İngiliz komedi ve espri anlayışından ciddi anlamda haberdar olmanız ve bu anlayışı beğenmeniz gerekiyor bu filmi de beğenmeniz için. Ya da bu kadar kesin konuşmayalım da en azından "beğeni derecenizi önemli ölçüde etkileyecektir" diyelim. Bana gelince, kesinlikle kahkahalar atamadığım, hatta bırakın kahkahayı bir tebessümden daha fazlasını bile beceremediğim bir komedi filmi oldu. Tabii ki klasik anlamda bir komedi filmi olmadığını ve söylediğim gibi klasik İngiliz komedi anlayışının bir örneği olduğunu önceden bildiğimden, çok büyük hayal kırıklığına uğradığım söylenemez. Ki zaten öteden beri Terry Gilliam bana pek hitap etmemiştir. Bu filme sıkıcı diyemem, çünkü zaten süresi 90 dakika ve izlenebilecek düzeyde, ancak otoritelerin beğendiği ve yücelttiği kadar önemli bir klasik mi onu da tartışırım. Bazı eğlenceli ve orjinal fikirler var filmin içinde ancak ne bileyim, ben çok da fazla ısınamadım. Ya da en azından 2011 yılında izlediğimizde 1974 yılına nazaran daha az etkilenmemizi beklemek çok yanlış olmaz. Aralarda giren animasyonlar yaratıcıydı diyebilirim o döneme göre. Orta Çağ ve bazı Orta Çağ kültleri ile efsaneleriyle dalga geçen bir film temel olarak. İsminden de anlaşılacağı üzere. Belki bizdeki "Kahpe Bizans" ın atası olarak nitelendirebiliriz. Yine de, genel olarak düşününce mutlaka izlenmesi gereken bir film olarak görmüyorum.