İstanbul Kırmızısı
    2,1
    İstanbul Kırmızısı hakkında görüşlerin ?

Tolga E.
    Tolga E.

10 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Kurgular kopuk. insanları dusundurmeye iten bir film ama o kadar kopuk ki baglamaya calıstıgınız yerleri anlamaya calısırken , diger kısımlar kopuyor. Neden Neden Ne alaka ,hadi birseyler olsun , evet şimdi olacak diye diye biten ve benim için hayal kırıklıgı bir film. Hiçbir duygu hissettirmedi. Sonunda dusundurmedi. Film bittiginde tek dusundugum sey, acaba logan a mı gitseydim.

Benim beynim anlamaya yetmedi. Anladık diyen , bayıldım diyen arkadaslarında samimi yorum yaptıklarını hiç düşünmüyorum. Siz kralı kıyafetli görmeye devam edin, ama kral gercekten cıplak...Acık ve net . Basarılı degil.
    Ebru Y.
    Ebru Y.

9 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Ferzan Özpetek'in tüm filmleri gibi bu filmini de çok beğendim. Düşündürücü, güzel manzaralı, oyunculuk süper. Kitabı okumadığım için hayal kırıklığı da yaşamadım. Genelde kitapla film örtüşmez. Ya kitabı okuyacaksınız, ya filmi seyredeceksiniz, yoksa hayal kırıklığı kaçınılmaz olur. Olumsuz eleştirileri yazanlar Recep İvedik izleyicileri mi acaba? Türkiye'de en çok izlenen filmmiş!
    Hasan A.
    Hasan A.

9 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Harcadığım zamana yazık aşırı saçma bir film. Bu güne kadar böyle saçma bir film izlemedim. Tavsiyem izlemeyin.
    Ozataairlines
    Ozataairlines

9 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Bu kadar sacma bir gilm daha gormedim olay orgusu bile alakasiz durduk yere Turkiyenin etnik kokenleriyle ilgili yorum yapip kafa karistiriyor tamamen verdigim paraya acidim yarisinda ciktim filmin hakkimi helal etmiyorum bu kadar profosyonel bi kadrodan bu kadar berbat bir film gelmemeliydi
    Hafize A.
    Hafize A.

9 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Fragmanındaki sahneler dışında sadece boş beleş çekimleri olan, senaryonun sıfır olduğu, ömrümüzden 2 saati çalan film.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

9 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Yapımı teknik konulardan ışık,çekim açıları ve oyuncu kadrosunun rollerinin hakkını vermek gibi konulardan eleştirmek kesinlikle imkansız fakat filmlerden kesin bir sonuç bekleyen, filmin finali itibariyle herşeyin yerli yerine oturduğu, hiçbir sorunun cevapsız kalmadığı hatta bir tık ileriye taşırsak 'Mutlu Son'lara alışan izleyici portföyümüz açısından bu tarz filmler amiyane tabirle hiç sarmıyor. Bu yapımı izlediğimiz zaman 'ulan bu ne şimdi böyle film bitti mi bitmemiştir canım bitse böyle mi biter' gibi izleyici replikleriyle karşılaşıyoruz. Kendi payıma da konuşuyorum belki aynı isimli romanını okuyup filmi bir kez daha izlemek gerekiyor.Bazı filmler vardır ki izler anlarsınız ama bazı filmler vardır ki izledikten sonra çeşitli yorumları okuyup o şekilde anlarsınız. Zaten bu tarz filmlerin biraz da amacı budur net, kesin ve mutlak bir mesaj verme iddiası yerine sizi düşündürebilmek adına birçok şeyi muğlak bırakır yani bir temeli atar gerisini hayal,hayat ve sanat gücünüze bırakır. 6/10
    Ismail B.
    Ismail B.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

8 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Inanilmaz basarili bir film. Kesinlike resim teknikleri ve goruntu yonetimiyle bir sure hayata bakis acimi degistirdi diyebilirim. Hikayenin derinligi ve yarattigi bosluklar izleyicinin algisina basarili bir sekilde birakilmis.

Filmi elestiren arkadaslar dusundurmeden izleten filmleri seviyor olmalilar. Aksine Ferzan istanbula ve hayatlara ait tum tabulari sorgulatmis ve aslinda turk sinemasinda verilen her karakterin oldugu gibi benimsenmesini engellemis, yarattigi tezatliklar ile de derin bir mesaj vermeyi basarmis. Herkesin bu mesaji almasi mumkun olmasa gerek.

Az ama ince iscilikle hazirlanmis, altmetinleri dolu dolu olan diyaloglari, gorsel ziyafeti, hikayesi ile de nefes kesici akici bir hikayeye donmus film.

Filmdeki oyunculuklar ise harika. En karanlik sahnelerde bile duygularin dogru sekilde seyirciye iletilmesi saglanmis.

Italyada yasayan birisi olarak Ferzan Ozpetek'in Italyan seyircileri arasinda ciddi bir reputasyonu mevcut. Bu film hayranlarinin memnun kalacagi, ovguleri hakeden ve yakin zamandada cesitli odulleru siralayacagini dusundugum bir calisma.

Hazir senaryolari tuketmeyi seven izleyiciyseniz sizi Recep Ivedik izlemenizi tavsiye ederim.
    Bağdat Buket E.
    Bağdat Buket E.

8 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Dolandırıldık!!! 8TL'ye...
    Anladık ki,ne kadar verdiğin değil,ne alabildiğinmiş önemli olan...8TL'ye 16tane sakız alabilirdik,8tane simit,4tane şişe gazoz,kordonda 4çay,İzmir'de geliş gidiş vapur turu edebilirdi...biz kalktık,sinema filmi izlemeye gittik!!!konusu amacı girişi gelişmesi sonucu belli olmayan bir film çekmek için nasıl çabaladılar kimbilir! Çıkınca hepimiz şok!!! Film neydi bilmem ama biz hepimiz koptuk filmin tabiri caizse "geyiğini yaparken":)) dram filmi diye gittiğimiz film,gerilim filmi gibi başladı;romantizme bağlanmasını beklerken de bitiverdi:) son cümlem kadar saçma başlayıp biten filmin sonunda biz hepimiz sinemanın önünde kahkaha atıyorduk sebepsiz.senaryosu belli olmayan filme senaryo yakıştırmaya çalıştık falan,olmadı...senarist bu filmde neyi anlatmak istemiş sorusu,fazla sofistike kalır film için;o derece:) İstanbul Kırmızısı'na gitmeyin arkadaş,gönlünüzü ve gözünüzü açan Tuğba Büyüküstün ve Halit Ergenç'ten soğumayın..(ki en sevdiğim zattır Halit Ergenç)Nejat İşlerden hele hiç!Oturun evinizde tv karşısında sızıp kalın,beliniz ağrısın,boynunuz tutulsun ama gitmeyin...Bize de cümleten geçmiş olsun
    Ayşegül Y.
    Ayşegül Y.

7 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Coğunluğun düşük puan vermesi hayret edici gelmedi aslinda. Bu cahillerin bu kadar kaliteli bir eserde kafa gerektiren yerleri cozemedikleri icin girip dusuk bir puan vermeleride dogru tabi(!) recep ivedik gibi dusunmeyi gerektirmeyen Türkiye'yi rezil gosteren filmin yaninda İstanbul kirmizisi gibi izlerken gogsunuzun kabardigi bir film... baska ne denir ki? TEBRİK EDERİM...
    Ayça A.
    Ayça A.

7 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Eleştiri yaparken emeği çok yüce bir değer olarak gördüğümden olabildiğince sağduyulu olmaya çalışırım ancak düşünüyorum da hayatımda bu kadar kötü başka film izledim mi ?
    -HAYIR!
    Konusu olmayan, sadece kadroya güvenilerek meydana getirilmiş bir ürün. Sinema diyerek böyle bir sanat dalına hakaret etmek istemiyorum.
    Kurgu kötü. Olaylar arasında hiç bir şekilde bağlantı kuramıyorsunuz. Hoş ortada olay diyebileceğiniz bir şey de yok. Saçmalık.. Vaktinize, paranıza yazık. Biz gece seansına gitmiştik. Uykusuz kaldığıma dahi değmedi.
    Erdal D.
    Erdal D.

6 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Net. BERBAT ÖTESİ. Filmden bitti, salondaki herkes birbirine bakıp güldü. Bunedir arkadaş, biz 120 dakika ne izledik diye !!
    kübra b.
    kübra b.

6 Mart 2017 tarihinde eklendi
    İstanbul ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi filmı izleyeli iki gün oldu etkisinden kurtulamadım oyunculuklar müthiş filmi çoğu kişi anlamamış hiç şaşırtıcı değil recep ivedik izleyen insanların anlamaması
    Koray A.
    Koray A.

6 Mart 2017 tarihinde eklendi
    BÖYLE bir dev CASTIN olduğu sıkıcı havada kalmış bir hikaye, ayıp olur diye sonuna kadar seyrettiğim bu film tamamen zaman kaybı sonuna kadar seyrettim bitsin de bir an önce sinemadan çıkmak geldi berbat bir senaryo Ferzan hocaya saygımız var ama olmamış be hocam
    Mehmet Y.
    Mehmet Y.

6 Mart 2017 tarihinde eklendi
    hayatımda böyle rezil bir film görmedim.. iki saatim heder oldu. yahu kardeşim böyle bir film yapacaksanız hiç yapmayın.. koca koca isimler, ünlü bir yönetmen ama film koca bir sıfır.. ne konu belli, ne mesaj belli.. böyle filmler yapıyorsunuz, seyircinin güvenini sarsıyorsunuz.. ondan sonra da oturup türk sineması niye böyle diye ağlıyorsunuz.. başka ülke de olsa sinemalar bu filme salon vermeye bile utanır... o kadar yani...
    Gökhan Y.
    Gökhan Y.

6 Mart 2017 tarihinde eklendi
    Yarım yıldız bile fazlaa!! Abi film başlıyor 45 dakika sıkılarak bekliyorsun nolcak diye ılıncı yarıya geçiyor biraz daha sıkılıyorsun sonra bu kdr ! Giriş gelişme sonuç olmayan saçma sapan bir film sırf kadro güzel film harikadır dedim ama hayatımda izlediğim en kötü film diyebilirim. Filmde denirse buna!