Joaquin Phoenix oyunculuk anlamında müthişti. İzlemeden önce ön yargılarım olsa da filmi izledikten sonra düşüncelerim genel anlamda değişti. Çok güzeldi tavsiye ederim.
Film öyle bir etki bıraktı ki aslında herkesin içi hastalıklı ama kimse farkında değil sadece yaşadıklarımızı kabulleniyoruz, Aslında hepimiz bir ruh hastasıyız taki insanın sabrının sınırını zorlayan yaşananlar olduktan sonra bu ruh bozukluğu dışa vuruyor, Awsome, realictic drama..
Oyunculuk olarak son yillarin en iyi performanslarindan birini sergiliyor Joaquin Phoenix. Joker rolü de ne hikmetse her oynayanın çok başarılı oldugu bi rol oldu. Jokerin doğuşunda sisteme başkaldırısı özgünlük ve klişe gelgitleri yapsada sonuçta başarılı olduğu söylenebilir. Filmin en büyük eksikliği bence çok fazla başaralı örneklere benzeyen öğelerle dolu olması; jokerin iç hesaplaşması taxi driver a, televizyon programlı sahneler requiem for a dream e, halktan fanlar olusturmasi natural born killers a benzemektedir.
Mükemmel ötesi bir film. Bazıları suça teşvik ettiğini söylüyor. Bu insanlar hiç haber izlemiyor sanırım. Bu tür insanlar suça teşvik etmez ama filmdeki gibi toplumlar ,ki çoğunluk bu şakayı anlıyor, suça teşvik eder. Ayrıca her suçlunun psikolojik rahatsızlığı yoktur. Her insanın vardır. Psikoloji bilimine göre her insanın psikolojisi bozuktur. Olmayan bilgilerinizle böyle bir filmi yermeye çalışmayın. Yok karamsarmış yok eğlenmemişler. Ne izlemeye gelmiştiniz komedi filmi mi?
Joaquin Phoenix in oyunculuğuna söylenecek söz yok ancak senaryo berbat.spoiler: İçerisinde çok sayıda gönderme var, çok sayıda da daha önceki filmlerden alıntı sahneler. Sadece kötü bir an yaşamak delirmek için yeterli diyor Joker. Ve filmde onlarca kötü an yaşıyor, sonunda patlıyor. Binlerce belki milyonlarca kişi harika demiş, harika diyenlerin her birinin içinde bir Joker var, hepsi hayatın kendisine adil davranmadığını düşünüyor ve bunu kendince hesap sorarak çözdüğünü yada çözebileceğini sanıyor. Hayat hiç kimseye adil değil sadece siz dünyanın çilesini çekmiyorsunuz ve "şöyle bir delirip, şu adam gibi sinir oldularımı ortadan kaldırsaydım" deme lüksünüz yok. Bu film öyle görünüyor ki psikolojik sorunlar yaşayan milyonlarcasınca bir haz oluşturmuş. Bu söylediklerimle filmdeki üst tabakayı desteklediğimi sananlar varsa aranızda onları da üstün zekalarından ötürü alkışlıyorum. Aynı zamanda bu film Amerikan kültürünü yansıtan ve çeşitli dönemlerde yaşanan şiddet olaylarını anlatan çok sayıda göndermeyi de barındırıyor. Yani bir Amerikalı için çok şey ifade edebilr desek bile Türklerin bundan haz alması sadece psikolojilerinin bozuk olduğunu gösterir. Öte yandan 30 yıldır yüzlerce film izleyen birisi olarak söylüyorum 'sen kimsin, filmin felsefesini anlamamışsın' gibi boş laflarınızı kendinize saklayın. Eğer günün birinde canınızın bir parçası o.. çocuğunun biri tarafından kendi mutsuzluğu bahane edilerek öldürülürse ancak o zaman benim ne demek istediğimi ve sinirimi anlarsınız.
Bir gün dünyanın bu hale geleceğini düşündürdü.Filmin konusu güzel oyunculuk gerçekten mükemmel.Biraz durağan ve ana fikir Yakarsa dünyayı garipler yakar...
İnanılmaz bir oyunculuk ön yargılı bir şekilde gitmiş olduğum bir filmden bu kadar etkilendiğim film olmamıştır toplumun insan üzerine yapılan baskıları ancak bu kadar güzel anlatılabilir. (Bazen canavarları kendimiz yaratırız). Herkese hitap eden bir film değil aaa nekadar kötü bir film diyenlerde olacaktır. Aksiyon macera izlemek istiyorsanız gitmeyin.
Film şiddet içerikli!! İnsanların bilinç altına sadece Şiddet ve korku unusurlarını işliyo Hiç bir Mesaj içeriği yok Anlamsız Zararlı bir film Kesinlikle Önermiyorum Paranıza, en önemlisi Zamanınıza Yazık etmeyin...