Hesabım
    Siccin 4
    Ortalama puan
    3,9
    124 Puanlama
    Siccin 4 hakkında görüşlerin ?

    32 Kullanıcı yorumları

    5
    14 Eleştiri
    4
    5 Eleştiri
    3
    3 Eleştiri
    2
    1 Eleştiri
    1
    2 Eleştiri
    0
    7 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    bunyamin29
    bunyamin29

    Takipçi 100 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    4 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Bu zamana kadar ne evde ne sinemada korku filmi izlemeyi sevmiyordum belkide korktuğumdan olabilirdi.Bunu ilk kez adını vermeyeceğim bir yerli korku ama o daha çok gerilim filmi idi onda yendim ve şimdide bu filmi izleyerek korku filmi izlememe hobimi yendim.Ben daha önceki 3 filmide izlemedim ve bu filme gittim gerçekten harika bir korku filmiydi tabiki etkileyici idi eğer böyle fobileri olanlar varsa yenebilirler..Korku filmi ve özelliklede alper mestçiyi seven varsa kesinlikle bu filme gitmelidir...
    Filiz N.
    Filiz N.

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    3 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Dedikleri gibi siccin serisinin en korkunç filmi olmuş, salon hop oturup hop kalktı :) Korkmak isteyenler kesinlikle gitsin.
    hasan u
    hasan u

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    4 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Çok fazla korku sahnesi var ve film cidden korkutuyor. Çekimler Hollywood kalitesinde, Filmde her şey yerli yerindeydi. Tebrikler.
    Ets2 M.
    Ets2 M.

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    1 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    arkadaslar bu fılmı ızlerken dakıkaları saycaksınız yanı demek ıstedıgım gıren semsıye acılmuaz oyuzden sıkıntı yok dersenız korkmayan varsa gırsın ızlesın hadı kocum gorelım sızlerı kızlarla gıdın :D
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 2.098 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    25 Kasım 2020 tarihinde eklendi
    “Siccin 4”, senaryosunu da yazan Alper Mestçi’nin yönetmen koltuğunda oturduğu aynı isimli korku serisinin dördüncü filmi…

    Bu kez karşımızda, Mestçi’nin favori oyuncularından Merve Ateş’in canlandırdığı Hilal’in anlatıcı olduğu, Yılmaz ailesinin üzerine “karabasan” gibi çöken tipik bir “haunted house / perili – hayaletli – cinli ev” hikâyesi var…

    Hele birde olayların merkezindeki karakterin, evin küçük oğlu Ömer (Muhammed Salih Gönültaş) olduğunu görünce, film için bir ara:

    Tamamen haklı olarak, “İşte başlıyor Mestçi’nin yerli ve milli ‘Poltergeist’ i (1982)” demekten de alamadık kendimizi…

    Ki bu ufaklık, babaannesi Saadet’in (Yasemin Büyükağaoğlu) bakıcısı Rahime’ye (Sebahat Adalar) ciddi anlamda “takık” vaziyettedir…

    “Kıl” olduğu bu kadına dik dik de bakan Ömer, onun pişirdiği yemeklere elini dahi sürmezken sofrada ortalığı resmen ayağa kaldırmaktadır…

    Aslında, Hilal’in durumu da çok farklı değil…

    Yani her iki kardeş de tedirgin oldukları o evde kalmak istememektedirler…

    Ancak ne yazık ki, ciddi bir ekonomik kriz sarmalının içine düşmüş olan Halil (Mirza Metin), karısı Feyza (Yasemin Kurttekin) ile çocukları Hilal ve Ömer’le birlikte yatalak annesinin yanına sığındıkları bu baba (Muhsin / Kıvılcım Kaya) evinde yaşamak zorundadırlar…

    Çok da tekin bir ortamın bulunmadığının açıkça görüldüğü evde, artık hemen herkes sabah akşam ayrımı olmaksızın sürekli kâbus görmeye başlar…

    Zira bu ev bünyesinde, tamamına ancak filmin finalinde vakıf olabileceğimiz önemli bir “sır” barındırmaktadır…

    Bir şeyler onları sıkıştırmakta ama ne yazık ki, işin içine maddi sıkıntılar girince çıkar bir yol da bulunamamaktadır…

    Yalnız yaşanan ilginç bir olay sonrasında, Halil bütün gerçekleri öğrenecek fakat o zamanda, “iş işten geçmiş” olacaktır…

    İşte tam da her şey bitti denilen o anda, telepati yoluyla Ömer ile iletişim kurabilen, serinin üçüncü filminin “kafayı sıyırarak” ortalıktan kaybolan kahramanlarından Orhan (Adnan Koç) aniden devreye girerek Yılmaz ailesinin imdadına koşacaktır…

    Ve tabii bizde, hikâyenin anlatımını burada kesecek ve asıl can alıcı olan gerisini bizzat sizlere bırakacağız…

    Yalnız açıkça belirtmeliyiz ki, serinin bu dördüncü filminde, özellikle de Orhan karakteri üzerinden, abartılı bir biçimde “din istismarının” dibine vurulmuş…

    Hem de muska vs. gibi “pagan” figürler de kullanılmak suretiyle…

    Aynen Hristiyanlık temelli batı kaynaklı “The Exorcist” (1973) türü filmlerde de sıklıkla başvurulan bir yöntemle, nasılsa herkes bu tür teolojik konulardan pek anlamaz düşüncesiyle, “sap” ile “saman” yine birbirine karıştırılarak servis edilmiş sinemaseverlere…

    Neyse ki, şu ana kadar izlediğimiz dört film arasında “serinin en zayıf halkası” olduğunu gördüğümüz bu filmde de başta çocuk oyuncular Merve Ateş ile Muhammed Salih Gönültaş olmak üzere oyuncu kadrosu bir kez daha Mestçi’nin yüzünü güldürmüş…

    Bu Muhteşem Tözüm prodüksiyonlarında casting ayarlamalarını kim yapıyorsa, onu gerçekten de kutlamak lazım…

    Aynı olumlu sözleri, görsel efekt ve plastik makyajlar için de sarf edebiliriz…

    Keyifli seyirler,
    Samet D.
    Samet D.

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    3 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Hiç bekledigim gibi bir değilditamamen vakit kaybı izlemeye değmez eski filmler daha güzel.israf bu.
    Rana Y.
    Rana Y.

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    3 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Dün akşam filmi izledik film berbat ötesi.. Film'de oynayan oyuncular korkmuyordu ve çok soğukanlıydılar. Biz nasıl korkalım?
    10 yaşında çocuğa 1 dakika elektrik çarpıyor çocuğa bişey olmuyor, babası gelip "önemli bişey yok sadece elektrik çarpmış" diyor ve çok soğukanlı :D
    Film kopuk, korkutucu değil, berbat ve sadece gürültüyle rahatsız ediyorlar.
    LÜTFEN İZLEYİP BUNLARA PRİM VERMEYİN.. KİMSE BİZİ SALAK YERİNE KOYMASIN!
    Esra ö.
    Esra ö.

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    4 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Muhteşem ötesi bir film olmuş yine tabi Adnan Koçun oyunculuğu ayrı muhteşem bayıldım korku filmlerini sevmeyen ben sayenizde sevdim.. başarılarınızın devamını dilerim
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.356 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    28 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Cin filmlerini seviyorsanız bu konudaki en iyi seri Dabbe değil Siccin'dir. Filmin konusu yalnızca büyü üzerine değil ayrı bir konusu da var. Sinematografi olarak da serinin en iyi filmi diyebilirim. Ancak bilgisayar başında değil sinema salonunda izlenilmelidir.
    cevdet C.
    cevdet C.

    Takipçi 25 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    28 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Çok iyiydi çok. Hatta bugüne kadar izlediğim en iyi korku filmiydi. Tempo sürekli yüksek gidiyor. 3. filmi de sinemada izleyip beğenmiştim ama bu kadar etkilenmemiştim. Bu hakikaten serinin en korkunç filmi
    Eymen17
    Eymen17

    Takipçi 19 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    19 Kasım 2020 tarihinde eklendi
    Siccin fanaticleri filmi çok gömmüş çok kötü filan demiş diğer filmleri daha güzeldi demiş biraz mantıklı düşünsek aslında serinin hem hikaye hem teknik anlamda en iyisi olduğunu anlarız bazıları karekterler çok kötü olaylar yaşıyor ama çok soğuk kanlılar diye gömmüş o durumda biraz hak verdim ama film mükemmeldi bence korku severseniz mutlaka izleyin
    Gorkem Can
    Gorkem Can

    Takipçi 4 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Ocak 2020 tarihinde eklendi
    Ortalama bir film.cok karanlik sahne ve iğrenç kusma sahneleri midemi kaldirdi.gercekten siccin 1 ve 2 gibi degil.yonetmen yinede emek vermis birseyler yapmaya ugrasmis.izlenebilir.puan 5.5
    Samet Yarar
    Samet Yarar

    48 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    15 Ocak 2024 tarihinde eklendi
    Öncelikle filmi beğendim. Senaryo cürmü aşk filminde olduğu kadar sağlam olmasa da jumpscare zamanlamaları harikaydı. Mekan seçimlerinide çok beğendim. Evin atmosferi insanı otomatikmen moda sokuyor zaten. Bence çekim açısından başlı başına mükemmel bir iş çıkarılmış. Korkunç objeler özellikle cin görüntüsü, final sahnesindeki ögeler işin emeğini ortaya koyuyor. Cürmü Aşk filmi ile karakter konusunda bir bağlantı var. Bu yüzden bundan önceki filmi mutlaka izleyin. Senaryo bağlamında olayları daha iyi anlayacaksınız...
    Gel gelelim filmin müziklerine. Reşit Gözdamla bu film için yapılabilecek en iyi müziği yapmış. Siccin 2 filminin müziklerinide beğenmiştim ama bu çok başka. Roll caption kısmını sonuna kadar izledim. Reşit Gözdamlayı tebrik etmek lazım. Film biraz daha uzun, senaryo derinliği daha fazla olabilirdi bence.. Bu ikisi dışında da pek bir sorun göremedim.
    sinema
    1 ziyaretçi
    1,0
    10 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    çok kötüydü.çocuga niye musallat olmuslar o bile belli degil anlamsız.filmin sonunda nasil kurtuldular o da belli değil.bi adam hissedip geliyor 5 dk bile sürmeden evi cinden kurtariyor.bu kadar kolay olması ilginç.cine cocuktan ne istiyorsun diye defalarca soruyor cin bunun cevabini vermiyor cin bile bilmiyor niyesini.izledigim en kötü filmlerdendi.
    Bedrie K.
    Bedrie K.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    20 Mart 2018 tarihinde eklendi
    Filmi nezaman bakabilcez 1eylul du simdi 12 aydayiz hala yokk hic bir yerde bulamiyorumm nerde bulabilirim?
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top