Bu filmde beni etkileyen nokta Maximus öldükten sonra çalan 'Honor him' ve 'Now we are free' şarkıları olmuştur. Konu, efekt, oyunculuk ve soundtrack yönünden mükemmel bir film. Bu filme kötü diyenlerin deli olması gerek.
russel ın oynadığı ve kötü olan bir film bilmiyorum.bu seçicilik mi yoksa başarımı.harikasın russel crowe.gladyatör...ben hur ve spartacusun çocugu.yanı onlar kadar güzel.9 puan
film bittiğinde eğer o filmin etkisi altından kalmışsanız o film izlenmeye değerdir diye düşünüyorum ve ben bu filmi her izlediğimde aynı tadı alıp etkileniyorum.eğer ki bunca zaman geçmesine rağmen bu filmi izlemediyseniz elinizi çabuk tutun derim:)
yeterince eğlendizmi??antalyanın en ünlü mekanlarından ’’ally’’ de saat 2,5 gibi,(yani herkesin alkon sınırını aştığı sıralarda)filmin en feyecanlı sahnes,n, sineviyon eşliğinde gösterirlerdi..sene 2003...çok etkileyiciydi...sıf onu izlemek için gittiğim olmuştur...yaşayanlar bilir...bilmeyenler için büyük kayıp diyebilirim....alın size eğlence...
Çok güzel, devasa bir film. Yüzüklerin Efendisi Serisi'nden sonra gelmiş geçmiş en güzel film olduğunu düşünüyorum. Maximus rolünde karşımıza çıkan Russell Crowe müthiş bir performans sergilemiş, fakat Commodus'la beni kendine hayran bırakmış Joaquin Phoenix'e pek değinilmiyor sanki. Adamın olağanüstü performansı karşısında dilim tutuldu. Kötü adam rolünde böylesine bir oyunculuk beklemediğimi itiraf etmem gerekir. Bence bütün alkışlar Phoenix'e...
Günümüzdeki birçok taraflı tarih filminden çok daha iyi olduğu kesin bence.Geçmişte bu ve buna benzer olayların yaşanması filmi daha gerçekçi kılmış.Bu tarz filmleri birbiriyle kıyaslayanlar muhakkak olur.Bir bakıma Ben-Hur,Spartakus konumunda,bir bakıma da Braveheart tarzında olan bu film,farklı düşüncelere göre değişik yorumlanabilir.Filmler için söylenen şu sözlere katılmıyorum.İşte çok kısa sürede çekilmiş,ticari kaygı amaçı taşıyor,bu yüzden çok değerli veya iyi film değil düşüncesi ne kadar doğru iyice düşünmek lazım,elbette ki film ticari amaçta güdmeli(diğer amaçları gibi),sonuçta milyon dolarlar harçanarak yapılıyor filmler sırf bu yüzden yargılamak bence adil değil,sanırım sadece sevdiği filmleri övmeye çalışma amaçı yüzünden insanlar bazen gereğinden fazla tepki gösteriyorlar.Bir kere kesinlikle güzel ve sinema için önemli bir film ama Amerikan filmlerinde malesef sürekli tekrar eden döngü bu filmide kapsamış,özellikle Braveheart esintilerini benimsetiyor izleyenlere...İzlemeyenlere mutlaka tavsiye ederim.