russel crowe u çok sewerim karizma bir adam ve oynadığı her filmde kendi imajını ortaya koyan yetenekli bir oyuncu...bu filmle oscarı kucaklamıştı...filmde güzel bir film ama en iyi savaş filmi olabilecek kapasitede değil bence...güzel izlenebilrlik ve oscarı sonuna kadar hak eden bir yapım..
blki filmi 20 kez izledim.evet abartmıyorum gercekten ve 100 kes yine izlerim.cok mükemmel işlnnen bir konu,m,kostümler,oyunculuk cok harika.ama bitiş shnesi daada muhteşem olabilirdi sanki,her izleyişimde bunu düşünüyorum.ama bu kçük bir pürüz.herseyiyle mükemmel.10 üzerinden 10..
Film uzun süresine rağmen gayet güzel ilerliyor.Aralarda bazı diyaloglar gereksiz gibi gözüksede,film ilerledikçe filme anlam katıyor.Ayrıca Russel Crowe bu filme cuk oturmuş ve muhteşem bir performans sergilemiş.filmin dövüş sahneleri harika ayrıca dramatik yönü de etkileyici olmuş.Joquin Phoenix ise kötü role yakışmış.Gladyatör Maximus'un filmin sonunda ölmesine üzüldüm.halbuki o kötü kralı öldürerek yeni kral olmalıydı ve bu sayede film mutlu sonla bitmeliydi.Tabii herkes benim gibi düşünmeyebilir.her neyse sonuç olarak senaryo harika,oyunculuk harika,dövüş ve savaş sahneleri harika,efectler,müzikler harika ve Russel Crove harika muhteşem bir film olmuş.insan daha ne ister.iyi seyirler?
Savaş filmelerini sevmediğim için herkesin cok guzel demesine rağmen ısrarla uzak durduğum bir filmdi.ne büyük hata etmişim:)Bi kere en basta savas sahelerine bayıldım :))Russel crow un oyunculuğu için soylenecek bir şey yok zaten her zamanki gibi gayet başarılı, filmin senaryosu da cok ii ve savaş sahneleri cok gercekcı cekilmiş.Filmin diğer guzel tarafı da muzığıydı, kısacası harıka bir film!