En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Murat K.
Takipçi
188 değerlendirmeler
Takip Et!
1,0
25 Şubat 2017 tarihinde eklendi
Hangi türde filmlerin çekileceği,hangi filmde hangi kadronun rol alacağı,hangi filmi hangi yönetmenin yöneteceği,hangi filmin kaç kopyayla vizyona gireceği gibi hemen hemen her kıstasda endüstriyelleşmiş,tekelleşmiş Türk sinemasında doğru dürüst dağıtılmayan sanat filmleri dışında -bilmem farkında mısınız? Sene başından bu yana yerli bir sanat filmi üretilmemiş durumda.Onur Ünlü'nün dağıtım krizini çözmek için önerdiği bir şey vardı.Bir yıl boyunca hiç film çekmemek.Sanırım bu fikir uygulama aşamasında- eli yüzü düzgün bir film izlemek gittikçe zorlaşır oldu.Cinsiz,şeytansız bir gerilim olan Cereyan bu anlamda heyecan yaratacak cinsten. Ancak sonuç hüsran! İyi oturtulamamış bir senaryo,tüm Hollywood gerilim-korku klişelerini kullanmış bir film.Ne bir mesaj veriyor,ne üstüne düşündürüyor. Dediğim gibi maalesef bu sefer de olmadı.Recep İvedik'e devam(!)
Türk gerilim filmi. Genelde gerilim ve korku filmlerini izlemeyi çok severim. En kalitesizleri de dâhil, izlemediğim pek yoktur. Ancak nedense, şimdiye kadar Cereyan, dikkâtimi çekmemişti. Oysa, bu tip gerilim filmlerini, cînli filmlerden daha çok severim.
Cereyan, yaklaşık 80 dakîka süren ve biri konuk oyuncu olmak üzere, sâdece üç oyuncunun olduğu bir evde geçen bir film. Bu durum ise mâliyet ve zamân gibi avantajlar yaratsa da, akıcılığı ve hareketi zorlaştırmak gibi dezavantajlara sâhib. Bir psikoloji öğrencisinin, henüz hamken, piştiğini sanıp, sanal terapiler düzenlemesi ve terapilerden birinde yaptığı hat'ânın çok ağır sonuçlarını anlatan güzel bir film. Konuk oyuncunun dışında iki kişinin konuşması üzerinden böyle bir gerilim filmi yaratabilmek büyük bir başarı...
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.