Akhenaten
6 Eylül 2019 tarihinde eklendi
İlk filmden beri kendini geliştirerek devam ettiren bir seri ama bence keşke 3'ünci filmde bitseydi ama 4'üncü filme göz kırpan bir sonla karşılaştık. Bu filmde de kamerayı kur oyna tarzında uzun uzun aksiyon sahneleri var ama filmin yarsından sonra bu biraz daha azalıyor. Ancak hikaye sürdüğü için pek yadırgamıyorsunuz ama senaryo çokda doyurcu değil bence. Bazı yerleri havada kalıyor. Mesela Sophia'ya John'a yardım ettikten sonra ne oldu? Sophia'nın ölen köpeğinin yerine hemen yenisi nasıl geldi kaç tane köpeği var? Asyalı abiler neden John Wick'e bu kadar saygı gösteriyorlar? (Sanki geçmişte bir şeyler yaşamış gibiler.) bunun gibi şeyleri daha fazla tanıtmasını istedim açıkcası hep bir yabancı geldiler bana. Ama tabi asıl konu aksiyon ve bunun hakkını veriyor. İzlerken keyifli bir seyir olucaktır. Keyifli Seyirler Dilerim. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.
Genel olarak yorumlara katılmakla birlikte başka bir noktaya değinmek istiyorum. Filmde hemen hemen hiç boş sahne, öylesine çekilmiş bir sahne yok. Görüntü yönetmenini tebrik etmek istiyorum, aksiyonlar dışında görsel olarakta son derece tatminkar bir film.
Neden beğendim :
1. Film akış olarak kesinlikle sizi içine çekiyor ve tempo hiç düşmüyor. 2. Aksiyon sevenlerin asla sıkılmayacağı sahneleri içeriyor. 3. Görsel olarakta kesinlikle tatminkar.
Aslında film geneli hakkında konuşmayacağım. Sadece söylemek istediğim şey john un o john wick hayranı olan asyalı kel adama karşı kibirli davranması beni john dan biraz soğuttu spoiler: ve john nun kel adama kılıcı sapladığı sahne beni cidden üzdü özellikle john giderken kel adamın " Beni merak etme john ben sana yetişirim" dedikten sonra john nun "Bana yetişemezsin" demesi benim john a karşı bakış açımı olumsuz yönde değiştirdi.
Muhteşem!!! Son yıllarda hiç bu kadar gerçekçilik kısmı daha fazla olan Bi film izlememiştim. Sahneler o kadar güzel ki. Bu nasıl olur böyle dedirtecek cinsten. Her sahnesini bizzat kendi çekmiş. Dublörsüz çok da iyi olmuş. Filmdeki o ses efektleri harikaydı. Ölmeden önce mutlaka izleyin. Konusunu filan hiç düşünmeyin. Dövüş sahnelerine ve o mükemmel kurguya odaklanın arkanıza yaslanın. Filmin en başından itibaren kendinizi filmin içinde hissedeceksiniz...
spoiler: İyi bir John Wick filmi izledim. Beklediğimden daha iyisi. Filmin dövüş sahneleri aksiyon resmen en yüksek seviyede Keanu R. yine oyunculuğunu konuşturmuş. Herkesin ölmeden önce izlemesi gereken filmler arasında olmalı. Herkese iyi seyirler dilerim...
Muhteşem bir film. hiç durmuyor ve sürekli aksiyon var. konu yok, devamı var. en sevdiğim. eğer önceki bölümleri seyrettiyseniz bunu da seyredebilirsiniz.
fim ilk olarak kaunu revees kendi başlı başlına yapıt + COK NADİR FİLMLERDE VARDIR BU DÖVÜŞ SAHNELERİ dövüş sahneleri tek çekim boyunca ilerliyor diğer filmler gibi değil kesik kesik yani bu filmde hepsi orjinal dövüş sahneleri + değişik bir film olmuş son sahnelerde konseptlere ayırmışlar kontinental hoş olmuş güzel isimlerde gözüktü bu seride kore tayfasından baskın filminden izleminizi tavsiye ederim bu filmde sanki bu dünyada bize görünmeyin yüzünü göstermişler yeraltı dünyası gibi bu filmi izlerken normal tvde türk dizisi izlemiyorsun kardeşim farklı bakıcaksın izlerken anlamaya çalışın bağzı şeyleri herkeze iyi seyirler
spoiler: filme ailemle gittiydim çok fazla gereksiz şiddet sahnesi vardı. dövüşleri silahlı çatışmaları gereksiz uzatmışlar. sırf keaune revees hayranı olduğum için 3 yıldız yoksa 1 verirdim. ilk 2 filmi çok daha iyiydi. ilk 2 filmde ölmekten korkmayan bir adam varken şimdi ölmekten korkup yalvaran birine dönüşüyor. 4. filmde tekrar geleceği için hakemide öldürmüyor zaten bariz bişey. film boyunca en az 4 kere gözüme çarpan ürün yerleştime vardı. adamlar fantanın apple ın içki markası hatta silahın markasını bile üstüne basa basa gözümüze sokuyorlar. ilk dakikalarda bi bıçak sahnesinden plastik bıçak adama saplıyor yan dönüyor ve onu kesmemişler umarım göz yanılması yaşadım nete düşünce tekrar bakacağım o kısma. silahlı adama bıçakla saldırma olayı hala tekrarlanıyor. bi yerde çok güçlü hiç adam kaybetmeden savaşan ekip jhon wicke gelince stun yemiş gibi bekliyorlar delirdim ordada sırf bu yüzden bi * daha düşürcem vazgeçtim senaryo çöp. bana çok zorlama geldi sinemada izlemeyi hak etmiyor.
Filmdeki saçmalıklar Wick'in vurulmasına rağmen normal devam etmesi ve askerlerin "gel bize sık" demesi ama dostlar müthiş bir film.Daha bugün gittim ve size şunu söyleyeyim imdb 10/8 i kesinlikle hak ediyor.İzleyin izlettirin
Flmin Bruce Lee filmlerine Keanu'nun filmlerine ve daha bir çok filme yaptığı reveranslar bir yıldız. Baba Yaga'nın originine değinmesi de bir artı yıldızdı benim için. Diğer yıldızı da tek plan çekimle Sofia ve köpekleri ile olan dövüş sahnesi ve kitapla adam öldürme sahnesi gibi - ki burda da Bruce Lee ile Kareem Abdul-Jabbar'ın "Game of Death" deki dövüş sahnesine reverans çakılmış - yaratıcı aksiyon sahnelerine verdim . Son yıldızı da gerçek hayatta malikanesi ve arabası olmayan tek hollywood yıldızı olarak da benim için gerçek bir YILDIZ olan Keanu Reeves'e verdim.
Zorlama bir 3.film olmuş.aynı tadı alacağım düşüncesiyle gidilip yaşadığım bır hayal kırıklığı olarak kaldı bende.80 li yılların ucuz Çin Kungfu filmleri gibi baştan sona dövüş başka da bir şey yok.alkışlayacagım bir şey arıyorsamda iki köpeğin performansı olabilir. Servetinin büyük bır kısmını film emekcılerıne harcayan Keanudan bılet paramı ıstemeyı cıddı cıddı düşünüyorum.film puanım.....4/ 10
İki kelimeyle: Keanu Reeves : D Ben normalde böyle filmler izlemem, adeta ölümü yücelten bir yönüyle sapkın filmler bunlar ama... Keanu Reeves Matrix'ten yıllar sonra bir kez daha beni fan durumuna getirdi, şimdiden dördüncüyü bekliyorum ve Winston sana şunu söylüyorum: Baba Yaga!