sadece girişi ile bile bu film güzel dedirten bir film spoiler: senaryo pek başarılı değil klasik bir örgü.
istemsiz(?) bir cinayet ve devamında karakterin ruh hastası bir katile dönüşmesi ve ya katil potansiyelini dışa vurması.
ama senaryonun işlenişi, mekanlar, renkler, oyunculuklar filmi kaliteli hale getiriyor. spoiler: komiser ethem'in arkadaşları ile konuşurken kameranın mutfaktaki neslihanın da yüzünü alması dışında kamera açıları normal bir film düzeyindi ve pek övülecek yanı yoktu.
spoiler: Mehmet ve ahmetin eşlerinin mehmet ve ahmetin öldürüldüğünü öğrendiklerinde verdikleri tepkilerin absürdlüğü tüm filmin veya bir yerden sonra filmin neslihanın kafasında geçtiğini varsaymadıkça açıklanamaz derecede saçma, kocanız ölüyor ve ekmeğin içinde saklı dolarlara karşılık,gülerek ve eşinizin katiline el sallayarak restorant açmaya gidiyorsunuz.
Genel değerlendirmede psikolojiyi kullanması, müzikleri, renk-mekanları ve demet evgar'ın oyunculuğu nedeniyle 7.5/10 lık bir film. Türk filmi standartlarında ise 8/10 ve cinayet filmi sevenlerin listelerinin ortasına alması gereken bir film.
ezilen hor görülen hafiften akıldan da sorunlu ev kadının trajedisi.. Komedi kara mizah falan diyenler var burda.. Bu film bildiğin trajedi.. En hafifinden drama.. Müthiş sürükleyici.. Kadro konu kurgu ve müthiş sonuyla on numara bir türk filmi 10 /10
Gizemli ve izlenebilecek bir film. Gerilim yok ancak hikaye akıcı şekilde ilerliyor. Ancak filmin sonu çok iyi bağlanmamış. Ayrıca konu detaylı olarak irdelenmemiş. Sanki filmi değil de olması gereken filmin parça parça sahnelerini izlemiş gibi hissettim. spoiler: Bu arada tamam kocasını ölümünden bir şekilde yırtabilir. Ama komşusuna hiç mi otopsi yapılmıyor. Kadının zehirlendiği anlaşılınca yakalanması lazım. Çiçekçi eleman polislerin önünde herşeyi itiraf ediyor. Kadın ben bilmiyorum diyor. Elini kolunu sallayarak çıkıyor. Polisler evi arıyor ama paraları bulamıyor. Peki kadın paraları nasıl saklıyor. Kocasının arkadaşlarını kadının evine girerken gören kimse yok mu? vesaire vesaire. Yani filmi yüzeysel izlerseniz güzel bir film ancak detaylara takılıyorsanız çok saçma şeyler bulabiliyorsunuz.
Tek sıkıntı spoiler: sonu çok açık bitmiş. Yani Neslihan'ın o mutluluk anını daha çok görmek isterdim. Ve Alican Yücesoy'un karakteri daha derin olabilirdi.
Klasiğin dışında bir film izlemek isterseniz tam size göre, özellikle bayanlar kacirmamali bugün annemle ve oglumla gittim, çok eglendik Demet hanim çok güzel bir is çıkarmış tebrik ederim.
En başından sonuna kadar büyük bir zevkle izledim Demet evgar oyunculuğunu yine her zaman olduğu gibi konuşturmuş bir çok kişi sonunu iyi bağlamayamadıklarını yazmış ama bence filmin final sahnesi de tam olması gerektiği gibi olmuş emeğinize sağlık
Neslihan eğer kocasını öldürmek yerine orayı terk edip gerçekten güzel bir sunuculuk yapsaydı film daha güzel olabilirdi karakteri yakıştıramadım bu filme demet evgar ı