kayra eligül
1 değerlendirme
24 Ağustos 2024 tarihinde eklendi
Biz filmi çok beğendik gayet eğlenceli ve komikti bizim puanımız 5 yıldız😂. spoiler: Ama ben dizideki mafya dizide çekilen diziye dahil mi değil mi anlayamadım ee şafak sezer bunu açıklarsa çok sevinirim saygılarla şafak abi bu yorumu okursan seni ailecek seviyoruz izliyoruz iyi akşamlar🙏🏻.spoiler:
Şafak Sezer'in Kolpaçino ve G.D.O Karakedi filmlerine seven biri olarak Ketenpere filmini orta derecede buldum.Komik espriler ve kahkaha attıracak düzeyde bir şey göremedim ya da Kolpaçino'daki gibi herkesin diline düşecek diyaloglar göremedim.Tabii Şafak Sezer diyalogları çok fazla tutmuş ama sıkıcı bir tarza dönüşmüş.Şafak Sezer'in sürekli atarlı giderli, negatif hâli ve sözleri komiklik unsuru yaratmıyor.Kolpaçino'da yan rollerdeki kişilerin karakter komikliği ile aslında film akıyordu.Sabri abi, Ganyotçu, Şahin vb. Burada böyle bir durum yok.Üstelik şu Survivor'daki Turabi denen şahsında adamı irite eden konuşmaları ve tavırları eklenince kalite düşmüş.Turabi gibi oyunculukla alakası olmayan adamı niye monte etmeye çalışıyorsa.Vefa abi rolündeki Mehmet Esen rolün hakkını vermiş, Abidin Yerebakan terzi rolünde yakışmış tat katmış.Hakan Ural'ı sevmesem de mafya rolü yakışıyor adama.Yani boş zamanlarınızda böyle ekranda bir şey dönsün, dikkatli takip yaptırmadan izleyiciye izletsin, bir meşgale varken fon olarak yandan gelsin tarz bir film.Sadece soygun sahnesinde inanılmaz keyifliydi diyebilirim.Klasik son dönem Türk komedilerinden farkı yok.Zaten büyük bir rağbet de görmemiş.Seri olarak devam etme ihtimali düşük.
Sadece yorum yapabilmek için kayıt oldum.Bence film gayet öğretici ve komedi barındırıyor.Zaten komedi filmlerini ve türk sinemasını sizin gibi izleyenler adına ders niteliğinde bir film olmuş. Bence gayet başarılı ve ters köşelerle dolu izlerken düşündüren ve hayatındaki insanları gözden geçirttiren bir film. Argo,küfür ve duyduğumuz sürekli espirilerden hoşlanan arkadaşlar gidip recep ivedik tarzı filmler izlesin. Böhöhöhöhöhööh gibi ...
Enes batur gibi saçma filmlerin bulunduğu bir ülkede belli bir zekaya hitap eden bir filmi müşkülpesent Türk halkının kavramısını beklemiyordum . Filmin muhtevası gereği espriler üst düzeydi . Şafak Sezer ve ekibine böyle bir film izlettikleri için müteşekkirim :)
Filmi geçtim de arkadaşlar şu laflarınıza istinaden yazıyorum neymiş vakit kaybı 2 saatiniz boşa mı gitti ? Ya bırakın palavrayı kardeşim 2 saat film izlemeseniz dünyayı kurtaracaktınızda film engel oldu
Bu filme verilen düşük puanı görünce dayanamayıp ilk defa yorum yazıyorum. Ben ki yılların yerli/yabancı film ve dizi izleyicisi ve kendimce yorumcusu olarak böyle başarılı bir senaryo ve oyunculuk beklemezdim. Gerçekten bütün emeği geçenlere teşekkürler, keyif vericiydi.
Yorumlara göz attım da herkes yerden yere vurmuş. Komedi içermediği için yapılan eleştirilerin haklılık payı olabilir ancak bunun dışındaki olumsuz yorumlar bu filme ait değil. Ben çok net söyleyebilirim ki Şafak Sezer'in bence en iyi filmi. Nedenine gelince; film yada dizilerde izleyicinin senaryo hakkındaki düşüncelerinin doğruluk payı o projenin kalitesini düşürür. Asıl emek gerçek bir açıdan izleyiciye ters köşe yapabilmektir. Bu filmde'de bu örneğin en iyisini görüyorum, elinize emeğinize sağlık bayıldım. 👌
Dipnot: belkide bir filme ilk ve son yorumumdu bu ve bu hakkımı da bu film için kullandım. Dereceyi siz ölçün.👏
Filmi malesef sonradan izledim. Keşke sinemaya gitseydim de emeğin karşılığını verebilseydim. Komedi filmi değil ancak kaliteli bir film olmuş. Şafak Sezer yine filmin sonunda izleyiciyi ters köşe yapmayı başarmış. Film ortalara kadar biraz durağan geçiyor ancak sonrası gayet akıcı ve güzel. Keşke ilk yarısı biraz daha hareketli geçseydi. Ama yine de ben 4/5 veriyorum. İzlemeye değer.
3 harfli ne varsa sonuna "gibi" ekleyin. artık sıçtı sıvamaya başladı arkadaşlar gerçekten tam bir rezalet böyle film yaptıklarına utanmıyorlar birde hiç pişman olmadan paraları da rahat bir şekilde cebe indiriyorlar.