Demirtas
25 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filme yüksek puan verebilmek için kendimi çok zorladım ama maalesef 2 yıldızdan fazla veremedim. Filmin kendine has bir atmosferi var, evet. Ama bu maalesef onu iyi bir film yapmıyor. Hannibal Lecter serisi ile kıyaslamıyorum filmi. Bu film başka bir şey. Mutlaka sevenleri vardır ve olacaktır da ama benden sadece 2 yıldız.
Tüm hannibal lecter serisini izlemediğim için onlardan bağımsız olark çekilen bu lecter filmi hakkında karşılaştırmalı bir yorum yapamam. Ama polisiye-gerilim kalıplarında iyi bir film. Türü sevenler için ideal bir tercih olabilir. Ayrıca kamera arkasında da usta yönetmen Michael Mann (collateral, heat) var...
Kuzuların Sessizliği'nden biçim olarak daha önde olmasına,oyunculukların en az onun kadar başarılı olmasına rağmen neden daha az ilgi ve övgü toplamıştır bu film hiç anlamam. Bence daha başarılı ve sürükleyici...
Michael Mann'in zamanla önem kazanan filmi, çoğunluk için Anthony Hopkins'lı Hannibal serisine oranla zayıf bulunabilir ancak Kuzuların Sessizliği'nden 5 sene önce çekilmiş olan Manhunter, etkileyici bir çalışma. Nedeni de sanıyorum ki abartısız, sade ve iddiasız bir yapım olması...(7/10)
İzlemesi çok sıkmayan, ancak kimi yerleri zayıf kalmış tipik bir Michael Mann filmi.Filmin kurgusunda kimi yerlerde göze çarpan kopukluk, kanımca Mann filmlerinin ortak özelliği.Ancak, ilk kez yıllar önce izlesem de, DVD’sini arşivime almayı da lufettim :)))
seri katil filmleri daha revaçta olmadığı bir zamanda çevrildi kızıl ejderden daha iyi bir film ama zamanında beğenilmedi şimdi anca değeri anlaşıldı. hanibal lecter'ın sinemada boy gösterdiği ilk film.
Durust olacagim Yedi filmide baya eski ama basarili.Bu film basarili olabilirdi cunki basarili olmasi icin elinde her firsat vardi sonucta bir romanin eseri ancak basarili olamamis 2001 yilinda cekilen kizil ejderde basarili degildi .Kizil ejderi basarili izlemek istiyorsaniz Bryan Fullerin Hannibal dizisini takip edin ilerideki sezonlarda kizil ejder gibi seri katili ele alacaktir.
bide şöyle düşünmek lazım eğer bu film olmasaydı belki kuzuların sessizliği olmayacaktı,birileri bu filmden ilham alarak çekmiş film vasat bi film ama lecter ismi için izlenir..