Hesabım
    Kutsal Geyiğin Ölümü
    Ortalama puan
    3,2
    63 Puanlama
    Kutsal Geyiğin Ölümü hakkında görüşlerin ?

    22 Kullanıcı yorumları

    5
    3 Eleştiri
    4
    7 Eleştiri
    3
    2 Eleştiri
    2
    2 Eleştiri
    1
    4 Eleştiri
    0
    4 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Mayis Sikintisi
    Mayis Sikintisi

    32 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Aralık 2024 tarihinde eklendi
    Yorgos Lanthimos pek yakın hissettiğim bir yönetmen değil. Ama yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım. Adam kendine özgü bir dil yaratmayı başardı. Bu filmi de yönetmenini bilmeden izleseniz bile Lanthimos filmi olduğunu anlarsınız. Filmde ki tekinsiz atmosfer çok güzel. Karakterlerin zaman içinde yaşadığı değişim de çok iyiydi. Film bilim ve inanç arasında bir ikilem yaratıyor. Seyirci de bir bilim tarafına, bir inanç tarafına savruluyor. Oyunculuklar da çok iyiydi. Nicole Kidman da, Colin Ferral da her türlü film de oynuyorlar. Bazen çok kötü filmlerde görünüyorlar. Ama bu film de ki performansları çok iyiydi.
    fadime akdemir keba
    fadime akdemir keba

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    5 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Film güzel,fakat diğer çocuk aileye ne yaptı ki hastalandılar, anlamış değilim.Sonu ilginçti. Çoğu eleştiriler kötü olarak yazılmış. Bence gayet güzel, yavaş, fazla gürültü yok, sakin ama ilginç.. Birde nasıl hastalandıklarını ve o çocuğun rolü neydi anlamak isterdim.. Anlayan varsa bana yazsın..
    Hasan Karakol
    Hasan Karakol

    30 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    Yorgos lantimos denen Yunan yönetmeni baya sevmeye basladim keza bu filmi de bence konu olarak atmosfer olarak çok başarılı bir film...filmle ilgili bir çok eleştiri var hatta Yunan mitolojisinden alt metin olarak bahsedildiğini söyleyenler bile var yönetmen senarist böyle bir şeyi söylemediği sürece bunları saçma buluyorum ben ekrana yansıyana bakarım Sherlock Holmesun dediği gibi "hiç bir şey göz önünde olan kadar gizli değildir" bazen anlamlara boguyoruz birşeyleri ama gerçek sadece gözünün önündeki oluyor gayet mesajsiz filan film bence ve güzel
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 2.094 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    11 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    “The Killing of a Sacred Deer”, senaryosunu antik Yunan tragedyalarından “Iphigenia in Aulis” den esinlenerek Efthymis Filippou ile birlikte yazan Yorgos Lanthimos’un yönetmen koltuğunda oturduğu çarpıcı bir psikolojik drama…

    Dünya prömiyerini aday olduğu “Palme d'Or / Altın Palmiye” ödülü (o yıl bu ödülü “The Square” -2017 alırken, Yorgos Lanthimos “En İyi Senaryo” ödülüyle yetinmek zorunda kalmıştı) için yarıştığı 2017 Cannes Film Festivalinde yapan ve 20 Ekim 2017 tarihinde de vizyona giren filmin, 7.1/10 (69.982 oy) ve 3.3/5 (9.256 oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 7.6/10 (239 yorum) ve 73/100 (45 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ortalamaları oldukça etkileyici…

    Ancak, sadece 6,1 milyon dolarlık bir gişe yapmış olması da fazlasıyla düşündürücü…

    Bu çelişkinin nedenlerini anlayabilmek için, her zamanki gibi önceliği yine oyuncu kadrosuna vermek suretiyle gelin filmimize biraz daha yakından bakalım…

    Lafı çok da uzatmadan hemen söyleyelim, filmin; Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy ve Sunny Suljic’li kadrosu oldukça iyi…

    Bunlardan, (daha önce Lanthimos’un “The Lobster” (2015) filminde de oynamış olan) Colin Farrell ile Nicole Kidman, bütün sinemaseverlerin zaten çok yakından tanıdığı oldukça deneyimli ve popüler isimler…

    Ancak eminiz Barry Keoghan ve güzelliği ile kısa sürede yeni bir Emma Watson vakasına dönüşeceğini düşündüğümüz Raffey Cassidy’de bundan sonra kendilerinden sıkça söz edilen isimler arasına girecekler…

    Şahsen biz, kendilerinde bu ışığı gördük…

    Teknik kadroya baktığımızda ise, Lanthimos’un film için hayati öneme sahip iki görev olan görüntü yönetmenliği ve editörlük koltuklarına, daha önce “Kynodontas” (2009) ve “The Lobster” (2015) da da birlikte çalıştığı, Thimios Bakatakis ile Yorgos Mavropsaridis’i oturtmuş olduğunu görüyoruz…

    Bütün bunlara bir de başta Sofiya Gubaydulina’nın besteleri olmak üzere filmin çarpıcı müzikleri de eklenince, 121 dakikalık bir kurgu da olması gereken akıcılık ve teknik kaliteye, tereyağından kıl çekercesine, hiç zorlanılmadan ulaşılmış…

    Antik Yunan tragedyalarından “Iphigenia in Aulis” den esinlenilerek yazılan filmin senaryosu bazılarınca anlaşılmaz bulunmuş olabilir… Bunun için önerimiz, Euripides’in Türkçe baskısı İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkmış olan “İphigenia Aulis'te” isimli eserini okumaları biçiminde olacak…

    Tamamen konu dışı ama filmde dikkatimizi çeken bir diğer husus, 12 yaşındaki Sunny Suljic hariç (o da muhtemelen gelebilecek tepkilerden çekindikleri için olsa gerek) başroldeki bütün oyuncuların sürekli sigara içiyor olması… Bu da aslında bize, uluslararası tütün kartellerinin sponsor olarak film endüstrisi üzerinde ne kadar önemli bir etkiye sahip olduklarını gösteriyor…

    Şahsen biz, gelecekte de bu türden iyi işlere imza atmaya devam edeceğini umduğumuz Yorgos Lanthimos’un bu filmini de çok beğendik… Umarız sizler de bu filmi sever ve aynı beğeni ile izlersiniz…

    Keyifli seyirler,

    Son bir not:
    Tüm hakları bize ait olan bu yorumun orijinali; bir başka mecrada tarafımızca, 28 Ağustos 2018 günü saat 01.40’da yazılarak paylaşılmıştır...
    theyurdal
    theyurdal

    Takipçi 566 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    14 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
    Her mitolojik yapıt filme uyarlanması olmuyormuş. Filme 2 vermemin nedeni sadece az bir gizem vardı filmde oda havda kaldı zaten.
    SERDAR KIRAÇ
    SERDAR KIRAÇ

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    8 Şubat 2021 tarihinde eklendi
    Soyleki,bir elestiri yapmak degil anladigim kadarini yansitmak. Mukemmel giden bir hayat varmis gibi geliyor en basta lakin film ilerlediginde kadinin ideal ve guclu bir profil cizmesine ragmen bazi maruz kaldigi genel bir erkek tacizi var . Adam basarili bir kariyerin vermis oldugu egonun yaninda korku ve zaafi var. Film surukleyici diyemem ama yavas ve asamali akisina ragmen gergin bir merak uyandiriyor ve yonetmenin /senaryonun alisilmadik hamleleri bunu destekliyor. Tercihlere,kefarete,teslimiyete,guvene,huzura ve kanullenise her zamankinden farkli bir yaklasim var. Netice itibari ile yizde 100 bir anlayis gerceklestirmeedim ama birkac seyin cevabini farkli gormemi sagladindiyebilirim.
    abdullah sevimli
    abdullah sevimli

    1 değerlendirme Takip Et!

    2,0
    3 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Bu filmde esrarengiz olan ailede 3 kişinin bir anda hasta olması ve birinin ölüp diğer ikisinin kurtulması. Acaba olay içilen limonata mı, yoksa doğa üstü bir şey mi? Anlayamadım birde konuşmalar çok kısa ve donuk. Filimi çözemedim.
    spoiler:
    Coskun Bekir
    Coskun Bekir

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    13 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Hayatımda gördüğüm en anlamsız aptal film sakın izlemeyin. Bu filmin senaryosunun oluşumu adam çok sarhoşken tuvalette yazmıştır. Kırk yıldır içiciyim böyle bi kafa görmedim. Büyük deli saçmalığı
    mnoyan z
    mnoyan z

    1 değerlendirme Takip Et!

    1,0
    13 Şubat 2020 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en kötü ve en saçma film. Tavsiye edenlerinde de , filmde emeği geçen herkesin de Allah mustahakini versin.
    sinema
    1 ziyaretçi
    5,0
    2 Şubat 2020 tarihinde eklendi
    Muhtesem film. Ama incelemelerini okumaniz gerek. Yoksa bir anlam cikaramayabilirsiniz. Konusunu yunan mitolojisinden aliyor.ĺ
    Cem Cem
    Cem Cem

    1 değerlendirme Takip Et!

    1,0
    30 Aralık 2019 tarihinde eklendi
    az önce izledim. mühendisim ve bilim kurgu, fantastik veya korku izlemiyorsam mantık arıyorum elbette. aile içinde kimse kimseyle konuşmuyor ama birbirlerini seviyorlar! ölümle karşı karşıya kalıyor ama kimse bildiğini anlatmıyor. aile içi kopukluk olduğunu göstermek için neredeyse tiksiniyorlar gibi birbirlerine bakan aile bireylerine karşı olan tehdite karşı insanı bir karşılık verilmiyor. saçma olur, zorlama olur ama bunu beğenen arkadaşların film kültürüne sahip olmak isterdim. nasıl bir gözlükleri varsa başka bir film izliyorum gibi geliyor :)
    Serap A
    Serap A

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    12 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
    Bu filim icin harcadigim zamana yazik cok sacma nirmal bir hayatin icine mitoloji sokmuslar amac ne neden biri oluyor neden kurban lazim
    Zeynep K
    Zeynep K

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    24 Kasım 2018 tarihinde eklendi
    Lanthimos seviyorsanız gerginliğini iliklerinize kadar hissedeceğiniz, neler oluyor diye kendinize sürekli sormanızı gerektirecek keyifle değil ama rahatsızlık şaşkınlık ve ilgiyle izleyeceğiniz bir film
    Berhan A.
    Berhan A.

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    16 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
    Bu film saçma sapan bi film ilk defa yorum yapıyorum sırf bu orospu coxu filmi izlemeyin diye sakın izlemeyin amk sonra ağlarsınız
    pandora d.
    pandora d.

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    11 Mart 2018 tarihinde eklendi
    Filmin sonunu beklemedim umrumda bile değildi. Öyle guzel anlar vardi ki unutamam. Kardesine: Olunce mp3 calarini alabilir miyim? Cümlesini "Bana bir su getirir misin?" dogalliginda soyleyen abla. Babasi onu secmesin diye sacini kesen ve "Bak baba tam da istediğin gibi biriyim" diyen oğul. Bir Yunan tragedyasinda anne oglum için ölürüm benim canimi alin diyordu. Tamam dediklerinde donup kalıyordu. Bu film bize onu sorgulatiyor. Ben ne yapardim? diyoruz. Bence iyi filmdi. Yani benim icin. Ben beğendim.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top