pokeimam1001
23 Şubat 2005 tarihinde eklendi
cidden konuşulan Türkçe kötüydü. örnek "ellerim Ankaradan bagli" örnek "vilyım heys, burasi sagmalcilar, çok şeyler ogrene- (burada duruyor) -ceksin (burada vuruyor) örnek "otobuzden inin!"
Geçenlerde izleme şansı buldum!Aslında abartıyla falan ilgisi yok;70li yılların Türkiyesi aşağı yukarı böyleydi!Tamam,havaalanı fln gösterdikleri gibi olmayabilir;ama havaalanlarımızın hep güzel,modern görünümlü olmasının sebebi de yurtdışından gelen yabancılara şirin gözünmekten başka birşey değildi.O zamanların Türkiye'si eğer Alan amcanın gösterdiği gibi değilse biz niye hala bir baltaya sap olamadık?Madem çok moderndik neden hala değneklerle yürüyoruz?Tamam,biz Türkler o kadar karalanacak insanlar değiliz ama akıllanacağımız da yok!Mesele bayrağımız olursa,mesela bir grup, Türk bayrağını yakarsa adamları paramparça ederiz,yapılan bir haksızlıkta sokaklara dökülürüz!Ama daha beterini,bağımsızlığımızın ve kültürümüzün sembolü olan ve en az bayrağımız kadar değerli dlimizin içine kendi ellerimizle ederiz;kimse de laf söylemez!Söylese de lafta kalır!Sonra birileri böyle film çevirince vatan millet sakarya,oley Türkler yaparız!Hadi canım siz de!..
Ben bu filmle ilgili yorum yazmayacağım zaten daha önceden yazmıştım benim dikkatimi çeken bu filmdeki Türklere karşı yapılan hakaretleri (Hepiniz o... çocuğusunuz hepinizin Allahı paradır...vs) eleştiren bazı arkadaşlar var birde bu hakaretleri eleştirdikleri için bu arkadaşları eleştiren bazı kişiler var bunlar demekki filmdeki bu hakaretleri kabul ediyorlar vede doğru buluyolar ben bunu anlamıyorum belkide Türk değiller...