ozzy-badd
2 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Kurgu ve senaryo usta isi ... Nolan sever biri degilim ama bu filmde zekasini takdir etmemek yanlis olur ... Zeka kokan , çok iyi bir film Memento ... 5/4 ...
oldukça ilginç bir senaryo...hafıza sıkıntısı çeken,eskiyi birkaç dk. öncesini hatırlayamayan bir adam...filmin gidişatı sürekli geçmiş zamana,olayların başlangıcına doğru...zaten en çok merak ettiğimiz kısım da kim kimdir,ne yapmıştır,kahramanımızın başına gelen olayların sorumlusu kimdir,gerçekte ne olmuştur...vs...yine birkaç ayrıntıya yeniden bakmak lazım,bir kez daha izlemeyi düşünüyorum... :))
film geriye doğru karmaşık bir biçimde giderken Leonard ile birlikte dedektiflik yaparak ipuçlarını birleştiriyoruz.filmin sonuna kadar merak duygusu azalmıyor.imdb de yüksek puan aldığı için izledim.film bittiğinde anladığım doğru mu'anladığım anlatılan mı'yeniden izlesem mi'diye bir sürü soruyla başbaşa kaldığım film:)not :sanırım doğru anladım filmi.ama hala sanıyorum. :)))
Film sağlam kurgusu, zekice yazılmış senaryosu ve Guy Pearcein mükemmele yakın oyunculuk göstermesi sonucu Kült film kategorisine girmeye aday. Nolan kardeşler her zaman ki gibi sinema nedir ve nasıl yapılır konusunda dersler vermiş. Hala izlemediyseniz acil olarak izleyin!!! 10/10
Filmi daha geçen izleyebildim. İzlememdeki etkenlerden biri çoğu kişide olduğu gibi imdb deki konumundan olmustur. Ve... film favorilerim arasına girdi. Konusu ve özellikle anlatılışı , tarzı çok hoşuma gitti . (esas diğer filmlerle arasındaki farkı ortaya koyanda kurgusu :) ). Nolanın tarzı işte :) ve sürekli geçmişe gitmesi yönüyle prestij filmindeki gibiydi bence :P . Neyse bu kadar :) . Harika bir film .
benim için ustaca kurgulanmış bir başyapıt 10/10film anlaşılmadığı için saçma geliyor insanlara ama filmi anlamak için derinlerde yatan ayrıntılara çok dikkat etmek gerekiyor.filmi birkaç kez izlemek bu tarz filmlere ilgi duymayanlar için gereksiz olabilir çünkü Christopher Nolan,bir sanat eseri olan bu filminde ayrıntıları o kdr derinlere sıkıştırmış ki bu da filmini bir başyapıt kılıyor.anlaşılması imkansız bir film değil,sadece gözünüzü kırpmadan her kareye odaklanmanız gerekiyor.film her ne kdr sondan başa doğru ilerliyor olsa bile,bazı noktalarda filmin akışı tam tersine de dönüyor ve zaten işin sırrı filmin kesişen bu noktalarını farkedebilmek...10/10
Üzüldüğüm tek yer filmin kendince ipucu verdiği dakikalarda katilin kim olduğunu anlamamdı.Büyük bir film arşivine ve kafa karıştırıcı filmlere olan ilginiz azsa(beyin avcıları-testere-6.his vb)bu filmi ilk izlediğiniz zaman ki ve defalarca izledikten sonra ki fikriniz aynı olmayacaktır.Filmde karakterler birbirilerinden uzak gibi dursalar da aslında hepsi bir bütün ama şunu diyebilirim ki bu film bir başyapıt olduğundan filmi çekildiği sene ilk defa izleyenler eminim ki bir şey anlamamışlardır.Bu tür filmler artık çoğaldığından filmler arasındaki bağlantıyı kurmak izleyicilerin film kültürüne kalıyor.benim puanım 10/82 puanı kırmamın sebebi filmden değil benden kaynaklanıyor keşke çekildiği sene izleyebilseydim :D
olaylar mükemmel bir şekilde kurgulanmış.dikkatli izlemek gerekiyor ve hatta ara ara durdurup düşünmek gerekiyor.olayları kafada belli bi sıraya koyduğunuzda filmi çözmüş oluyorsunuz.bittiğinde bi süre şaşırıp kalmanız doğal ama sonra düşündüğünüzde olayların ne kadar mantıklı olduğunu anlayacaksınız.imbdde neden 27.sırada olduğu belli.mükemmel bir film,olayı anlamış olsanız bile ikinciye izlediğinizde kaçırdığınız yerler olduğunu farkedeceksiniz.böyle bir kurgu yok ya.10/10