"Oldukça şanssız olduğu için sürekli yanında nazar boncukları ile gezen ama buna rağmen bütün belaları üstüne çeken Sebahattin, eskiden yaşadığı mahalleye geri döner. Bu sırada da bir kıza aşık olur ve ona açılmak için elinden gelen her şeyi yapar. Ama bunu yaparken başına bir sürü olay gelir."
Bu filme gitmeyi pek düşünmüyordum çünkü fragmanı pek iç açıcı değildi ve Cem Gelinoğlu'nun Ali Kundilli filmlerinden pek haz etmemiştim. Ama filmin pek de kötü olmadığını duyunca bir gidip görmeye karar verdim. Kısacası evet, Şansımı Seveyim hiç de kötü bir film değil. Ama aynı konuyu işleyen o kadar çok film yapıldı ki, ortada yeni bir şeyler olduğunu pek hissetmiyorsunuz.
Ali Kundilli karakterinin aksine Cem Gelinoğlu'nu bu filmde çok samimi buldum. Karakterinin komik taraflarını çok iyi ortaya koymuş ve genel anlamda onu bu filmde izlemesi oldukça keyifliydi. Ayrıca başroldeki diğer oyuncular da fena değildi. Bunun dışında yapılan şakaların çoğu komik sayılırdı, film sırasında kendimi ara ara ufak esprilere gülerken buldum.
Filmin ilk yarısı oldukça ilgi çekiciydi, ana karakterin içinde bulunduğu durumlar hakkında yaptıkları farklı tercihleri izlemek keyifliydi. Ve genel anlamda eğer izlerken kimsenin nefret etmeyeceği, son zamanlarda çıkan Türk filmlerinin bir tık üzerinde olan bir film izlemek istiyorsanız, Şansımı Seveyim'in sizi 90 dakika boyunca eğlendirmeyi başaracağını söyleyebilirim.
Filmin benim için zayıfladığı yer ikinci yarıydı. Çünkü ikinci yarıda yaşanan olaylar biraz fazla tesadüfi hissettiriyor ve ilk yarısının doğal havasını biraz yok ediyor. Ayrıca film 5-10 dakikalığına da biraz dramatik olmaya çalışmış fakat bunu olabilecek en klişe şekilde işlemiş. Bir de nedense filmin 90 dakikalık süresi bana 110 dakikaymış gibi geldi, gereksizce uzatılmış sahneleri yüzünden.
Kısacası film mükemmel değil, hatta önceden bir sürü örneği çekilmiş bir iş. Eğer ailecek izlemesi keyifli bir Türk filmi arıyorsanız, bu filme bir göz atabilirsiniz. Ama bunun dışında kaçıracağınız çok büyük bir şey de yok. İyi seyirler.
FİLMİN İYİ YANLARI:
+ Cem Gelinoğlu'nun samimi performansı.
+ Bazı yaratıcı durumlar.
+ Çoğunlukla güldüren şakalar.
FİLMİN KÖTÜ YANLARI:
- İkinci yarının gereğinden fazla uzun olması.
- Tahmin edilebilir sahneler.
- Olabilecek en klişe konuları içermesi.
TOPLAM PUAN: 5.6/10