Sanırım bu tarz filmlerin son örneklerinden biri. Her bir sahnesi klişe, pek çok tarihi yanlışa ve abartıya dayanan, insanüstü bir kahraman figürüne sahip, görkemli, uzun süreli, kendini izleten, sürükleyici filmler. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'na odaklanıyor Roland Emmerich. Mel Gibson neredeyse "Braveheart"takinin kopyası bir oyunculuk sergiliyor. Bu arada karşılaştıranlar var ancak "Braveheart" çok daha iyiydi. Heath Ledger'ın yükseliş filmlerinden.
Tamam kahramanlık filmi,tabii ki Amerika övülecek göklere çıkarılacak ama bari siyah-beyaz eşitliğini ilk günden beri savunuyoruz propagandasına hiç girmeselerdi,abartı,zaman zaman tutarsız ama kalite bir yapım.10/8
vatansever filmi ingiliz ve amerikalıların savaşını anlatıyor.bu role mel gibson’dan daha iyi birini düşünemiyoru,ben filmi çok beğendim.vallaha ne diyelim savaş filmi severler kaçırmasın.
Roland Emmerichin tek beğendiğim filmi; yine birçok klişeyi özellikle baba oğul arasındaki çekişmesini, şeytani kötü karakterleri, vatanı için canını veren kahraman! amerikalıları, haklı intikamları araya sıkıştırsada, dinamik anlatımı iyi savaş sahneleri(özellikle ormandaki hayaletin doğuşu) ve Mel Gibsonun resmen filmi taşımasıyla klişe ama iyi bir savaş filmi Vatansever.
Mükemmel bir Mel Gibson filmi daha filmde yaşanan olaylar bir an için Mutlu bir an için nefretli bir an için Savaşçı ruhlu ne zaman ne olacağını kestirmek çok güç...