En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Esma Özkan
3 değerlendirmeler
Takip Et!
3,0
7 Ocak 2023 tarihinde eklendi
Şener Şen'i çok severim. Filmdeki diğer oyuncuları da. Solcu karakterin repliklerini görerek çok izlemek istemiştim ama beklediğim heyecanı alamadım. Kazadan sonra her şeyin bu kadar hızlı değişmesi bir tık yapay kaldı. Öncelik alınmaz ama izlendiğinde keyif verir.Dikkatimiçeken bir nokta olmadı ama Rutkay Aziz ve Şener Şen'in şarap akşamlarına imrendim. :)
Dram tarzında bir Yavuz Turgul filmi.Uzun zamandır izlemediğim yeni keşfettiğim bir film oldu.İyi ki izledim dediğim filmlerden biri oldu. Öncelikle beğenen de olmuş beğenmeyen de.Bu filmden bir şeyler anlayıp, tat alabilmemiz için öncelikle ağır ilerleyen yaşam öyküsü tarzını filmlerden hoşlanıyor olmanız gerekir. 2 buçuk saat olmasına rağmen ben şahsen sıkılmadan, yorulmadan izlediğim bir film oldu. Başrolde tabii ki usta oyuncusu Şener Şen olunca farklı şekilde kalite artıyor. Buna üstelik bir de Aziz RUTKAY dahil olunca filmin enerjisi yükseliyor. Usta usta zıt karakterleri canlandırıyor. Şener Şen, Mazhar karakteriyle çocukluktan beri iş, şirketi disiplin,duygusuzluk, sürekli gelişme ve hırs odaklı yetiştirilmiş bir insan.Rutkay AZİZ Altan rolüyle yaşamayı,şiiri,kadınları, yemek yapmayı, eğlenmeyi seven bir karakter. O yüzden zıtlıklar yansıtılmış. Altan'ın kaza sonucu bu değişimi aslında psikolojik olarak insanların iç hesaplaşma yaptıkları ama bazen ayyuka çıkmadığını gösteriyor.Resmen bir aydınlanma yaşayan Altan şirketin hisselerini işçilere devredecek olması çok radikal bir değişiklik olduğu için ailesi karşı çıkıyor ve ailesinin gerçek yüzüyle karşı karşıya geliyor. Artık öyle insanlar olmuşlardır ki her şeyden önemli şirket ve iştir.Besim karakterinin şu sözünden de anlayabilirsiniz o kadar nefret ediyordum ki bu aileden istesem 100 defa batırırdım ama önemli olan düzen ve şirket demesinden dolayı. Hatta bu ortağın babasının malına zorla el konulmasına rağmen bu kanaattedir. Kapitalizmin finansal sistemine iliştirile eleştireler karakter ve olaylarla yansıtılmış. İşte Mazhar'ın işçileri kovarken sadece verim ve finansal ilerleme kaygısı gütmesi, insanların ailesi ve geçimini hiç önemsememesi gibi. En sonunda Mazhar'ın sıradan insanların kalbinin sıcaklığında huzur bulması, bir seçim yaptığını gösteriyor. Hatta son sahnede kararını verip her şeyi açıklamasıyla ruhsal huzur bulmuş ve doğruları yaptığına inanan bir insan portresi çiziyor. Görüntü yönetmenliği ve dekorlar da güzeldi.Kült olacak bir film olmasa bile sinema seviyemizin 3 tık üstünde bir film olduğunu söyleyebilirim.
Filim çok güzel şener şen bi efsane yanliz filim de detaylar cok az anlatildi mesale şener şeni aşik olmuş göremedik ve son yarida kaldi sonu göremedik
Yavuz Turgul'un sinema kariyeri "Eşkıyâ" ile birlikte düşüşe geçti. Keşke önceleri bu kadar iyi bir sinemacı olarak karşımıza çıkmasaydı, dedirtecek denli ciddî bir düşüşe. "Eşkıyâ" da kör parmağım gözüne bir filmdi. "Gönül Yarası", "Kabadayı" ve "Av Mevsîmi" filmleri de. Bu filmi de elbette. Şener Şen sinemasına çok güvendiği dostu Turgul yüzünden bir yerde kendini tekrârlar hâle geldi. Usta yine döktürüyor döktürmesine ammavelâkîn Turgul'un ona sunabildiği dünyâyla sınırlandırılmış bir ustalık bu ne yazık ki. Hernekadar Turgul'un vicdânını ve işçiliğini beğensem de bunu görmezden gelemem. Ve bu filmin "Meet Joe Black"'ten daha vicdânlı olduğunu bir daha vurgulayayım. Oyunculuklar gâyet iyi. Biraz teâtrâllik kokuyor, bu sorun yaşlı oyuncularda aşılamaz zâten. Ve Şener Şen'in saçları birazcık karartılabilirdi. Birazcık. Annesini oynayan Çiğdem Onat Selışık onun ablası gibi duruyordu filmde.
Bu efsane isimlere yakışan bir film olmamış. Film anlatmak istediğini seyircinin gözüne sokuyor. Filmde tahmin edilemeyecek, yaratıcı hiç bir sahne yok. Her şey klişe.
anne rolünde kadın şener şenden genç duruyor ve oynadığı rol kadına uygun değil.
filmde karakterler belirsiz! şener şenin karısı varmı yokmu onu bile belirli bir zamandan sonra öğreniyorsun hani zannedersin ki şener şen annesi ile yaşıyor?
filmde karakterlerin %90 ı şöyle oynamış kamera kayıt başlaaaaa
ver sözü konuş şimdi heh oyna şimdi ama robot gibi birbirinize bakın düşünürken bile göz bebekleriniz oynamasın
Usta oyuncu Şener ŞEN'le hayat felsefesi "yaşamak için çalışılır" yerine "çalışmak için yaşanır" olan bir insanın hayatı canlandırılmaya çalışıyor. Gerek oyuncuya yapılan yüz makyajından gerekse aşırı derecede oyuncunun somurtmaya çalışmasından filmin başında canlandırılmak istenen karakter biraz yapmacık olmuş. Filmin ana teması karakterin duygularını hissetmeye başlamasıyla beraber bir yol ayrımına gelip hayattaki kaidelerinin ve anlayışının değişmesi olduğu halde filmde gereksiz yere çokça işçi ve brujuva sınıfı üzerine vurgu yapılarak bir dram filminin biraz ötesine taşınarak siyasi mesajlar verilmeye çalışılmış. Filmin sonu herhangi bir şeye bağlanmadan kötü bir şekilde bitirilmiş. Buna karşın filmde karakterin duyguları usta oyuncu tarafından çok iyi işlenmiş. filmin sonunda izleyicinin filmin tesirinde kalacağı bir film. Özetle film ortanın biraz üzerinde bir film yani izlenmeye değer.
Filmdeki konu güzel ve verilmek istenen duygu veriliyor. Fakat yeterli görmüyorum. Durağan bir şekilde ilerlemesi sinemada sıkılmamıza sebep oldu. Değişik bir şeyler olsun isterken ağır ağır devam etti. İzleyecek film yoksa izlenebilir. Şener Şeni çok sevmeme rağmen beklentimin fazla altındaydı.
Film harikaydı. Dram olarak nitelendiremedigim bir umut mücadele emek sevgi yani insanı insan yapan etkenlerin tümünü kapsayan bir başyapıttı . Resmen hayatimin ne kadar ruhsuz renksiz ve benden uzak olduğunu birkez daha hissettim. Insan ne için ve ne ile yaşar sorularının cevabını ararken rastlayacağınız bir yol ayrımı diyebilirim bu film için . Mükemmel...
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.