Hesabım
    Cebimdeki Yabancı
    Ortalama puan
    3,1
    335 Puanlama
    Cebimdeki Yabancı hakkında görüşlerin ?

    73 Kullanıcı yorumları

    5
    12 Eleştiri
    4
    10 Eleştiri
    3
    13 Eleştiri
    2
    8 Eleştiri
    1
    11 Eleştiri
    0
    19 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Metin K.
    Metin K.

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    5 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Mutlu ve Birbirine bağlı görülen bazı aileler arkadaşlar dostlar arasında bile aslında iğrenç ve yasak ilişkiler olabiliyor. Film bu mesajı veriyor. Daha doğrusu yüzümüze vuruyor.

    Bazı arkadaşlarımız kültürümüze ters demişler. Gelenek görenek ve örf adetlerimize kesinlikle ters gelebilir. Geliyorda. Ancak bize ters gelmesi ve şiddetle hatta hiddetle reddetmemiz bu ve bu gibi bazı kabul edilemez gerçeklerin yaşanmadığı anlamına gelemiyor malesef.

    Elbetteki bu bazı insanlar için geçerlidir. Cümbür cemaat hepimizin gerçeği değil bu. Tabiiki de sadakatle devam eden evli nişanlı yada sevgililer var. Olmalıda.

    spoiler:
    benim filmden aldığım bazı mesajlar şunlar
    1- Birçok insan gerçekleri bilmeden kendi sandığı gerçeklikte yaşıyor.
    2-siz büyük hatalar yapmış olabilirsiniz. Ancak sizi kınayan tuhafsayan yargılayan insanların sizden daha büyük daha ayıp ve daha kabul edilemez ayıpları olabilir.
    3-Telefonları biraz kurcalarsak belkide ne haltlarla karşılaşacağız.
    4-karı koca olarak birbirinize karşı şeffaf olun bakalım. Altından birşeyler çıkacakmı çıkmayacakmı. (UMUYORUZKİ ÇIKMASIN) 5-ister bu filmden sonra paranoyak olun isterseniz amaan benim başıma gelmez diyip içinizi ferah tutun.. Ama asıl gerçeği aslında hiçbirimiz bilemiyoruz. Belki birincisidir belkide ikincisi. (olumsuz veya olumlu)

    Filmin finalini tam anlayamayan arkadaşlarımız olmuş. Çalıntı uyarlama kopyalama diyen olmuş. Birçok amerikan yapımı filmler japon güney Kore vs gibi ülke filmlerinin remake yapımı. Örnek halka mesela.


    Ruya hayalmiş param heba oldu filan denmiş. Bu yaşananlar filmin sonunda hayal veya rüya değil ki zaten. Tamamiyle gerçekmiş herşey. Ancak oyun oynayalımmı diye sorduklarında meğerse kabul etmemiş oyunu hiç oynamamışlar. Ancak filmin sonunda araba sahnesinde çocuğa banudan gelen mesajdan anlıyoruzki gerçekten de 2yıllık evli cocuğun en yakın arkadaşının eşiyle ve başka bir kadınla daha ilişkisi varmış. Yani eğer oyunu oynamayı kabul etselerdi gerçekler aynen o şekilde açığa çıkacakmış. Ancak oynamadıkları için kimse birşey öğrenemiyor, senarist bu gerçeği sadece izleyicilerle paylaşıyor. Yani yaşananlar hayal ruya filan değilmiş a dostlar tamamiyle gerçekmiş eğer oyunu kabul etselermiş bunlar yaşanacakmış ama kabul etmemişler ve bu iğrenç gerçekler yalnızca sır olarak kalmış. Filmi zaten çok iyi anlamış arkadaşlardan özür dileyerek yazıyorum. Eğer bende yanlış anlamışsam kusuruma bakmayın. spoiler:
    Şahin B.
    Şahin B.

    Takipçi 2 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    4 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Beş para etmez bir odanın içinde film çekmişler sinemada izlenecek bir film değil değmez. Evliliği çok kötü birşey gibi lanse etmişler. Hiç heyecan yok saçma sapan bir film. labirent varken bu filme gidilmez bedava bile olsa.
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    4 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Vizyona soktuğu filmlerinin neredeyse tamamı genel halka yönelik komedi filmleri olan BKM, aynı zamanda yılda 2 filmle sınırlı olmak üzere sadece yetişkinlere yönelik dram filmleri çıkartıyor. Geçtiğimiz yıl bu filmler Tatlım Tatlım ile İstanbul Kırmızısı'ydı, bu hafta vizyona giren Cebimdeki Yabancı da bu filmlerin yeni örneği sayılır. Şahsen BKM'nin bu tarz filmlerini diğer işleri kadar iyi bulmasam da, böyle popüler bir stüdyosunun farklı türdeki filmlerle uğraşıyor olması bence güzel bir fikir. Ama bu fikri desteklememin dışında eğer şu an konuşacağım filme değinecek olursak, Cebimdeki Yabancı son zamanlarda izlediğim en zayıf Türk filmlerinden birisiydi. Yani sonuç kesinlikle rezalet değildi ama filmin bomboş olduğu kesin.

    Eğer filmin konusunu özetlemem gerekirse, Cebimdeki Yabancı 7 arkadaşın bir akşam yemeği yemek için bir araya gelmesini ve içlerinden birisinin bir oyun oynamayı teklif etmesiyle başlıyor. Bu oyunda masada oturan herkes telefonunu masanın üzerine koyacak ve gece boyunca ona gelen aramaları, mesajları sesli bir şekilde herkese okuyacaktır. Fakat gece ilerledikçe büyük sırlar ortaya çıkmaya başlar ve arkadaşlar arasındaki gerilim artar.

    Cebimdeki Yabancı hakkında söyleyebileceğim en iyi şey, kendisini sıkmadan izlettirmesi. Filmin 96 dakikalık bir süresi var ve film bunu daha fazla uzatmaya çalışmıyor. Sonucun iyi olmamasına rağmen eğer hafta sonu kafanızı dağıtacağınız bir şeyler izlemek istiyorsanız, bu film işinizi görebilir.

    Ayrıca oyunculuklar harikaydı. Serra Yılmaz gibi zayıf bir yönetmenin görüşü altında başroldeki oyuncular, gerçekten de ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmışlar. Ve çoğunlukla komik işlerde görünen bu dev kadroyu ciddi rollerde izlemek epey ilginçti doğrusu.

    Son olarak görüntü yönetmeni, ışıklandırma ve filmin tamamının geçtiği ev için yaratılan set oldukça başarılıydı. Yapım ekibinin bu film için büyük emek harcadığını rahatça görebiliyorsunuz. Ayrıca buradan görüntü yönetmenini selamlıyorum, filme tok karna girmiş olmama rağmen bir yerden sonra karnım acıktı doğrusu. Filmde pişirilen yemekler ve kamera önünde görünüş biçimleri o kadar enfesti ki, bir yerden sonra hayal gördüğümü zannettim. Ama şaka bir yana, böyle dev bütçeli bir filmde yemeklere en çok emeğin verilmiş olması bir hayli ilginçti.

    Ama bir film harika görünmesine, prodüksiyonuna yoğun emek verilmesine ve harika performanslara sahip olmasına rağmen, sonucun iyi olması için her şey yönetmenin görüşü ve senaryoya kalıyor. Ve bu filmde bu 2 önemli şey yoktu. Serra Yılmaz'ın yönetmenliği ve filmin senaryosu, bu filmin elinde olan iyi potansiyeli elinin tersiyle itmiş resmen.

    BKM'nin yaptığı resmi açıklamaya göre Cebimdeki Yabancı; "Dünyada birçok ülkede uyarlanan ve her ülkede gişe rekoru kıran “Perfetti Sconosciuti”nin Türkiye uyarlaması" imiş. Bu cümle, film hakkında o kadar çok yanlış olan şeyi anlatıyor ki... Öncelikle neden harika olan bir filmi yeniden uyarlamak isteyesin ki? BKM'nin böyle farklı işler yapmak istemesinin dışında, muhtemelen gişe kaygısı yüzünden herhalde. Bu arada yukarıdaki cümlede "uyarlama" yerine "kopyalama" kelimesi daha uygun olabilirmiş çünkü Cebimdeki Yabancı ile Perfetti Sconosciuti arasında neredeyse hiçbir fark yok. Yaşanan durumlar aynı, finali aynı, atmosferi ve hatta konuşulan diyaloglar bile aynı! Bu filme dair hiçbir özgün bir şey yok adeta!

    Bu da beni senaryoya ve özellikle de yönetmenliğe getiriyor. Mad Max: Fury Road gibi bir aksiyon filmi, The Shining gibi bir korku filmi veya herhangi türde bir film yazarken, senaryoda umursayacağınız karakterler ve etkileyici bir atmosfer olması gerekir. Hele ki hikaye sadece tek bir mekanda geçiyorsa, senaryonun sürekli kendisini yenilemesi ve hikayenin giderek sürükleyici bir hal alması gerekiyor ki, seyirci filmi izlerken kendisini bu durumun içindeymiş gibi hissetsin. Bunun en iyi örneklerinden birisi 2009 yapımı Exam filmi mesela. Ama Cebimdeki Yabancı'da bunların hiçbirinden eser yok. Atmosfer desen dekorlara verilmiş emeğin dışında bütün filmin ufak bir sette çekildiği rahatça anlaşılıyor ve karakterlerin hiçbiri gerçekmiş gibi hissettirmiyor. Bu filmin senaryosu o kadar tembel ki, sadece orijinal filmi copy-paste yapıp yazılanları Türkçe'ye çevirmiş. Üstelik filmdeki her karakteri 2 boyutlu tutmuş, yaşanan bütün durumları sürekli bir döngü içerisinde sunmuş (telefona bir şey geldikten sonra başka birisinin "o neydi?" demesi ve diğer kişinin de bunu cevaplaması). Film, sıkıcı olmamasına rağmen bir yerden sonra içinize fenalık da gelmiyor değil.

    Ama her neyse, senaryoyu es geçelim. Bu filmi başarısızlığa iten en büyük etmen, kesinlikle yönetmenlikten kaynaklanıyor. Serra Yılmaz, daha önceden sayısız filmde oyuncu olarak yer almış ve Cebimdeki Yabancı ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan birisi. Ve genel anlamda, Serra Yılmaz'ın yönetmenliğinden hiç haz etmedim. Normalde böyle filmlerde, oyuncular ile yönetmenin arasında samimi bir atmosferin olması ve oyuncuların senaryoyu takip etmek koşuluyla olabildiğince serbest davranması gerekir ki, ortaya gerçekçi bir sonuç çıksın. Bu filmin "uyarladığı" Perfetti sconosciuti tam da bunu yapmıştı mesela. Ama Serra Yılmaz, oyuncuları böyle özgür yönlendirmek yerine senaryoda yazılanları harfi harfine söylettirmeye, yaşanan her saniyeyi planlamaya ve herkesin diksiyonunu kusursuz bir hale getirmeye çalışmış ama işin içine ruh koymayı unutmuş. Bu yüzden film boyunca gerçek kişileri değil, ciddi bir karakteri canlandırmaya çalışan ünlü oyuncuları izliyorsunuz ve yaşanan hiçbir şeyi umursamıyorsunuz. Bu konuda filmin ilk 5 dakikası da boşa harcanmış mesela, bu karakterleri gizemli bir şekilde tanımak veya ortaya önemli bir bilgi vermek yerine bu kişilerin yemek yapmasını veya giyinip evden çıkmasını izliyoruz. Cebimdeki Yabancı, hiç olmazsa orijinal filmde olmayan bir şeyleri filme ekleme çabasını gösterebilirdi. Ama senaristler kolay yolu tercih ettiklerinden, ortaya böyle tembel bir iş çıkmış maalesef.

    Kısacası Cebimdeki Yabancı, güçlü oyunculukları ve harika sinematografisine rağmen zayıf senaryosu ve kötü yönetmenliğiyle hikayesinde yer alabilecek bütün olasılıkları sıfıra indirgeyen ve yaşanan olayları olabilecek en sıradan şekilde anlatmayı tercih eden bir film olmuş. Ortaya çıkan sonuç sıkıcı değil, kafa dağıtmak isteyenler veya sevgilinizle bir film izlemek istiyorsanız bu film hiç de fena sayılmaz. Ama eğer ortaya koyulmuş olan emeğin hakkını veren ve bittiğinde uzun süre etkisinden çıkamayacağınız bir film arıyorsanız, Cebimdeki Yabancı'nın o aradığınız filmle hiçbir alakası yok. Es geçmenizi tavsiye ederim.

    FİLMİN İYİ YANLARI:

    + Güçlü performanslar.

    + Dekorlara verilen emek.

    + Harika sinematografi.

    FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

    - Serra Yılmaz'ın yönetmenliği.

    - Yaratıcılık ve şaşırtmadan yoksun bir senaryo.

    - Umursamayacağınız karakterler, kendisini tekrarlayan durumlar.

    TOPLAM PUAN: 4.4/10
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.458 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    27 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    bu filme arak değil uyarlama gözüyle bakarsak daha sağlıklı bir düşünceye sahip olabiliriz. Bence güzel bir uyarlama olmuş izlenmeye değer 7/10
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    8 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Ne ilginç insanlarsınız hayatınızda ilk defa mı film izlediniz? Yorumlar çok komik gerçekten. Bir çoğunuz yere göğe sığdıramadığı Amerikan filimlerinin çoğu Avrupa ve uzak doğu sinemasından. Adam diyor ki (ferzan) ilk izlediğimde bayıldım ve ilk çekim hakkını alan 1,5 sene önce ben oldum benden sonra da bir çok ülke aldı. Yani söylüyor zaten. Hee beğenirsin beğenmezsin o tartışılır zaten de böyle gülün yorumlar yapmak ( kopya çalıntı vs) komik . Gayet güzel komik, düşündürücü, ters köşe . Uzun zamandır izlediğim en güzel dilimlerden diyebilirim. Tabii ki en büyük takdir hikayeyi yazana???? orjinal filmini izlemediyseniz herkese tavsiye edilir gidiniz.
    Aamir Khan
    Aamir Khan

    Takipçi 462 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    3 Ekim 2024 tarihinde eklendi
    Orjinalini izlediğim halde beklentimin üstüne çıkmış ortalamın üstünde iyi bi film. Kimin eli kimin cebinde çıkacağı belli olmayan sürprizlerle dolu bi film izlenir.
    Ankarali0606
    Ankarali0606

    Takipçi 95 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    7 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Filmden yeni çıktım orijinali olan İtalyan Perfetti Sconosciuti filminden sadece farkı bazı diyalogların Türk aile yapısına göre değiştirilmesiydi meşe kızın babasını aradığı sahnede orijinalinde Kız izin istiyor ve babasından izin istiyor ve çantasına prezervatif koyduğu için teşekkür ediyor ama bunda sadece erkek arkadaşında kalmak için izin istiyor gibi bazı ufak değişiklikler vardı onun dışında bütün diyaloglar olaylar aynıydı oyuncuların yüksek performansı ve eğlenceli olmasından dolayı 3/5 spoiler:
    Pinar D
    Pinar D

    Takipçi 13 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
    Ne zamandır izlemeye niyetlendigim ama hep eş gectigim filmi otobüs yolculuğumda izledim, bugüne kadar izlemediğime üzüldüm, uyarlama ya da kopya olabilir ancak film her ne kadar evet bizim Türk aile tabularimiza biraz ters olsa da özünde aslında çok güzel şeyler anlatıyor bence, ben çok etkilendim, özellikle hayata, aile yapısına, karakterlerin kendilerine dair sorgulama sahnelerinden, bazı sahneleri sarıp sarıp tekrar izledim, kimi zaman komik kimi zaman gerilim kimi zaman duygusal kimi zaman felsefi kimi zaman hayata dair derince düşündüren bana göre daha şu an tarif edemediğim nice güzelliğin harmanı olan bir film. Etkileyici tavsiye ederim, sonu da şaşırtıcı ve fena merak içinde bırakiyor, Çağlar Çorumlu nun yağmur altındaki final sahnesi tatlı bir tebessümle noktayı koyuyor 😊
    Ertug S.
    Ertug S.

    Takipçi 16 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    5 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Filmin orjinalini seyretmedğim için birebir kopyalanmış olması beni rahatsız etmedi açıkçası. Başından sonuna 1 masada geçen bir film için gayet akıcı bir film. Yeteri kadar komik. ve hatta yeteri kadar gerilimli.. Ben beğendim. Kafa dağıtmak için iyi bir seçim olur.
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.340 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    29 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Filmi iyi bir fikirmiş diyerek izledim ancak sonradan uyarlama olduğunu öğrendim. Oyuncularda inanılmaz bir yapaylık mevcut. Yönetmen hikayeyi anlatmak, karakterleri analiz ettirmek yerine seyirciyi içine çekmeden her şeyi kendi yaparak bize bir şey bırakmamış.
    Murat K.
    Murat K.

    Takipçi 188 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    7 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Karşınızda nereden tutsanız elinizde kalan bir gişe filmi...

    Senaryo;Takıldığım çok nokta var.Ancak zaten film bir İtalya yapımının "kopya"sı.Kopyası diyorum çünkü -bilir misiniz ya da hatırlar mısınız bilmem ama- İşler Güçler'de Şenol Bey'in bir "Zeki D." senaryosu yazdırışı vardı ki sanki bu filmin senaryosu da öyle yazılmış.

    Yönetim;Film BKM'nin işi.Kast şampiyonlar ligi gibi.E daha önce denenmiş,tutmuş bir iş birebir kopyalanmış.Açıkçası bu filmi gerçekten birinin yönettiğinden bile şüpheliyim.

    Kamera;5 bilemedin 6 yere sabit kamera kurulmuş.Hareketli kameranın olduğu iki-üç sahne var.Sormak lazım,sinema bunun neresinde?

    Kast:Şükrü Özyıldız despot koca rolünde çok sırıtıyor.Buğra Gülsoy'un rolü de Serdar Orçin'e cuk otururmuş kanaatimce.Gerçi O bile bu filmi kurtaramayabilirdi.

    Müzik:1-2 sahnede mırıldanılan bir Sezen Aksu şarkısı var.Soundtrack ise ayrı bir facia."Lalalalayla... Bu da böyle bir macera..." nedir ya?!

    Peki madem her şey bu kadar "olmamış" neden iki puan? Bir puan; ekibin bir şey deneme yönündeki cesaretine.Bir diğer puan da;filmin bir şekilde kendini sonuna kadar izletecek tahammülü sağlamasına.
    martinscorsese
    martinscorsese

    Takipçi 125 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    19 Eylül 2018 tarihinde eklendi
    Tek mekanda geçen güzel bir film, orjinalini izlemedim, karakterler pek bizden durmuyorlar. Hikaye yerelleştirilmemiş, para kazanmak için yapılmış bir uyarlama gibi duruyor.
    Muhsin Özcan
    Muhsin Özcan

    Takipçi 96 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    19 Ocak 2022 tarihinde eklendi
    baya vasat bir film benim tarzıma hiç uymadı yapmacık zorlma galiba sadece para kazanmak için çekilmiş olabilir kesinlikle komedi ve gerilim yok başka bir yapım
    mustafa k.
    mustafa k.

    Takipçi 13 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    6 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    2017 yılında Türkiye de sinema salonlarına yaklaşık 72 milyon kişi gitti ve tüm filmler yaklaşık 870 milyon tl hasılat yaptı bir önceki yıla göre %25 artış oldu(hasılatın çoğu Türk filmlerinin).2018 yılında toplam 1 milyar tl lik hasılat bekleniyor Uzun lafın kısası ortada 1.000.000.000 TL lik bir pasta var ve kokuyu alan bir çok sırtlan iş başında 2018 e gireli henüz 1 ay olmuşken saçma sapan filmler gökten yağan sağanak yağmur misali vizyona girmeye başladı ve anlaşılan o ki daha çok bu tarz filmler izleyeceğiz çünkü ortada iyi para var.kaliteli işler yapıp pastayı büyüteceklerine ceplerini doldurmaya çalışıyorlar yapsınlar aynen böyle devam etsinler bu sinema izleyicisini kaç kez kandıracaklar kaç kez soyacaklar bir kaç ünlü ismi bir araya getirip filmi yansıtmayan bir fragman ile kaç kez ağlarına düşürecekler? Sonunda izleyici küsecek ve bir gün gitmeyecek sinema salonları sadece sevgilisiyle romantik anlar geçirmek isteyenlerin mekanı olacak işte o gün uygun bir yerlerine kına yakarlar.Sonra neymiş efendim Türkiye de sinema kültürü yok! İşte bizim ülke insanı olarak en büyük hatalarımızdan biri maden buldu mu illa içine ederiz o madeni yaşatıp büyütmez canını okuruz sinema sektöründeki arkadaşların büyük bir kısmıda şuan bu mantıkla hareket ediyor umarım birileri bu işe dur der.
    Murat Ceylan
    Murat Ceylan

    Takipçi 9 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    4 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Esinlenmemis birebir kopyalamislar. Esinlenmek ayrı bir şey dir. Yapımcısı yonetmenide, italyada yaşayanlardir.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top