ruud1
3 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Bu filme sırf insanlar ne yorum yapmış ne demişler, kaç puan almış diye baktım. İnanamadım. Bizim hiç mi sinema zevkimiz yok? Herşeyimiz tamam bir eksiğimiz bu mu var sanki? Dışarıda çekilmiş filmlerin hemen hemen hepsi bizleri aşağılayan kendilerini yücelten filmler olduğunu çok iyi biliyruz. Peki bu filmi neden sevmedik ne değişti ki? Daha imla bilmeyen yazım kuralı bilmeyen arkadaşları hiç demiyorumAllah kurtarsın onları
klasik Oliver Stone filmi. bu adam kendı ülkesini bile karşına alıp film yapabılıyor aklından zoru olan bırı film e konu olan kahraman bile filmin carpıtıldıgını söylüyor.film i düz mantıkla izlersen boş bir film enterans bişey yok duygu yok anlam yok sadece kız arkadasıyla görüşme sahnesı var o kadar http://www.youtube.com/watch'v=pHjLMnGkedUhttp://www.youtube.com/watch'v=_JTRs8e-FRk
bu fiLm hakkinda oLumLu gorus beLirten arkadasLari anLamak mumkun degiL... miLLi wasfimi bir kenara koyup sinema sewer oLarak fiLmi berbat buLuyorum... oLiwer stone un cok daha guseL fiLmLeri war yigidi oLdur hakkini wer... ama bu fiLm sadece turkLeri karaLamak adina yapiLmis propaganda amacLi bir fiLm we amacina da uLasmis... baska miLLet yoktur ki kendi icinden bu denLi cozuLmesin... fiLmden cok canimi yakan bu fiLme yag ceken turkLerdir....
Arkadaşlar kusura bakmayın niyetim kesinlikle polemik yaratmak değil ama hoşgörünüze sığınarak bikaç şey söylemek istiyorum.
Bizim hapishanelerimizde, Ziverbey Köşkümüzde yıllarca "kendi gençlerimize" neler yapmışız bunu artık devlet görevlileri dahi diyor tabir-i caizse elin Amerikalısına bunların yapılması bence normaldir... Veya o avukat benzeri avukatlarımız hiç mi yok...
Dediğim gibi bende bu memleketin kimliğini taşıyan ve bu memleket için herşeyi yapabilecek bir insanım ama bazı yanlışları görmemiz gerek.
Ha elbette bunlar ABD de belki bizdeki kadar yaşanıyor(bkz. OZ dizisi)ama bu kesinlikle ülkemizdeki olanları meşru kılmaz.
Çok kısa film hakkında da konuşmak gerekirse; müzikler evet güzel, hapishane ortamıda fena yansıtılmamış, özellikle görüşme kabininde kız arkadaşı ile görüştüğü sahne gerçekten içler acısıydı. Kötü olan şey ise Duruşma sahnesinde ülkemiz hakkında söylenen küfürlerdi; bunlar gerçekten dahi söylenmiş olsa filmde yansıtılmamalıydı sonuçta milyonlar izliyor. Nacizane görüşlerim, ben mutlaka da izleyin derim... 8,4/
Bu kadar saçma şeylere dayandırılıp sonrada gerçekmiş gibi gösterilmesi ve bizimde buna inanmamız dayanılmaz olan.Sıradan bir filmdi inanın izlerken sıkıldım, hiçbir cakası yok ve 2 saatlik filmi nasıl hareketlendiririz tereddütüyle karışan kafa karışıklığı sonucunda saçmasapan yapılmış sahneler dolurtusu mevcut.Gerçeklik payı olsa dahi abartılmasını yanlış buluyorum ki olduğunada inanmıyorum, üzgünüm Türk olmama rağmen figüranların konuşmalarını ben bile anlamadım, gerçekten çarptırılmış başarısız bir film, unutulmayı hakeden türden.2/10
walla filmi beğenmeyenler önyargılı baktıkları için beğenmiyor.aynı film iranda,doğu blokunda ve ya uzak doğuda falan geçse yine beğenmeyecekler miydi acaba?hiç sanmıyorum.ben filmi gayet beğendim ve william hayes in haline gerçekten üzüldüm.soundtrack ise olağanüstüydü puanım 9/10.
filmi geçenlerde izledim ve izledikten sonra şunu dedim bi ülke tek filmle nasıl bitirilir? cevabı açık işte böyle oluyor.biz uluslararası sinemada kendimizi yeterince tanıtmazsak elin adamı gelir ki bu oliver stone bile olsa(kendisi zaten aykırı olmayı marifet sayar)bizim aleyhimize film yapar.fakat ben oliver stona suç bulmuyorum çünkü suç bizde bu filme geçen onca zamana rağmen bi panzehir üretemedik.yazıklar olsun
Filmin imdb puanı 7.6 sıkı durun, filme 1 verenlerle 10 verenlerin sayısı aynı bu şu demek oluyor türklerin verdiği oyu çıkartırsan 9 un üzerinde bir puan alıyor, buradan da tüm dünyada sinema izleyicisinin gözünde nasıl bir duruma düştüğümüzü tahmin edebiliyorum. bence bi kampanyayla imdb puanını da düşürebiliriz kimsenin bizi kötü gösterek yaptığı bir filmi sanatsal olarak değerlendirmeye hakkı yok hele ki bu insanlar içimizdeyse.
Filmde bazı gerçekler var. Ancak, bazı sahnelerde direk hakaret seviyesinde tüm millete sarfedilmiş sözler var. Bunlar insanı biraz sinir ediyor. Bunlara rağmen izlenmesi gereken bir film.