Kara kışı yaşadığımız şu havalarda ne de güzel gider yaz görüntüleri… Ata Demirer filmin planlamasını ona göre mi yaptı bilinmez ama içimizi ısıttığı kesin. Eyvah Eyvah serileri ve Niyazi Gül Dörtnala filmleriyle karşımıza çıkan, Ata Demirer bu sefer Olanlar Oldu filmiyle izleyiciye sesleniyor.
Ata Demirer Ege kıyılarını sevdi. İzleyicinin de sevdiğinin farkında ki hikayelerinin orada hayata geçiriyor. Haksız da değil! Böyle doğal güzellikleri başka nerede var?
Olanlar Oldu Filminin Konusu
Zafer ve annesi Döndü Hanım Ege’nin bir kıyı kasabasında birlikte yaşamaktadır. Zafer, kasabanın güzel kızı Mehtap’tan ayrılmış ve hayata ve aşka küsmüştür. Çocuğunun bu haline üzülen Döndü Hanım çocuğuna Mehtap’ı unutturacak “helal süt emmiş” bir aday aramaktadır.
olanlar-oldu-filmi-oyunculari-konusu-fragman-karakterleri-kim-kimdir
Turistik teknesiyle turlar düzenleyen Zafer, bir turda tanıştığı Aslı’dan etkilenir ve aşkın temelleri atılır. Atılır atılmasına da Döndü Hanım su kovasıyla bu aşk ateşine söndürmek için atakta beklemektedir. Aslı’yı ideal eş olarak görmemektedir. Aslı’nın eski sevgilisi de bu ateşin içine dalınca işler çıkılmaz bir hal alır. Acaba bu kargaşadan kim ya da kimler galip çıkacaktır?
Olanlar Oldu Filminin Oyuncuları
Filmde 2 karaktere de ( Zafer, Döndü ) Ata Demirer hayat veriyor. Daha çok Hollywood ‘dan alışık olduğumuz bu tip canlandırmalara Ata Demirer gerçekten güzel bir yorum getirmiş. Seyirciye ayrı kişiler olduğu izlenimini oldukça iyi yansıtıyor. Aslı rolündeki Tuvana Turkay ise Ata Demirer’in sektöre bir hediyesi gibi olmuş. Hiç sırıtmıyor, karakterini oldukça iyi yansıtıyor. Samimi, içten bir şekilde izleyiciye sesleniyor. Salih Kalyon’dan bahsetmemize gerek yok. Alışık olduğumuz rolerine bir başkasını eklemiş. Karaktere oldukça yakışıyor. Ülkü Duru ise, Döndü Hanım’ın en yakın arkadaşı rolünde. Tüm sinsilikler, tüm planlar, programlar ondan çıkıyor. Döndü rolünün bütün yükünü alan kendisi. Adeta filmin süpürücüsü. Bütün eksiklikleri halı altına itmek yerine oldukça güzel temizliyor.
Film klasik Ata Demirer filmi. Konu yine Ege’de geçen bir aşk hikayesi ve orada geçen absürtlükler. Konu klasik ama Ata Demirer her defasında bizi konu olarak şaşırtmasa da diyaloglarla şaşırtmaya ve güldürmeye devam ediyor. Film süresince sıkılmıyor, keyifli dakikalar geçiriyorsunuz. 7’den 77’ye herkese hitap eden bu film, sadece diyaloglarla değil Ege’nin tarif edilmez güzelliğiyle de kendine çekiyor. Kış aylarını yaşadaığımız şu zamanlarda kısa bir tatile çıkmış gibi hissediyorsunuz.
Filmin en sıkıntılı olduğu yer olarak zoraki yaşatılan aşk sahnelerini söyleyebilirim. Ata Demirer ısrarla, her filmde aşk temasına yer vermeye çalışıyor. O çalışıyor ama bu sahnelerin hiç inandırıcı olduğunu düşünemiyorum ya da yaşayamıyorum. Onun dışında filmin sonunu az çok tahmin edebiliyorsunuz. Yani “hadi canım o kadar da olmaz” diyeceğiniz bir şey yok ama bu kimseyi rahatsız etmiyor. ( hepimiz mutlu son istiyoruz ne de olsa) Komedi türünde oldukça güzel eserler çıkaran Ata Demirer, bu filmiyle bence Niyazi Gül Dörtnala denemesinden sonra yine yükselişe geçiyor. İyi Seyirler.