actemmuz91
22 Ekim 2011 tarihinde eklendi
söylenecek söz yok aslinda.bence ölmeden izlenmesi gereken 10 filmden biridir.çok etkileyici ve duygusal bir kahramanlik filmi.film bittiginde tüyleriniz ürpericek.söyle bi film izleyeyim,için de savas olsun mücadele olsun hat safhada dram olsun ve beni etkilesin diyorsaniz adresiniz bu filmdir.zaten 12 dalda oscar a adaydi ve 5 ini aldi(en iyi film dahil).russel crowe çok iyi oynamis.müzikler,efektler ve öykü baya baya saglam
Harika atmosferi, çok kaliteli savaş ve dövüş sahneleri, başarılı oyuncu performanslarıyla çok iyi bir film, ama senaryosu birçok kişinin ilan ettiği gibi bir başyapıt olmasını engelliyor.En başta İmparatorun komutanına Romayı bırakma saçmlalığından zaten ölüme yollanan Maximusun ailesi binlerce kilometre gidip niye katlediyosunuz(sırf intikam için geri dönsün diye) bu kadar büyük bir komutan nasıl yakalanıp köle yapılıyor, gladyatörde bir köledir kölenin ufacık hatasında kellesi vuruluk Arenada İmparatorla kapışmaz ayriyetten sapık enses aşk yaşıyan şeytanı kötü adam çizimide çok abartılı, hele son sahnede boktan bir asker İmparatora kılıç vermiyor hadilen alaymı ediyolar yani bi senaryo bukadar uçmaz gerçekten.Dediğim gibi atmosfer savaş sahneleri oyunculuklar dört dörtlükte senaryo çok saçmalıyor.
Abartmayın öyle 9,1 alacak bir film değil.Kötü demiyorum ama öyle şahane değil.Filmi izledikten sonra bir şeyler eksikmiş gibi geliyor.Bir de bazı olaylar daha iyi anlatılabilirdi.Mesela Commodus’un kardeşine aşkı gibi, bu bölümler yama gibi duruyo
bir Başyapıt. Harikulade bir başyapıt. russell crowe bu filmde doruk noktasına çıkmıştır hem oyunculuğunun hem kariyerinin. aynı şekilde joaquin phoenix te oyunculuk bakımından süper oynamıştır ve kariyerinin dönüm noktası olmuştur bu film. görüntü yönetmeni müthiş bir iş çıkarmıştır. hele o gladyatörün karısının ve oglunun yaşadığı yerde geçen sahneler müthiştir.
yönetmen Ridley Scott süper bir film çekmiştir. tam arşivlik bir film.sıkılmadan izlenebilcek bir film. iyi seyirler...
Beni çok az film etkiler genelde sadece hoşça vakit geçirmek için izlerim ama bu film başka... 2. 3. hatta 4. defa izlediğimde bile beni etkiliyor filmin yapımında yönetiminde kısacası emeği geçen her kese teşekkürler...