Hayatımızın En Güzel Yılları, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından evlerine dönen üç gencin hayatını konu ediyor. İkinci Dünya Savaşı'nın sıcak etkileri henüz bitmemiştir. Cephede savaşan birbirinden farklı üç Amerikan askeri diğer askerler gibi evlerine dönmek üzere yola çıkmışlardır. Al, Homer ve Fred her şeyin eskisi gibi olacağını umarak sivil hayatlarına geri dönmek için havaalanına giderler, ancak savaşın izleri anbean peşlerinde devam etmektedir. Kimi kollarını kaybetmiştir savaşta, geri döndüğünde onu bekleyen sevgilisinin vereceği tepkiyi merak etmektedir. Kimi ise sivil ruhunu bırakıp dönmüştür cepheden, bu yeni hayata ayak uydurmak eskisi gibi kolay değildir. İkinci Dünya Savaşı üzerine yapılmış en gerçekçi filmlerden biri olan yapıt, savaşın kendisinden ziyade askerler ve askerlerin sosyal yaşantıları üzerinde bıraktığı izlere ve sivil hayata karşı yabancılaşmalarına odaklanıyor. Usta yönetmen William Wyler tarafından yönetilen film, en iyi film ve yönetmen dahil olmak üzere yedi dalda Oscar ödülü kazanmıştır.
hiç düşünmeden en iyi filmler listeme almış olduğum bir başyapıt.mükemmel,kusursuz.hayatınız boyunca izlediğiniz filmlerden çok azı ve seçkin olanları ciddi anlamda size "hiç bitmesin" istettirir.the best years of our lives kesinlikle benim için bu filmlerin başında gelenlerden.karakterler,bu karakterlere bürünen oyuncular,müthiş senaryo ve diyaloglar,konu,mekanlar,çekimler,hepsi mükemmel ve hepsi toplamda bir ...
Devamını oku
Engin Yüksel
Takipçi
1.458 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
11 Ekim 2014 tarihinde eklendi
bir film iyiyse yıllar onu asla eskitemez bu filmde onlardan biri 8/10
jamesbond-2
Takipçi
1.684 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
15 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
Kıyıda köşede kalmış bir yapım ancak izledikten sonra değerini anlayabiliyorsunuz,Savaş sonrası insan psikolojisini en iyi yansıtan filmlerden biri kesinlikle,izleyince siz de etkileneceksiniz!
MojoRising
Takipçi
380 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
16 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Filmin bu kadar az bilinmesi ve gerektiği değeri görmemesinin aslında tek nedeni var. ''Samimiyet''. Film ''Hollywood'' yapımı olsa da, ''Hollywood'' savaş filmlerinin ihtişamı ve belki de abartısından uzak gayet samimi bir şekilde savaştan dönen askerlerin yaşadığı topluma yabancılaşmalarını ve yaşadıkları zorlukları anlatıyor. Galiba perdede sadece büyülenmek istiyoruz. ''Gerçek'' filmler 1946'da çekilmiş olsa da ...
Devamını oku
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.