İnternet çağında şeytan çıkarma
Yazar: Serdar KökçeoğluKelvin Tong'un yönetmenliğini üstlendiği 7. Gün korku sinemasına ve İncil'e göndermelerle dolu bir ''internet çağı'' filmi. Gayet bilinçli bir şekilde, Şeytan başta olmak üzere şeytan çıkarma filmlerinden ve Paranormal Activity tarzı hayaletli/esrarengiz ev filmlerinden alacaklarını almış, bunları internet kültürüyle birleştirmiş. Ama işte olmayınca olmuyor, ve ''ortaya karışık'' yöntemi bir kez daha akıl yakıyor.
7. Gün'de gazeteci Jamie, kız kardeşinin esrarengiz bir şekilde öldüğünü öğrenince Singapur'a gidiyor. Burada onu kardeşinin eşi ve yine kardeşiyle aynı hastalıktan muzdarip olan kızı karşılıyor. Filmin ilk çılgın sahnelerinden biri de burada karşılıyor bizi. Kardeşinin intihar ettiğine inanmayan kadına, polis ''pat'' diye webcam ile yanlışlıkla kaydedilmiş intihar görüntüsünü izletiyor. Kadın susuyor tabii.
Ölenin ardından bir araya gelen üç kişi bir süre sonra evdeki paranormal olaylarla baş etmek zorunda kalıyorlar. Olayların merkezinde ise evin küçük kızı var. Nedense kimisi saçma kimisi gayet karanlık olaylardan hiç etkilenmiyor ve inatla annesinin yedi gün sonra geri geleceğini savunuyor.
Film sadece bu domestik hikayeyle sınırlı değil. Diğer yanda biri aynı zamanda bilişimci olan iki rahip, mistik bir şekilde hack'lenen web sitelerinin sırrını çözmeye çalışıyor. Anlıyorlar ki, içinde Babil Kulesi, Leviathan ve şeytan olan karanlık bir senaryo yavaş yavaş hayata geçiyor. Tahmin edileceği gibi rahiplerin manevi gücü ve ailenin domestik deneyimleri bu oyuna karşı birleşiyor.
7. Gün orijinal bir korku filmi değil ama iddianın altını biraz kısarak söyleyebiliriz, bir kült olma potansiyeli taşıyor. Çünkü filmin ortaya karışık senaryosu bazen fazla düşünülmeden eklenmiş korku sahneleri çıkarıyor karşımıza. Bir süre sonra her an her şeyin olabileceğini hissediyorsunuz. Çünkü ne oyunculuklarda ne de senaryoda bir tutarlılık gözetilmiş.
Korku filmleri sadece gerilmek için izlenmez, bazen eğlenmek için de tercih edilebilir. 7. Gün, tuhaf intihar seanslarıyla, öte dünyadan hack'lenmiş web siteleriyle, görünmeyeni gösteren iPhone'larıyla ve sokak ağzıyla konuşan şeytanıyla garip ve zaman zaman eğlenceli bir deneyim.