Serdar Doğan
1 değerlendirme
26 Aralık 2021 tarihinde eklendi
Matrix hayranlarını kesinlikle çok üzecek bir film.
Matrixi hiç seyretmemiş yeni neslin ise hiç bir şey anlamayacağı bir film.
Film iki saat boyunca yerini konumunu bir türlü bulamamış. Konu, görsellik vs içinse geri geri geri gitmiş. 20 yıl sonra insan "vay be" diyeceği bir film görmek istiyor fakat fiilmin sonunda şaşkınlığın adı Kocaman Bir Hayal Kırıklığı. Çok zorlama olmuş.
Spoiler İçerir:
Neo ve Trinity nin neden ve nasıl hayatta kaldığı mantıklı bir açıklama ile oturtulmuş. Makinelerin kendi aralarında ki savaş fikri de hoşuma gitti. Trinity nin Neo'nun güçlerine sahip olması, Lana Watchowski'nin cinsiyet değişikliği ile duygusal bağlı sanırım.
Tekrar gördük ki devam filmleri eskiyi hep aratıyor yinede arattı.Film bitse cıksam diyip durdum hatta sonunda kalktim bile...cünkü kurgu ve anlatılan bu kadar yıl yapılan yorum ve teorilerin hicbirine uygun degildi hatta sahneler bile o dönemin teknolojine göre gerilemis diyebiliriz.Eski versiyonlarda dövūsler kaliteli gorsel tatmini olan sahnelerdi simdi ise kamera sallayarak aksiyonu cogalttiklarini zannetmisler ;izleyemedim dovus sahnelerini....Konu zaten ilgi cekici degil ayrica matrix onceki versiyonlari cekilse hatta baska karakterlerle ( o basarisiz olan 6 ya kadar ki versiyonlari) bence daha tatmin edici olurdu.Kenue ve kate i yasli görmek acikcasi ūzdu. tabi bizde yaslandik artik dedirtti.Bence filmler bunu yapmamali izleyicisine.Matrix şaşırtmadigi surece bize gercek bu da degil demedigi sūrece ileri gidemezdi gidemeyecektirde......
Tek Kelime ile muhteşem... Geçmiş 3 seri ile çok güzel bağlantı kurmuş.. 1 filmin yeni versiyonu , yeni flimler de gelecek gibi.. getiren yenilikler de çok iyi
Siz sayın seyirciler ne bekliyorsunuz matrixten. İlk 3 seri bitti. Neo öldü triniyt öldü. Matrix çöktü. Yani hikaye 2003 ye bitti. Yeniden hikaye yazabilmek ve z kuşağına sunmak için illaki eski serilerden oluşacak. Tıpkı dolaptaki eski yoğurtla mayalamak gibi. Herkes matrix deyince çakralar açılacak fikirler patlayacak diye bekliyor. Bence film mükemmeldi 19 yıl sonra anca bu kadar olurdu. Starwars I içinde 2000 lerde aynısı denmişti. Bu filmin serisi var. Hepimizi metaverse empoze edecekler.
İnsanların savunması siz filmi anlamamışsınız yönünde hayır anladık kardeşim. Bu bir eleştiri filmi ama bunu bu şekilde pazarlayıp yapamazsın. Star wars 20 yıl sonra bir film çekse ve hayran kitlesi böyle bir şeyle karşılaşsa neler olurdu ? İnsanları enayi yerine kimse koyamaz ve para için böyle şeyler yapamazsınız etik diye bir şey var. Umarım bir daha asla Matrix çekilmez.
İlk üç seriyi yüzlerce kez izlemiş, her repliği ezberlemiş biri olarak çok üzgünüm. İlk üç bölümün kısa özeti şeklinde, sığ ve çok yüzeysel çekilmiş. Çekim tekniği, görüntü, efektler vasat, akılda kalan tek bir replik yok. Beklentilerinizi yüksek tutmayın. Sadece nostalji olsun diye izleyin.
Pandem nedeniyle 3 yıldır sinemaya gitmiyordum. Tabiiki matrix olunca gitmem gerekliydi diye düşündüm ve büyük bir heyecanla gittiğim filmde heyacanım oranında hüsranla oturduğum yerden kalkamadım. Matrix kültünün gölgesine sığınmış rezalet bir filmdi. Filmografi olarak matrix üçlemesinin hayatımıza kattığı yenilikler ve ileri teknoloji, bu filmde inanılmaz bir şekilde geriye götürülmüş. Konu olarak sadece yönetmenin kendi dünyasında yaşadığı cinsellik paradoksunu bağıran, Boomerlar y kuşağı ve z kuşağına sürekli kamu spotu tadında mesaj verme çabasında olan kötü bir film. Yazık olmuş çok üzgünüm.
Film berbat olmuş, ama neden berbat olmuş? Yönetmenin, filmin isim haklarını elinde bulundurup 4. filmi çekme konusunda baskı yapıp, ya seninle ya sensiz diye WB tarafından tehdit edilmesi ve bunun uzerine Keanu Reeves ve Carrie-Ann Moss'un Wachowski yoksa biz de yokuz demesi üzerine bunu siz istediniz diyerek yapımcıyı, izleyiciyi, herkesi trollemesi olduğu için berbat olmuş. Bir daha yeltenilmesin diye berbat olmuş.
Uçacak, Uçtuk, Uçuyoruz dediiiiiiiiikk. Neo bile uçamadı kaldık.
Size Beklenti , İçerik, Senaryo, verdiği mesaj hakkında özümseyemediğim birkaç olayı anlatayım.
Beklenti: İnanılmaz bir beklenti içinde tam 3 yıl bekledik ve Sonunda geldi çattı Mükemmek fragmanlar konu yorumcularından mükemmel teoriler ve tepkiler. Sonunda Anlatıyor, tamam bir gizem kapanıyor. bekletimiz malesef yok oldu. size bu beklentinin yok olduğunu ilk başta söyledim çünkü flim gerçekten öyle.
İçerik: JonWick Kılıklı neo abimiz kendini black mirror a bağlamış. yazılımlar programlar vs. yine iş başında ilk 10 dakika matrix den bahsedilince lan ne oluyor dedik. meğer abimiz matrix i inşa etmiş ama kafasında. 1.2.3 de oyun yapmış oynamış bitirmiş.
Seneryo ; yapılmak istenileni anlatır ama olmamış olmamış olmamış yapılmak isteneini anlıyoruz ama beklediğimiz bumu değil kaybettiniz. üzgünüm
verdiği bir mesaj ; yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Z kuşağına armağan biz bu flimde bu anlam ve felsefeyi algılamadık malesf aksiyon dolu FF5 izledik. tşk...
İlk filmi 30 kere izleyen ve Matrix hayranı olan biri olarak yazdıklarınıza kesinlikle katılmıyorum.Film eğer yeni bir serinin ilk filmi ise kabul edilebilir fakat eski serinin 4. ve son filmi ise vasat.Film tamamen bilimkurgu moduna geçmiş.Neo karakteri John Wick olmuş.Film hakkında yazacak bir şey bulamıyorum çünkü ortada kabul edilebilir bir yapım yok.Sinemada izlemedim iyi ki de izlememişim.
Bu kadar berbat, özüne düşman ve senaryosu olmayan bir devam filmi görmedim. Eski filmlerin anısına izlemeyin. Çok merak ediyorsanız da sinemada izlemeyin para kazandırmayın bu adamlara. Birileri SJW mantelitesi arkasına saklanıp kötü film yaparak filmlerini iyi gibi göstermesine, gişe yapmalarına izin vermeyelim artık. Berbat bir film arkadaşlar.
Filme öyle bir coşkuyla gittik ki bu duyguyu böyle vasat altı bir filme adadığım için sonunda salondan kendimden utanarak çıktım.
Arkadaş hiç mi felsefe kalmadı, her şey mi görsellikten ünlü oyuncudan ibaret oldu, izleyiciye gerçekliğin sorgulanabilirliği mesajını dahi vermiyor, ki matrixin ana temasıdır bu... Hikaye örüntüleri geçişleri düzensiz, ot gibi karete izleyip çıkıyorsun.
Devam filmi çekelim de biraz da burdan para kıralım demişler vizyonsuzluğun bukadarını görmedim. Filme hiç mi bir şey katamamışlar diye soracak olursanız, evet arkadaş hiçbir şey katmadan öylece filmi servis etmişler. Önceki serilerden insanların "vaaav" dedikleri yerleri tekrar çekmeye çalışmışlar. Ha peki herşey mi aynı?! Tabi ki hayır. Mesela bu sefer filmin sonunda spoiler: ilk neoyu değil trinity yi uçurtmuşlar, hem de havada asılı kalan bir poşet gibi. ..
Ben serinin her bölümünü 3er 4er kere izlemiş adamım, kanıma dokundu. Ağlayacak gibi oldum. Hele bir de sinema çıkışında şimdiki genclerin "oha abi harikaydı çok iyiydi" falan dediklerini duyunca yeni jenerasyondan da soğudum. Allah sonumuzu hayır etsin
Uzun zamandır sinemaya gitmemiştim ilk vizyona girdiği gün matrix e gitme fırsatım oldu .gitmez olaydım bu kadar berbat bu kadar sıkıcı bir film izlememişdim ve dayanamadım aradan yarım saat sonra çıktım ınsanın en boş vaktında bıle izlenemeyicek bir film okadar söyliyim.