurnaz, güçlü ve meraklı bir köpek olarak iç güdüleri ile insanların kanunları ve görevleri arasında ki seçimi ve değişiminden sakin bir ev köpeğinden vahşi bir kurtla arkadaşlık edebilecek kadar vahşi bir hayvana yani özüne dönüşü anlatılmalıdır. Son olarak kitabı okumadayısanız ailecek izlenebilir bir film fakat kitabı okuyanlar filmi beğenemeyecektir.
Öncelikle merhaba, film Jack London'ın Beyaz Diş kitabından değil, filmle aynı ada sahip Vahşetin Çağrısı kitabından uyarlanmış. Koskoca film sitesinin bu hatayı yapması beni biraz şaşırttı doğrusu.