Serinin üçüncü filmi olan yapım, yine Genndy Tartakovsky tarafından yönetiliyor. Film, önceki iki filme kıyasla olay örgüsünü otelden çıkararak farklı bir atmosfer sunmayı amaçlıyor. Seslendirme kadrosunda Adam Sandler (Drakula), Selena Gomez (Mavis), Andy Samberg (Johnny) ve Kathryn Hahn (Ericka Van Helsing) gibi isimler yer alıyor.
Hikâye, Drakula’nın romantik bir maceraya atılması ve aynı zamanda canavar dostlarının tatilin tadını çıkarırken çeşitli absürt durumlarla karşılaşmasını ele alıyor. Film, mizahi unsurlar ve renkli karakterlerle çocuklara yönelik eğlenceli bir atmosfer yaratmayı başarıyor. Ancak, serinin derinlik arayan yetişkin izleyicileri için hikâye biraz yüzeysel kalabiliyor.
Sony Pictures Animation tarafından hazırlanan film, görsel açıdan tatmin edici. Tatil gemisinin tasarımı, rengârenk manzaralar ve yaratıcı sahnelerle göz dolduruyor. Özellikle, su altı yaratıkları ve gemi içindeki etkinliklerin tasarımı izleyiciyi içine çekiyor. Animasyon akıcı ve karakterlerin duygusal ifadeleri güçlü bir şekilde yansıtılmış.
Adam Sandler’ın Drakula performansı yine dikkat çekici ve komik bir tonda ilerliyor. Selena Gomez’in Mavis’i, ailevi değerler ve babası için endişelenen bir karakter olarak serinin önceki filmlerindeki sıcaklığını koruyor. Yeni karakter Ericka, hem eğlenceli hem de gizemli bir kişilik olarak filme taze bir hava katıyor.
Film, çocuklara yönelik eğlenceli bir tatil hikâyesi sunuyor. Mizahi unsurlar, görsel espriler ve hızlı tempolu olay örgüsü özellikle genç izleyiciler için cazip. Tatil teması ve deniz yolculuğu, serinin farklı bir yönde ilerlemesini sağlıyor.
Hikâye, yetişkin izleyiciler için oldukça tahmin edilebilir. Karakter gelişimi önceki filmlere kıyasla daha yüzeysel kalıyor. Bazı mizah unsurları, serinin ilk filmlerine kıyasla daha basit ve çocukça. Tüm bunları ele aldığımda ortalama bir animasyon filmi diyebilirim.
İlk iki filmde olduğu gibi önyargılarımızı bir kenara atmamızı anlatan bir film Otel Transilvanya serisi güzel bir seri lakin bu film 1 ve 2. film kadar zevk vermedi. Türkçe dublaj diğer filmlerde ki gibi harikaydı ama süresi kısa geldi bana filmin özellikle sona doğru olan sahneler daha güzeldi genel olarak eğlenceli bir animasyon serisi zaten müzikli sahneler çok efsaneydi özellikle macarena şarkısı beni çocukluğuma götürdü ama ilk 2 film kadar iyi bulmadım onun için 4 yıldız veriyorum