Ayla
    Ayla hakkında görüşlerin ?

Olcay Y.
    Olcay Y.

29 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Ayla güzel bir film hiç kuşkusuz. Bunun sebebi hikayenin gerçekçi olması ve küçük kızın başarılı oyunculuğu. Her şeyden önemli şöyle bir durum var. Bu film HOLLYWOOD'a sipariş edilmiş bir film. Bunu anlamamak mümkün değil. izledim ama yarısında çıktım. Filmle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama egoist bir yapımcı yüzünden bu film Oscar alamaz. Almasını çok istiyordum ama gerçekten almasın. Mustafa Uslu bir röportajında: ''Ayla kesin oscarı alacak almaması imkansız alacak alacak'' gibi şeyler demiş. Yazık... Sinema yapan bir yapımcının düştüğü duruma bak. Mustafa Uslu'yu mütevazi olmaya davet ediyorum. Sırf bu sözlerinden dolayı üzülüyorum kendisine. Çaylak bir yapımcı olduğu belli. Elindeki filmide bu sözleri yüzünden çöpe atacak. Gişe yapmış ödül almış önemli deü,Ayla'nın oyuncularını da tebrik ediyorum. Özellikle Senaristini. Senaristi ödül alsın.
    Pinar A.
    Pinar A.

29 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Mükemmel bir filmdi unutulması imkansızlardan müthişş bir film olmuş mutlaka izlenmeli hayata bir dokunuş olcak
    Ahmet A.
    Ahmet A.

Inanılmaz güzel bir film,
    Ancak bir ayrıntı dikkatten kaçmış.
    Bu hata güzelim filmi zor durumda bırakır. bu haliyle yarışma veya fedtivallere katılamaz.
    O HATA ŞUDUR;
    YIL 1950.
    AMA GÖRÜNTÜDE
    1955 MODEL PLYMOUTH. VE
    1956 MODEL CHEVROLET VAR.
    Keşke dikkat edilseydi
    DZCE81
    DZCE81

28 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Filmde bir çok kez duygulanarak göz pınarlarımın süzüldüğünü söyleyebilriim, özellikle filmin son sahnesi bana babam ve oğlumu hatırlattı, filmin gerçek hayattan alıntı olmasıda kore savaşına ayrı bir pencereden bizlere baktırttı.Bunun gibi nice bilinmeyen hikayeler var, yönetmene ve ekibine sonsuz teşekkürler.
    Talha S.
    Talha S.

28 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Öncelikle muhteşem bir filim idi.
    sinemadaki neredeyse herkesin nefes alış verişi aglama sesleri ve burun çekme sesleri falan :D
    az kalsın bende gidiyordum neyse gönül isterdiki filimin sonu bu şekil bitmesin daha erken kavuşsunlar ama gel gör ki Kader alın yazısı böle imiş gerçek anlamda duygulandıran ve çok güzel bir filim olan Ayla filmini bizlere bu şekil güzel bir anlatımla bizlere sunan ekibe teşekkür ediyorum . böle nice filmlere İNŞAALLAH.
    Ilhan C.
    Ilhan C.

28 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Sinemaya ağlamaya ya da gülmeye giden bir toplum olan Anadolu halkı,filmin gerisinde yatan derinliklere malesef yeterli bilinç ile yaklaşamamaktadır. Türk sinemasının Recep İvedik ve Ayla gibi iki zıt kutupta olan filmleri söylediğimizi haklı çıkarmaktadır. Her ikisi de rekor kırmış ve kırmaktadır.
    Ayla filmi sahneleri ve duygusallığı ile seyircinin filmden kopmasının her an her saniye önüne geçmiştir. Aslında film bir savaşı anlatırken ve savaşın nihayetinde yetim,kimsesiz çocuklar bıraktığını görürken bunu ön plana çıkarmayı seçmemiştir. Ayla üzerinden Güney Kore'nin haklılığı ve Kuzey Kore'nin yani komünistlerin haksızlığı ifade edilmiştir. Filmin derinlerinde yatan siyasi bilinç altı bunu göstermektedir. Kore halkının birbirini katletmesini körükleyen ABD emperyalizmi,yoksul Türk askerini de her zamanki gibi cepheye sürmektedir. Bu savaş sonrasında Türkiye'nin NATO'ya alındığını da dip not olarak aktaralım.
    Film oyuncuları GALA gecesinde her ne kadar savaş karşıtlığından söz etse de malesef filmde Ayla'ya üzülmekten ve ağlamaktan başka bir öneri getirmemektedir. Güney Kore'de Ayla gibi yetim kalan çocuklara üzülürken,Kuzey Kore'deki çocuklar aklımızın ucuna dahi gelmedi. Çünkü onlar ''komünistti''.
    Film malesef 1950 siyasetini ve ABD emperyalizmini hiç eleştirmeden aksine o dönemin kararlarını doğru bularak ilerliyor. Türk askeri bilmediği topraklarda ölüyor ve kahraman ilan ediliyor.
    Asıl eleştiri hem Güney hem Kuzey hem de Türk askerinin ABD emperyalizmi tarafından nasıl kullanıldığını,nasıl milyonlarca çocuğun yetim bırakıldığını anlatmak olmalıydı.
    Sadece Güney'in değil,Kuzey'in de Ayla'larına ağlamalıydık.
    GoGoBaBa
    GoGoBaBa

27 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Türkiyenin bu yılki (Oscar) Akademi ödülleri için seçtiği ki bana göre tamamen iyi seçim bir film. Biraz gerçek tarihle azbuçuk çelişki olsada dramatize edilince olur böyle şeyler deyip hiç takılmadım, çok güçlü bir film, olaganüstü , harukuladei efsane yerleri var. Oyunculardan başrolde oynayanlardan sevmediklerimi bile bu filmde sevdim, Çetir Tekindor efsanesinin son aylarda BABAM filmiyle devleşmesinin ardından gene büyüklüğünü göstermesi rolüne bürünmesini izledim, Büşra Develi yi sanırım benden başka herkes yerli dizilerden tanıyor seviyor, ama ben bu film ile inanılmaz başarılı buldum, tiyatro geçmişi varmı bilemiyorum ama dizilerden gelme değilde sağlam bir oyunculuğu olduğuna göre, filmin başrol harici yardımcı oyuncularından devleşen ismi diyebilirim. Seyirciye karakterin duygularını o kadar güzel aktarmış ki, mimikler vs harika. Bazı oyuncular keşke kadroda olmasaymış da dedim ama emeğe saygısızlık etmeyim susayım. Oskar heykelciğini belki almaya en yakın seçtiğimiz bir film bence. Rakipleri ve filmlerini izlemeden birşey diyemem ama şansımız bu sefer iyi. Zaten filmde tribünlere oynamışlar resmen alacağız ödülleri demişler, dikkat ağlatır mendillerinizi ortaya çıkartın, korkmayın ağlayın rahatlayın. Gülün kahkalar la değil sede içten samimi güldürüyor, ehh tabi düşündürtüyor. Sorgulattırtıyor. Savaşın anlamsızlığını es geçelim, tam da popüler zamanları füzelerin gölgesinde kaygılar varken, bu güç manyağı ülkelerin tepişmesi bizi ürkütürken filmin zamanlaması çok iyi, haa bu arada Ayla Güney Korede vizyona girememiş, yani ordada bir plan program var, filmler çok elin Türkünün filmi gösterime girmemişse ne olmuş yahu, büyütmeyin başka derdimiz mi yok, tek derdiniz nu olsun yahuu. SAKIN KAÇIRMAYIN MUTLAKA İZLEYİN, sevsenizde sevmesenizde izlemeye değer bir film. Benim notum 10üzerinden9. fazlası olur eksiği olmaz. Kusurları çelişkileri sevmediklerim falan demedim herşeye rağmen 10/8,5 ile 9.5 rası notu kapar bu film Türk izleyicisinden. Akademi ödülleri oscar heykelciği yarışında ise tribünlere oynadığından birşeyler yapabilitesi yüksek.
    Tunahan Ö.
    Tunahan Ö.

27 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Üstünden yıllar geçsede arada açılıp izlenecek hatırlanacak türden bir film herkesin izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum
    Ferhat Ş.
    Ferhat Ş.

27 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Türk sinemasında, milletçe kaşıdığımız ancak deva bulamadığımız yaralara iyi gelecek, o yaraların ateşini alıp biraz sancısını dindirecek yapımlardan biri olmuş. Sihirli bir değnekle türk sinemasındaki her şeyin düzelemeyeceğine milletçe ikna olduk. Zannediyorum böyle merhem yapımlarla, kademe kademe kabuk bağlayacak yaralarımız.

Ayla filminin özelinde değerlendirecek olursak; Görüntü, ses ve oyuncu performansları göz dolduruyor. Bunda hemen herkesin hemfikir olduğunu görebiliyoruz. Ben daha çok filmin duygusal etkileri üzerinde konuşmak istiyorum. Korkmanız için tasarlanmış bir korku evinde arkadaşlarınızla birlikte çığlık atmaktan çekinmezsiniz çünkü o evin amacı sizi ve eve gelen herkesi korkutmaktır. Hatta korkmassanız tadını çıkaramamış olursunuz. Ancak yanınızdan sessizce geçen bir arabanın kornası sizi yerinizden hoplatıyorsa bu sizi şaşırtır ve çocuk gibi sektiğimi gören oldu mu acaba diye etrafınıza bakınırsınız. Ben şahsen Ayla'da ağlamak için gidilen bir filmden fazlasını buldum. Film bittiğinde, etkileri kurgulanmış, ağlatmak için tasarlanmış ve topluca başına oturup hep birlikte ağlaştığımız bir curcunanın içinde değildim. Işıklar yandığında kötü hissettim çünkü bana ait, bana özel olan bir şeyin etkisindeyken yakalanmıştım. Özel bir anımda, mahrem alanım işgal edilmiş gibi hissettim. Bence bir dramın yaratması gereken duygusal etki budur. Tebrik ederim.

Başka bir değişle;
    Mehmet G.
    Mehmet G.

27 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Çetin Tekindor başta olmak üzere bütün oyuncular rolünün hakkını fazlasıyla vermiş. Gerek konu bütünlüğü,
    gerek savaş sahnelerinin Hollywood filmlerini aratmayışı gerekse yönetmenin ustalığı filmin harika olmasını sağlamış.
    Kesinlikle kaçırmayın derim. Kesinlikle...
    Ilkkan Y.
    Ilkkan Y.

26 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Harika bir film herkese tavsiye ederim.Savaşın ne kadar kötü oldugunu gelecek nesillere aktarilmalı. Film muzikleri sahneler oyuncular hepsi harika kesin ağarsınız :)
    Sibel A.
    Sibel A.

26 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Muhteşem..Oscar ödülü alması için dua edeceğim.
    Fazlasıyla hakediyor.İzlediğim en iyi film,hatta gerçek yaşam öyküsü.Kore gazilerine çok çok teşekkür ediyor ve onları unutmamayi diliyorum.Herkes izlemeli.
    Fleurs De J.
    Fleurs De J.

26 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    İLK DEFA Bİ FİLM İCİN YORUMDA BULUNUYORUM.ŞUANA KADAR İZLEDİGİM EN MÜKEMMEL SENERYO. MUHTEŞEM ÖTESİ BİN YİLDİZ OLSA BİNİ FEDA OLSUN DERİM. COK DUYGUSAL BİR O KADAR ANLAM YÜKLÜ HARİKA ÖTESİ BİR FİLM. HİÇKİRA HİCKİRA AĞLADİM RESMEN. BİZ TÜRKLERE BÖYLE KALİTELİ FİLMLER YAKİŞİR.EMEGİ GEĆEN HERKESE TESEKKURLER
    ( MUTLAKA İZLEYİN ..)
    Gül G.
    Gül G.

25 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Film gerçekten beklemediğim bir kurgu ve akıcılık içeriyordu. Açıkçası gitmeyi plânlamamıştım bile. Ama şunu söyleyebilirim vizyon filmlerini çok yakından takip eden biri olarak muhteşem bir film muhteşem oyunculuklar.. senaristinden yapımcısına oyuncularından çaycılarına kadar herkesin eline sağlık..
    Emrah G.
    Emrah G.

25 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    Bu film çocuklar için uygun mu? hiç bir yerde bir bilgi göremedim.Özellikle bu sitede böyle bir bilgiye ulaşamamak üzücü