Gandhi
    4,3
    Gandhi hakkında görüşlerin ?

Spartacus-2
    Spartacus-2

24 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
    188 dklık müthiş bir anlatım...Gandhiyi ve Hindistanı gayet iyi anlayabiliyorsunuz bu filmde...10/9.5
    serkohero
    serkohero

10 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    "Haksızlık", "direniş", "şiddet"; bu üç kavramı somutlaştıran bir film izlemek isterseniz "Gandi" adlı film en iyi seçimlerden biri olacaktır. Bu filmde Gandi gibi büyük bir kişiliğin gerçek yaşam hikayesi en sade ve net şekliyle filme aktarılmış, izleyenlere ise izlemek ve etkilenmek fiilleri bırakılmış. Gandinin hayatını, hayatını yaşayış biçimini, karşılaştığı problemleri çözüş yöntemini izlyeyipte etkilenmemek elde değil. Gerçekten de Gandinin izlediği politikayı incelediğimizde görüyoruz ki, hakzılıklar karşısında direnmek gereklidir; ancak bu direniş doğru bir yöntemle doğruluk kazanır. Yani, Gandinin genel olarak izlediği siyasetin bir özetini " Haksızlığa karşı aktif direnişin şiddetten arınması" gibi bir başlıkla vermenin çok isabetli olacağını düşünüyorum.
    bahadirakdeniz99
    bahadirakdeniz99

25 Mart 2009 tarihinde eklendi
    (10 / 9.4)

Eski bir yapım olmasına rağmen filmi geçen gün izleyebildim. Çok güzeldi ve çok beğendim. Tam bir başyapıt ve efsane bir film. Gandhiye hayran oldum ve hayatını anlatan bir kitap almayı düşünüyorum. Politik ve biyoğrafi filmlerinin içinde en iyisi bu film. Filmi izledikten sonra İngiltere hükümeti ve İngiliz halkına karşı bir antipati hissedebilirsiniz ama eski eskide kaldı. Her devlette ve her ırkta kötü ve iyi insanlar vardır. Güzellikleri görmeye çalışalım ve kötülükleri Allaha havale edelim...
    beck31
    beck31

14 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    Hindistana tek bir kurşun bile dökmeden özgürlüğünü kazandıran Gandhi nin 8 Oscarlı benzersiz biyografisi.Ben Kingsleyin olağanüstü performansı, kaçırmayın ve izleyin.
    samil-srin
    samil-srin

20 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    Filmin tarzımı Gandhi nin konuşmalarımı bir şey etkiledi beni filmi izleyeni 5 gün oldu gördüğüm herkese filmi anlatıp tavsiye ediyorum..58 kişi izlemiş puan vermiş filme izlemeyenler izlemeli mutlaka..10/10
    cemileikizler

başyapıt.sanat.harikası.10000.üzerinden.10000
    muratdinc1967
    muratdinc1967

21 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en iyi biyografi filmi...Başından sonuna kadar bir baş yapıt...Ben Kingsleyin performansı da gerçekten inanılmaz...Mutlaka İzleyin..
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

4 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    bir direnişin asil öyküsü 10/10
    adovic
    adovic

20 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    ben kingsley bu rolü oynamadan önce gerek fiziksel gerekse psikolojik olarak uzun süre hazırlanmış sadece cenaze için 300000 kişi toplanmış...bence bu film imdb de top 10a girmeli
    electronica
    electronica

24 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    Pasif direnişin sembolü Gandhinin hayatını anlatan muhteşem bir başyapıt. Ben Kingsleyden muhteşem bir oyunculuk performansı.. Mahatma Gandhiden tüm insanlığa ders niteliğinde sözler:Umudumu yitirdiğimde, doğruluk ve sevgi yolunun tarih boyunca daima kazandığını hatırlarım..Zorbalar ve katiller hep vardır ve bir süre için yenilmez görünebilirler. Ama sonunda daima yenilirler.Bunu daima düşün.Dünyanın Tanrının yolundan gitmesi için çabala..
    xyster7
    xyster7

9 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    Ben Kingsleyden müthiş bir oyunculuk. aldığı 8 oscarı da hakediyor. filmin uzun süresinden dolayı hep ertelemiştim izlemeyi ama gerçekten sıkmayan müthiş bir anlatımı var.. 9/10
    MojoRising
    MojoRising

22 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    Bu film izlediğim en iyi tarihi, biyografik filmdi (JFKyi de unutmayayım).3 saati aşkın süresine rağmen en ufak bir yerinde sıkılmanıza izin vermeyen çok iyi bir film. Ben Kinsley ise sinema tarihinin en iyi performanslarından birini sergiliyor.Herkese tavsiye ederim.