Temizlik yaparım, kariyere vaktim yok!
Yazar: Burçin AygünBollywood'un o kendine has havası günümüz sinema dünyasındaki yerini güçlendirmeye devam ediyor. Ağırlıklı olarak, özellikle de ülkemizde, "dans edip, şarkı söyleyen Hintliler" önyargısı ile damgalanan bu derin Hint sineması, bünyesinde Mira Nair gibi çok önemli yönetmenleri de barındırıyor. Kısa süre önce vizyona giren ve ülkemizde hikayesine de uygun şekilde bir isimle, Kim Kadın Kim Koca adıyla Türk seyircisinin kalbini çalmak isteyen film ise bu önemli örneklerin biraz dışında duruyor.
En baştan söylememiz gerekirse, Kim Kadın Kim Koca filmi bu iki ucun tam ortasında duruyor. Türü ve anlayışı ile bildiğimiz "neşeli Bollywood" bir başka "ciddi de olabilirim" tadı da taşıyor. Benzerine çok fazla denk gelmediğimiz bir temayı işleyen çalışma, Hint sinema dünyasının dikkat çeken isimlerinden biri olan R. Balki'ye emanet edilmiş. Başrollerde ise ülkenin sevilen ve genelde bambaşka rollerde görülmeye alışılmış aktörü Arjun Kapoor var. Garip bir aşk ve evlilik hikayesinin güzeller güzeli de Kareena Kapoor. İkili, filmin aşık ve aykırı çifti olarak tercih edilmiş.
Yakışıklı ve kendine özgü hayat anlayışıyla herkesi şok etmeyi başaran Kabir, bir uçak yolculuğunda tanışıp hemen vurulduğu Kia ile kısa süre içerisinde hayatını birleştiriyor. İzleyici olarak neşeli, yer yer hüzünlü ve mutlu bir sonla bizlere veda edeceğini düşündüğümüz hikaye, örneğine pek rastlayamayacağınız bir tema üzerinden yola çıkıyor. Şimdiye kadar izlediğimiz yerli ya da yabancı filmlerdeki sıradan mutlu çift tablosunu aklınızdan çıkartın. Hayır, Kabir ile Kia kötü bir birliktelik yaşamıyor ancak evlilikleri gerçekten de sıradışı. Babası tarafından kendisi gibi güçlü, sert ve tuttuğunu kopartan biri olarak yetiştirilmek istenen kahramanımız, babasını rol modeli olarak kabul etmiyor, gözünü annesi üzerinden ayırmıyor. Bir kez daha hayır diyoruz, çünkü Kabir bir eşcinsel de değil. Toplumun normlarını şaşırtmayacak şekilde kadınlardan hoşlanan bir adam. Tek farkı evliliğini ev hanımı olarak devam ettirme arzusu.
Karısı Kia, eşinin tam aksine güçlü bir iş kadını olmak için elinden geleni ardına koymayan, mesleği konusunda tek kelimeyle takıntılı bir karakter. Ataerkil anlayışa karşı çıkmak isteyen kadın, gerçekten de işinde çok güçlü hale geliyor. Tabii bir yandan da Kabir'in ev hanımı olma arzusu üzerine düşünüyor.
Kulağa belki "çok da farklı" olmayan bir senaryo gibi gelse de, temizlik ve yemek yapmaktan keyif alan, komşularını toplayıp çay serüvenlerinden vazgeçemeyen ve bir süre sonra sosyal medya ünlüsü olan bu mutlu adam hikaye boyunca sizi gülümsetmeyi başarıyor. Üstelik de bunu ucuz "dişil erkek" göndermelerine ihtiyaç duymadan yapıyor. Öte yandan iş dünyasının patroniçesi olmayı kafaya koyan Kia da, hayatını birleştirdiği adam hakkında endişeleniyor ancak bir süre sonra buna da alışıyor.
Kabir'in babası da bu arada aksi ruh haliyle olaya dahil oluyor. Dostumuz yavaş yavaş ünlü oldukça "utancı artan" yaşlı baba için kabullenme süreci biraz uzun sürüyor. Böylece toplamda, merak uyandıran, karakterleri çabucak benimseyebileceğiniz bir serüven çıkmış. Yönetmen Balki'nin Rishi Virmani ile ortak hazırladığı senaryonun yer yer ağırlaştığını, gözleri nemlendiren belli anları saymazsak, oyuncuların harika performanslarını destekleyemeyen bir hale büründüğünü de not düşelim.
Özellikle de Arjun Kapor ve Kareena Kapoor'un döktürdüğü, ilk yarısı bir hayli eğlenceli geçen Kim Kadın Kim Koca, farklı teması, işi hem ciddiye alıp, hem de dalgasını geçebilme özelliğiyle seyri hak eden bir yapım. Şayet muhteşem bir sinema fenomenine dönüşecek bir romantik komedi peşinde değilseniz, tatlı bir 2 saat sizi bekliyor.