Hesabım
    Martıların Efendisi
    Ortalama puan
    3,5
    43 Puanlama
    Martıların Efendisi hakkında görüşlerin ?

    10 Kullanıcı yorumları

    5
    3 Eleştiri
    4
    2 Eleştiri
    3
    1 Eleştiri
    2
    2 Eleştiri
    1
    1 Eleştiri
    0
    1 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Deh@
    Deh@

    4 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    7 Ocak 2018 tarihinde eklendi
    Belli bir film kültürü olan kişiler için çok başarılı bir film. Kesinlikle vizyon filmi değil genele hitap edeceğini düşünmüyorum. Keşke hak ettiği değeri görse.
    Aamir Khan
    Aamir Khan

    Takipçi 462 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    22 Ekim 2023 tarihinde eklendi
    Bğyük beklentilerle izledim ama maalesef beklemtimi karşılayamadı derinlik yoktu mehmet günsür sabaha kadar martıların efendisi olarak oynasa izlenir orası ayrı ama filmde başka bişey yoktu içini dolduramadıkları özgür insanlarla dolu gizli ülkeye bizi götüremediler maalesef.
    Birgül ya da Rüya her neyse işte berbat bi karakterdi keşke ölse.
    Sonuç olarak maalesef beklentimi karşılayamadı ve bunun için üzüldüm çünkü potansiyeli olan bi filmdi... Yazık olmuş güzelim filme
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    11 Ocak 2018 tarihinde eklendi
    Martıların Efendisi, konusu hakkında hiçbir şey bilmeden gitmeyi tercih ettiğim ve fragmanının farklı tonundan dolayı ilgimi çeken bir filmdi. Ve meraklanmayın, eğer bilmiyorsanız diye buraya filmin konusunu yazmayacağım (zaten açıklaması da biraz zor). Bu yüzden bu filme ümitli bir şekilde girdim. Geçtiğimiz yılda izlediğim Kırık Kalpler Bankası ve Koca Dünya gibi sıradan Türk seyircisinin sevmeyeceği, tek kelimeyle eşsiz filmlerin yapılmasından sonra Martıların Efendisi'nin de bu kategoriye rahatlıkla girebileceğini düşünmüştüm.

    Madem beklentilerim öyle yüksekti, ilk önce iyi şeylerden konuşalım. Martıların Efendisi'ni canlandıran Mehmet Günsür, 2017'de izlediğim Türk filmlerindeki en iyi performanslardan birini sergilemiş. Günsür, tek kelimeyle karakteriyle bir olmuş ve film esnasında onu gerçek haliyle ayırt etmek çok zordu. Günsür'un performansı, kesinlikle filmin en iyi yanıydı. Ayrıca filmdeki manzaralara ve hikayeye dair bazı yaratıcı fikirler çok hoşuma gitti. Atmosfer bakımından, Martıların Efendisi nefes kesiciydi.

    Ama bunların dışında, Martıların Efendisi hakkında söyleyebileceğim başka iyi bir şey aklıma gelmiyor. Filmde Mehmet Günsür, Nejat İşler, Bige Önal ve Barış Yıldız'ın harika performanslarıyla birlikte ortaya atılan yaratıcı fikirler, Martıların Efendisi'ni iyi bir film yapmak için yeterli olmuyor. Bu filmi gerçekten sevmek istedim ama bir türlü olmadı. Hatta süresi ilerledikçe film giderek daha da kötüleşmeye başladı.

    Ve tahmin edebileceğiniz gibi, bu film hakkındaki en büyük sıkıntım senaryodan kaynaklı. Senarist Meriç Demiray, ortaya attığı özgün karakter ve durumlarla ne yapacağını bir türlü çözemediğinden, senaryosunda olabilecek bütün klişelere başvurmuş. Filmin ilk 30-45 dakikasını büyük bir ilgiyle izledikten sonra senaryonun yol aldığı bu yol yüzünden, bir süreden sonra filmi istesem de umursayamadım. Sanki film başka bir dünyadaydı, ben de başka bir dünyada. Ne ana karakteri umursadım, ne onun yanına gelen kızın yaşadığı ikilemi, ne de bütün bu yaratıcı atmosferi.

    Üstelik film, rahatça 80 dakikada anlatılabilecek bir hikayeyi bir sakız gibi uzatarak 120 dakikaya yaymış. Ve haliyle filmin temposu da iyice yavaşlamış. Martıların Efendisi'nde kendisini o kadar çok tekrar eden ve hikayeye zerre kadar katkısı olan sahne var ki size anlatamam. Mesela ana karakter zaman zaman geçmişe dair kötü halisünasyonlar görmeye başlıyor ve bunları susturmaya çalışıyor. Filmde aşağı yukarı 3-4 kere yaşanan bu sahnelerin her biri en az 2 dakika sürüyor ve hikayeye hiçbir katkı sağlamıyorlar. Zaten filmin finalinde bu karakterin geçmişi hakkında doğru düzgün hiçbir şey öğrenemediğimizden, bunların hepsi önemini yitiriyor.

    Bir de filmin finalinden size bahsedebilir miyim? Filmin ilk 5 dakikasında filmin sonunu "umarım film böyle bitmez" diye tahmin etmiştim. Ve bilin ne oldu? Film, olabilecek bütün yaratıcı olasılıklara rağmen aklımdan geçen o klişe, sıradan sonla filmi bitirmeyi tercih etti. Son 1 saatinde iyice kötü bir hal alan film, finalinde en dibe vurmayı başardı.

    Ayrıca normalde Türk filmlerinde bu pek gözüme batmaz ama ama Martıların Efendisi'nin görsel efektleri gerçekten çok kötüydü.. Gerek arka planda uçan martılar, manzaralar veya şiddet sahneleri olsun, bu filmde kullanılan CGI adeta hazırlık aşamasındaydı. Son zamanlarda sinemada izlediğim en kötüsüydü hatta. Üstelik bu sahneler o kadar göze batıyor ki, içine girmeye çalıştığınız ama bir türlü giremediğiniz filmi iyice çekilmez bir hale getiriyor.

    Yani anlayacağınız Martıların Efendisi, adeta elden kaçmış büyük bir fırsat. Büyük bir film stüdyosunun arkasında bulunduğu ve içerisinde harika performansların bulunduğu büyük potansiyele sahip bir filmin bundan çok daha iyi sonuçlanması gerekirdi. Ama risk almayan ve sürekli kendisini tekrarlamayı tercih eden senaryo, bu filmi düşünebildiğinizden daha kötü bir hale getirmiş. Doğru kalemin arkasında harika bir filme dönüşebilecekken Martıların Efendisi, türünün örneklerini milyonlarca defa izlediğimiz ve seyirciye istediği etkiyi bir türlü veremeyen bir film olmaktan öteye gidemiyor maalesef. Çıkan sonuç vakit kaybından başka bir şey değil. Es geçmenizi tavsiye ederim.

    FİLMİN İYİ YANLARI:

    + Harika oyuncu kadrosu ve performanslar.

    + Etkileyici atmosfer, manzaralar, yaratıcı fikirler.

    FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

    - Risk almak istemeyen ve türünün klişelerini işlemeyi tercih eden bir senaryo.

    - Giderek yavaşlayan tempo.

    - Son 20 dakikasında filmin iyice çekilmez bir hal alması.

    - Göze batan kötü görsel efektler.

    TOPLAM PUAN: 3.6/10
    Begovski
    Begovski

    Takipçi 2 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    21 Eylül 2018 tarihinde eklendi
    Mehmet Günsur'un başrolünde olduğu ve yardımcı rollerde güçlü isimlerin buluştuğu Martıların Efendisi ne yazık ki hem gişe de hem de seyirciye istediği duyguyu verememiş. Mehmet Günsur oyunculuğuyla iyi bir performans sergilerken film senaryonun azizliğine uğramış. Görsel efektlerin özellikle martılarla iletişim kurduğu sahnelerdeki görüntülerin vasatlığı oldukça rahatsız edici bir durumdu. Halüsinasyon gördüğü şiddet sahnelerinde de aynı yapaylık ve vasatlık görülmekte. İlk 50 dk film seyirciyi içine çekerken geri kalan sürede bir o kadar dışında bıraktı. Senarist Meriç Demiray dizi senaryolarındaki başarısını gösterememiş. Martıların efendisinin geçmişi ile ilgili havada kalan sorularla filmi bitirmiş. Güzel olan yanı ise Toygar Işıklı'nın soundtracklerle filme vermeye çalıştığı duygu ve diğer parçalarla desteklenmesi diyebiliriz.
    Masalsı filmin klişe sonu..
    Ne yazık ki alternatif bir sonla bitmeyen film klişe türk fimlerinin yanında yerini almış.
    Kağan E.
    Kağan E.

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    25 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    gardaslarım kesinlikle gitmeyin film berbat bir konusu bile yok paranıza yazık etmeyin vakit israfı bu filmde emeği geçen herkese yazıklar olsun martılaın efendisiymiş isme bakıca bişi var zannetmeyin sakın
    Zelal A.
    Zelal A.

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    24 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    Son yıllarda izlediğim en güzel film insan olma yolculuğunda düşe kalka yaşanan hayatın en derin izleri taşıyan bir film mutlaka herkes izlemeli
    Şaziye Ş.
    Şaziye Ş.

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,0
    12 Ocak 2018 tarihinde eklendi
    Özenle çekilmiş bir film. Mehmet Günsu’ nun karakteri canlandırışı muhteşemdi. Parmakları, bakışları tsm bir martıydı. Film bence hayatın içindende. Filmin sonunda ise “insan niye bu kadar kötü” düşüncesini bir türlü kafamdan atamadım. Kostümler de iyi düşünülmüştü. Emeklerine sağlık.
    Tugçe Ceren S
    Tugçe Ceren S

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    12 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    İşledikleri kötülükler için iyi bahaneleri olan kötücüller tarafından tornaya sokulmuş aykırılığı çatlak sesi susturulmuş bu süreçte aklını yitirmiş bir siyasi suçlunun daha dinlenebilir hayal dünyası olsa çok daha güzel bir film olurdu. Oyunculuklar gayet iyiydi ama jhonny depp e yıldız isimleri saydırmaktansa insana dair güzel aforizmalar duysaydık keşke. Bilim kurgu öykü yarışmalarındaki genç kardeşlerimizin hikayelerine benzemiş karekterin hayal dünyası, haliyle vasat duruyor. Kesinlikle izlenir ama filmin bazı sahnelerini senaryonun bazı parçalarını kafanızda sizin belirlemeniz daha güzel sonuçlar verir.
    Müjdat Kazancı
    Müjdat Kazancı

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    29 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
    Filmi çoğu kişi iyi yorum yazmamış bana göre mükemmel bir film anlatılmak istenen konu bence alenen ortada bu ülkede çok fena şeyler oldu, tamam filmin gidişatında bazı aksak sahne gelişmeler var bend ekatılıyorum ama bence seneryonun ne anlatmak istediğine odaklanmalıyız bütün oyuncular inanılmaz bir performans sunmmuş.Ön yargılı olmayın gözlüklerinizi çıkarın alıcı gücüyle izleyin filmi bakalım ne anlıyacaksının filmden..Saygılarımla..
    Saniye & Ufuk
    Saniye & Ufuk

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    29 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    Konuyu, anlatımı ve oyuncuları çok başarılı buldum.Sinemadan çıktıktan sonra eşimle etkisinden uzun süre kurtulamadık. Bu ülke öz evlatlarına maalesef kötü davrandı ve davranıyor.Hala biryerlerde aynı uygulamalar sürüyor. Başınızı kumdan çıkartmak zorunda olduğunuz bir film. Emeği geçen herkesi kutluyorum.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top