Destan Dilay T.
1 değerlendirme
2 Mart 2019 tarihinde eklendi
Bu kadar muhteşem bir film için milyarlarca ödül gerek.Emeği geçen herkesi tebrik istediğim tek film.İlk defa bir filmin puanı artsın diye yazı yazıyorum.Her neyse muhteşemdi....
BEN ŞUNU ANLAMIYORUM PİYASADA BÖYLE FİLMLERLE DOLU GİBİ DAVRANILMASI KÖTÜ. BENCE KALİTELİ BİR FİLM EKSİ SAYABİLECEĞİM TEK YÖNÜ FİLM SÜRESİ DAHA UZUN OLABİLİRDİ.KONUYU İZLEYİCİYE YEDİREREK GÖSTERİLEBİLİRDİ.AMA BU FİLMİN İYİ BİR TAT VERMESİNE ENGEL DEĞİLDİR NEZDİMCE
Müthiş bir film. Bilimsel bir bakış açısıyla ele alarak izlediğinizde gerçekle örtüşen ve olasılık dahilinde görünen senaryolara yer verilmesi seyir keyfinizi kat be kat artırıyor. Günümüz bilimkurgu filmleri bilimin de ilerlemesiyle gerçekten bambaşka ve zihnin sınırlarını zorlayan bir boyuta taşınmış durumda. Keyifli seyirler dilerim.
Fütüristik yapısı ile bilim kurgu, yapay zeka ve polisiyeyi bir arada sevenler için izlemesi ideal fakat mekan, zaman ve erişilebilirlik yönleri ile ele alacak olursak beklentimin altında kaldığını söyleyebilirim. Sıkıcı Pazar gecelerini bir nebze olsun heyecanlandırmak isteyenler izleyebilir. spoiler: Stem'i Trace'in vücuduna entegre etme kısmı beklediğimden çok daha hızlı ve kolay oldu. Stem'in kontrolü ele alması da nitekim aynı şekilde. Filmin akışının bu denli alelade olmasının seyir zevkini düşürdüğüne inanıyorum.
Upgrade klişelerle de dolu hikyesini eğlenceli bir tarzda anlatabildiği için b filmi havasını verdiği bir çok yerde ilginç bir lezzete ulaşabiliyor. Bu öykünün son derece cilalı bir şekilde anlatılabileceği diğer hollywood filmlerinden farklı olmasının sebebi, filmin her yerine sinmiş olan karanlık atmosferi..esprili, komik anlarında dahi karanlıktayız, karanlığın içerisindeyiz. Filmin sonuna dek durum böyle. Ancak filmde orijinal fikirlerle klişeler, olmuşlarla olmamışlar öylesine iç içe geçiyor ve öylesine güzel bir kıvam yakalıyor ki tadı damağımızda kalıyor gerçekten. Bu da bir maharet ve takdir de etmek gerekiyor!
Filmin finalinin klişeleri es geçmesi de bir başka nokta. Aslında tam dizi olabilecek bir konusu var Upgrade'in. Çok daha iyi yazılmış senaryolarla bu öykü daha da güzel bir hale getirilebilir.
Aksiyon filmlerinin genelde en büyük dezavantajı hep bilindik yöntemlerin izlenerek belirli bir formülde vasatı geçmeyen yapımlar ortaya koyması. Upgrade bu konuda farklılık göstererek ortalama bir işin üstüne çıkıyor. Teknik, efektler, fikir ve senaryonun abartı sınırlarını çok aşmamasıyla güzel bir seyirlik ortaya koyuyor. 3,1/5
Bilim kurgu sevenler için harika bir film. zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. fikir çok yaratıcı, işlenişi çok iyi, sürükleyici ve sürekli merak uyandıran bir film.
Efsane bir filmdi arkadaşlar sinemaya gidecekseniz ve film arıyorsanız tereddüt etmeden bu filme gidin özellikle bilim kurgu ve gerilim olması benim tam istediğim özelliklerdi
Kimse bilip bilmeden yorum yapiyor. Ölmeden önce yapilmasi gereken şeyler var ya. Hah iste onlardan biri şu filmi izlemek. Filmin her yerinden zeka fışkırıyor . izleyin.. İzleyin .. İzleyin
Çok güzel. Çok özel bir filmdi. Ve umuyorum devamı gelir. Rüyalar. Hissettiklerimiz. Bir filmde arka fon müzikleri, arka plan ışıkları, sahneler, açılar.. Nasıl da etkiliyor insanı. Bu film sadece bir bilim-kurgu değildi. çok şey vardı.