ne-desem-ki
1 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Filmi yeni izledim, 20 dakika falan oldu hani bitireli ve şimdi diyorum ki " Benim 11 yıldır kafam neredeymiş lan? " Çok muhteşem bir film, biraz karışık, allak bullak ediyor sizi ama film bittikten sonra şöyle oturup biraz düşündüğünüzde çoğu şey yerine oturmaya başlıyor. Sondan başa doğru ilerleyen, sonunu tahmin edemeyeceğiniz, her sahnede şüpheliyi değiştiren bir film. Her sahnede dumur oluyorsunuz ama son sahnede.. İzleyin işte! 10/10 " Seni unuttuğumu hatırlayamıyorum. "
memento sinema tarihinde izlerken en fazla düşündüren,zihni sonuna kadar zorlayan filmlerden biridir,başlarında gelir.nolan günümüzde adını tüm dünyaya duyurduysa eğer,bunun başlıca sebebi memento gibi cesur ve yankı uyandırabilecek işlerle kariyerine başlamasıdır.filmi izlemek lazım,buraya yorum yazarken çok iyiydi falan deriz ama filmin kendisi,üst düzey senaryosu,kaliteli oyunculukları başlı başına görümeyi hak ediyor.film boyunca yapılan sürprizlerin bir sınır yok.
Ben bir nolan hayranı değilim..Ancak bu filmi ayakta alkışlamak için hayran olmamada gerek yok.Zaten 2 filmini severim prestij ve henüz yeni izlediğim bu film.. İzledikten sonra takıldığım bir yerler var demeniz doğaldır,zaten bu filmi tek izleyişle bütünüyle anlamanız imkansız,çünkü işlenişi ile 2 kat fazla gizem yaratılmış.Ben Nolanın diğer filmlerini biraz abartılı bulurum ve sevmem ama bu onun kötü bir yönetmen olduğunu göstermiyor elbette.Çünkü bence bu filmde sinema tarihinin en iyi yönetmenlik performanslarından birini izliyorsunuz.Yani zamanı hissedemeyen adamımızın gözünden izliyoruz herşeyi,otel sahibinin de dediği gibi hep geriye gider gibi,birşey yapmak istiyorsun ama biraz önce ne yaptığını hatırlamıyorsun. İnkar edilmez bir şekilde harika bir yönetmenlik var bu filmde.. Özellikle açılış ve son test sahnesine cidden hayran kaldım,müthişti..
Filmin sonuna kadar sıkıntılı bir şekilde ilerliyorsunuz çünkü elinize net birşeyler geçmiyor ve sürekli sorular üstüne sorular ekliyorsunuz ancak sabreder ve filmin sonunu izlerseniz herşeyin yerine oturduğunu göreceksiniz. Ancak kafanızı sürekli bulandıran bir film olduğu için sonunu beklemek zorlaşıyor. 10/8
filmi daha yeni izledim. 11 senedir nerdeyim diye düşündüm. e hadi yaş itibariyle çıktığında izlesem belki pek bir şey anlamayabilirdim :) filmdeki kurgu muazzam bir ileri 2 geri 4 ileri 5 geri sarıp duruyor. kafa biraz karışır gibi oluyor ama her şey anlaşılıyor. nolanın filmlerini izlemeye yeni başladım ve şu an izlediğim bütün filmleri güzel.
şuurunu yitrmişsen hafızanı nereye not etmeli asla kaybedemeyeceğin 1 yer olmalı burası . bedene nakış tutan ipuçları geçmişin bulanıklığını giderme kaygısıyla kalıcı olduğu kadar hafızayı diriltip amaçtan uzaklaşmamayı da gösterebilir . hayatta en kutsal varlığını yitirmişsen intikamını alarak huzura erişmen belki 1 teselli olabilir lakin unutkanlıklı 1 travmanın yapışkanlığıyla balık hafızasına sahipsen bunu nasıl başarabilirsin ki ..
Açık çek üzerine ne yazarsan senin olur.10 üzerinden 2 ya filmi izlememişsin ya da C.Nolana karşı bi art niyetin felan var.Kurgu oyunculuk senaryo nereye bakarsanız bakın mükemmel diyebilirsiniz.Tabi iyi bir sinema sever iseniz.
Sanırım izlediğim en kaliteki kurguya sahip film.Yaklaşık 2 saat süren filmde 1 dakika bile dikkatinizi dağıtamıyorsunuz.O kadar içerisine hapsediyorki sizi kurtulamıyorsunuz.Bittiğinden ikinci kez izlemeye gerek duyarsanız şaşırmayın.
tersten başa doğru akan bir senaryoya sahip ve her sahnede akıl yürütmek zorunda kaldığımız kaç film vardır. klişe dışı film arıyorsanız çok uygun bir örnek. konu sıradışı,senaryo çok iyi,oyunculuklarda öyle. eğer bir arşiv yapılacaksa bence mutlaka arşivde olması gereken filmlerden. 9/10