Mert H
1.323 değerlendirmeler
12 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
Yavuz Seçkin'in Das Borak tiplemesini filmden önce de birçok insan biliyordu. Ancak filme baktığımız zaman bire bir Prem Ratan Dhan Payo adlı filmi görebiliyoruz. O filmin Türkçe dublajlı versiyonu desek yanlış olmaz. İlerleyiş ve diyaloglar, birbirine inanılmaz derecede benziyor. Belli ki esinlenilme değil, başka bir şey yapılmış. Filme döndüğümüzde ise vasatın bir tık üstü diyebiliriz. Komedi kıtlığı çeken Türk sinemasına, güldürme konusunda kıtlık çeken bir film daha ekleniyor.
Borak karakterini özleyen, bekleyen insanların beklentisini kesinlikle karşılamadığını düşünüyorum ama kötü bir film de diyemem. Yavuz Seçkin yetenekli bir adam ve filmdeki espriler, şarkılar, filmde sürekli küfüre başvurulmaması güzel ama genel itibariyle daha yaratıcı komediler bekliyoruz ve Das Borak'ın da dönüşünün muhteşem olmasını isterdik açıkçası.
Filmin ilk yarısı bittiğinde çıkmayı düşündüm, sonra bir umut ikinci yarıyı da izledim. "Yavuz Seçkin'in yapabileceği bu mudur" dedirtti. Her ne kadar komedi türünde olduğu iddia edilse de, neredeyse hiçbir komedi unsuru yoktu. Her filmin ortaya çıkışının büyük emekler istediğini tahmin edebiliyorum, ama o kadar emeğin böyle gereksiz bir proje için harcanması kötü. Ne oyunculukların ne de konunun kayda değer bir tarafı vardı.
'Yine mi Yavuz Seçkin?' kafasıyla gittiğim filmden bir hayli gülerek ve mutlu çıktım. Şaşırttı beni...Küfürsüz, müzik dolu bir film olmuş. Çok iyi olmasa da iyi denilebilir. Gişesi bol olsun.
Oyunculukla alakasi olmayan şahısları sinema sektörüne nasil alıyorlar anlamıyorum serenayla umit le sinema mi olur kardesim. Siz gidin topuzunu oynayin ne isiniz var sinemada. Bu yuzden türk sinemasi ileri gidemiyor işte.