İnsan neden yönetmen, gazeteci, sanatçı, tiyatrocu olmalı? İşte tam olarak bu yüzden. Teşekkürler Alper Çağlar.
Çok etkileyici bir film. Çekimi sahneleri, oyunculukları, kurgusu, müziği.. muhteşemdi. Ağlamadan da edemedim yer yer.
Millet olarak, sahip olduğumuz değerlere tük kaka yapmayı bırakıp (son yıllarda moda oldu), aklımızı başımıza devşirip gururla ordumuzun arkasında durmamız gerekiyor. Bu filmde yaşananlar, bize uzak şeyler değil. Türk askeri budur! Türk askerini görünce, rahatlayarak boynuna sarılan, müşkül durumdaki bir çok insan var dunyada.
Elalemin rambolarını, rocky lerini salya akıtarak izleyip de, bizim gerçek değerlerimize de -amann ne kahramanlık uydurulmuş, -çok vasat diyenler;
Sevgili Aziz Nesin'in dediği gibi, "Herkes kendisine soyadını kendisi seçtiği için, insanların bütün gizli aşağılık duyguları ortaya çıktı. Dünyanın en cimrileri ‘Eli açık’, dünyanın en korkakları ‘Yürekli’, dünyanın en tembelleri ‘Çalışkan’ gibi soyadları aldılar."
Onlar da aynı hesap, bu sebeple sürekli amerikanin kahramanlıklarını izliyoruz tvlerde. bir küçücük toprak parçasını bile alamadılar Vietnam'da. Onca zayat, onca kayıp...
Bizim tarihimiz kahramanlıklarla, gerçek KAHRAMANLARLA dolu, fazla mütevazi olmayalım ve gerçeklere sahip çıkalım. Biz düşman bayrağını yerden kaldıran bir komutanın neferleriyiz.