Benim en çok keyif alarak izlediğim uyarlamalardan biri.Yalnız filmde Cyclops çok geri planda kalıyor,bir tek ona takıldım.Yoksa çizgi roman ve çizgi filmde çok önemli bir karakterdir Cyclops.Filme gelince...X-Men hayranlarını ve bu tür uyarlamaları sevenleri kesinlikle memnun edecek bir film.Kaçırılmamasını tavsiye ederim.
X-meni bu kadar iyi bir kurgu ile sinemaya uyarlamak bence gerçekten ciddi bir başarı.Aksiyon,bilim kurgu oldukca iyi harmanlanmış,abartı sahnelerden kaçınılmış başarılı bir yapım.10/8
Stan Lee'nin 1970'li yıllarda yazdığı çizgi dizilerden biri olan X-Men tutmamasına rağmen Marvel ve Twentieth Century Fox gibi devasa bütçeli prodüksiyon şirketleri sayesinde film serisi haline getirilmiş yapımın ilki. Bu ilk film serinin en iyisi değil çünkü burada geniş bir karakter topluluğu var ve bize bunlar küçük rollerle tanıtılıyor. Ayrıca Magneto'nun küçüklüğünde Nazi toplama kampında olduğu ve şimdiki zihniyetine neden olan psikolojiyi irdelemeye çalıştığını gözlemleyebiliyoruz. Yapımcılarından birinin Avi Arad olduğu gözönünde bulundurulunca yine bir yahudi mazlumluğundan doğan bir intikam kayırmacılığını sezinliyorum. Filmde öne çıkan iki karakter "wolwerine" ve "Magneto". Diğerleri yan rol gibi duruyor. Xavier biraz sıyrılıyor. Bu film seriye açıklama getiren bir tanıtım filmi gibi duruyor. O yüzden fazla bir beklenti içine girilmeden seyredilmeli.
serinin başlangıcı olan film bana kalırsa serinin en zayıf halkası ? yavan ve zorlama buldum ben filmin bir çok yerini ? ama efektleri olsun , yönetimi olsun , karakterleri olsun , oyuncu performansları olsun başarılı bir süperkahraman filmi ? 10/6 ?
Serinin başlangıç filmi açıkcası beni çok etkilemedi fakat filmde yıllar sonra bile devam filmlerinin çekileceği hissiyatı fazlasıyla var. Uzun süreli bir proje olduğunu belli ediyor. Daha çok serinin devam filmlerine zemin hazırlayan bir senaryosu var. Serinin diğer filmlerinin iyi olacağı konusunda beni tatmin etti, bakalım bizleri neler bekliyor...
BRYAN SİNGER İYİ BİR YÖNETMEN filmde dikkat ederseniz bolca sizi şaşırtan süprizlerle kaşılaşıyorsunuz .6.HİS filmini ben şahsen süprizli filmlerin başlangıcı olarak düşünüyordum ama bryan singerin 1995 yapımı olan "OLAĞAN ŞÜPHELİLER" adlı filminde süpriz bir son gördüm ve bu film 6.his filminden önceydi demekki süprizli filmlerin başlangıcını bryan singer üstlenmiş oluyor.ama şöyle bir şey var ki M.NIGHT SHYAMALAN ın tasarladığı final kadar güzel bir final görmedim.yani şunu şölemek istiyorum m.night shyamalan da x-men in yönetmeninden etkilenmiş olabilir
Gelecek bir zamanda, genlerinde X-Faktör adı verilen özel bir genle doğan ve kendilerine 'mutan' denilen üstün özelliklere sahip insanlara karşı, Senatör Robert Kelly (Bruce Davison) bir mücadele başlatır. Kelly çalışırken durum; eski ve yeni mutanlar, Erik Lehnsherr, a.k.a. Magneto, ve Profesör Charles Xavier’i karşı karşıya getirir. Xavier (Patrick Stewart), mutanların barış içinde hayatlarını sürdürmeleri için çalışırken, Magneto (Ian McKellen) tam tersine, eline geçirdiği mutasyon hızlandırıcı silahı ile tüm insanları mutan yapmaya çalışır. Profesör Xavier, Magneto’yu durdurmak için 'X-Men' adını verdiği özel bir mutan gurubu kurar. bizde burda devreye gireriz koltuğumuza yaslanıp bu görsel şöleni izlemektir görevimiz.En iyi çizgi roman uyarlamalarından biri x - men Bryan Singerın usta ellerinde inanılmaz bir film olmuş.Oyuncular ise karakterleri ile o kadar örtüşmüşlerki çizgi romandan daha da etkileyici bir hal almış x - men.Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, James Marsden,Hell bery harikalar yaratmışlar.Kesinlikle izlenmeli x -men. eğer izlemeyen varsa sözüm onlara kaçırmayın...
bende yeni izleyebildim çok beğendim filmi serinin diğer filmlerine oranla macerası az ama efektler,senaryo ve oyuncular gerçekten takdire değer.Özellikle volverine benim favorim.İzlemeyenler bence bir an önce izlesinler.8/10
uzun zamandır seriye tekrar başlamak istiyordum sonunda başladım zamanına göre çok çok iyi bir film kült örümcek adam serisinden daha öncesinde başlamış bir seri x-men evreni bana göre en iyi evrenlerden birisi en önce başlayanı avengersdan daha güçlü bana göre magnetoda en güçlü mutant 10/8