Dunkirk hakkında görüşlerin ?
27 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
Açıkçası beklediğimin altında olan bir filmdi. Nolan efsane bir yönetmen ama Inception ve Interstellardan sonra Dunkirk beni pek tatmin etmedi diyebilirim. Daha iyisini beklerdim. Tabi kötü bir film demiyorum baya emek harcamış Nolan abimiz. Emeğini karşılığını vermek için gittim . Etkileyici sahnelerle doluydu ama dedigim gibi daha iyi olabilirdi . 7/ 10 puanim.
sinema
1 ziyaretçi
22 Haziran 2022 tarihinde eklendi
Dunkirk hangi yönetmenin filmi desem çoğu kişi farklı kişiler söyler ama Christopher Nolan demek bir kişinin bile aklına gelmez herhalde. Eski filmlerinde karmaşık, beyin yakan ve zamanla ilgili senaryolar yapan Nolan bu sefer sıradan bir 2. Dünya savaşı filmi senaryosu ve kurgusuyla karşımıza çıkmış. Yapım sinematografi anlamında çok başarılı olsa da Nolan ın seviyesine yakışmayan bir film olmuş. Çünkü kesinlikle çok daha iyi 2. Dünya savaşı filmleri izledim. Yani Dunkirk izlemesenizde bir şey kaybetmezsiniz. Nokta
7 Aralık 2017 tarihinde eklendi
Milli duygulara hitab eden bi film olmuş. Ama bir İngiliz değilseniz etkikleyici değil.Kurgu dışında sıradan olmuş.Bi Nolan hayranı olarak hayal kırıklığı.
14 Aralık 2017 tarihinde eklendi
Christopher nolan filminden ziyade goruntu yonetmeni hoyte van hoytema nin filmi gibi olmus zira teknik acidan kusursuz bir film ama diger kisim olarak fazla milliyetci ve yanli bir senaryodan dolayi ortada bir film bana gore . Nolan diger filmlerinin tarzindan ayrilip daha siradan senaryo ve film turuyle karsimiza ciktigindan pek bir etkisi yoktu Dunkirk'in.
21 Eylül 2020 tarihinde eklendi
Aksiyon sahnelerinde gerileceğiniz aynı zamanda filmden gözünüzü ayıramayacağınız Nolan filmi olmuş. Filmin dekor ,müzik, ses ve görüntüsüne gelirsek dördünde muhteşem işlenerek savaşın teması bize muhteşem şekilde aktarılmış. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim. PUANIM: 9/10
7 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
Çok öyle abartılacak bir film değil. IMDB puanını hak etmediği kanaatindeyim. Birkaç sahne dışında bir şey yok. Hatta bazı sahneler amatörce yapılmış. spoiler: Bir sahnede gemiye torpido vurup batıyor ama o sahnenin stüdyoda çekildiği çok belli.
Sürekli bir gerilim müziği, müziğin ritmi arttıkça bir şey olacak sanıyorsunuz hiç bir şey olduğu yok. spoiler: Filmde hiç Alman görmüyorsunuz bu arada, silahları var kendileri yok.
Asla ve kata Beyazperde'nin ve IMDB'nin yüksek puanının hak edecek bir film değil.

Saygılar.
27 Mart 2023 tarihinde eklendi
Yorumlarda bazı şişirenlerin kurbanı oldum. İzlenir ama beklentiyi yüksek tutmayın. Bu kadar prodüksiyon imkanı benim elimde olsa daha iyisini çıkarırdım. Prodüksiyon güzeldi ama yazık olmuş. Yer yer sıkıcı gidiyor ve gereksiz gerilim müziği ile birşey olacak beklentisi oluyor ama hiçbir şey olmuyor. Çok daha az bütçeli olup daha iyi savaş filmleri izleyebilirsiniz.
10 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
Filmin gerçekten kendine has bir yapısı var diyebilirim. Yönetmen adeta mevcut atmosferi biz de soluyalım diye sahnenin o gergin atmosferini müzikler ve sahne geçişleri ile bize hissettirmek için elinden geleni yapmış. Havada geçen aksiyon sahneleri gerçekten filmin en elle tutulur yanıydı. Kafamızı karaya çevirdiğimizde ise umutsuz, hasta, aylardır eve dönmeyi bekleyen binlerce erkekten oluşan topluluğu görüyoruz. Doğal olarak insan her savaş filminde olduğu gibi (her ne kadar erkekler olarak savaş filmlerini sevsek de) o dönemlerde doğmamış olduğu için tekrar kendi içinde şükrediyor.

Filmi izlediğiniz zaman ve kişiler bence önemli. Topluluk ile birlikte keyifli bir akşamda izlendiğinde sadece ortamı gerecek kıvamda bir seçenek olur. Ancak depresif bir dönemde yalnız seyretmek epey akıllıca olacaktır. Şahsen genel olarak bir başyapıt diyemem. Film sizi içine çekmeyi başarıyor ancak yine de gerilimin bu denli yüksek olduğu bir filmi seyretmekten kasılıyorsunuz.

Orta hâlli bir film olduğu kanaatindeyim, şahsen puanının yüksekliğini biraz yönetmen kaynaklı pozitif ön yargıya bağlıyorum. Daha ziyade belgesel tadında geçen bir film demek gerekir. Şahsen yönetmene çok ekstra bir iş düştüğünü söyleyemem. Dolayısıyla bu filmde yönetmen dokusu aramayı çok mantıklı bulmuyorum.
23 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Yeni izleme fırsatı buldum , Nolan filmi olduğu için normal olarak beklentim yüksekti bu yüzden çok beğenmemiş olabilirim , biraz sıkıcıydı ve sahneler gereksiz yere uzatılmış gibi geldi.Görüntü , çekimler olaraksa çok iyi.
6 Ocak 2018 tarihinde eklendi
netgeo belgesellerındekı Iı. dunya savasının derınlıklerı daha ıyı anlatılıyor, Nolan ın gecmıs fılmlerı beklentıyı ustlerde tutuyor, bıraz dusuk hıssetmenın sebebı bu olsa gerek
13 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Her ne kadar Nolan'ın filmlerine hayran kalsam da bu filmin bana beklentisinden değişik bir tat vermesinden yakınıyorum. Nolan bu filmi çoğu kişiye ne kadar saçma gelse de (kendi kökleri) bir İngiliz sempatikliğinden doğan bir proje olduğu aşikar. Ayrıca oyuncu kadrosundan Harry Styles'da hemen göze çarpanlardan. Film bir savaş filmi değil aksine savaştan kaçan bir grup askeri ele alıyor. Hal böyle olunca senaryo denilen olayda bir yavanlık ortaya çıkmış. Nolan her ne kadar çektiği açıları ile filme değer katmaya çalışsa da, izleyiciye stabil bir konu yansıyor. Ayrıca Tom Hardy'in yüzünü kapatma psikolojisini de abarttığını düşünüyorum. Filmdeki gerçek rolü nihayet son sahnede gün yüzüne çıkıyor ve geçmiş sahnelerin tamamen gereksiz olduğu izlenimine kapılmadan edemiyor insan. Yönetmenin değişik bir açıdan olaya yaklaştığını, konuyu farklı bir yolla sentezlemek istediğini sezebiliyoruz. Ancak bu bir savaş filmi değil de çok daha olağan bir konu olmalıydı diye düşünüyorum.
15 Aralık 2017 tarihinde eklendi
ımdb puanını kesinlikle haketmediğini düşündüğüm bir film, klasik 2. Dünya savaşı filmlerinden öteye geçtiğini pek düşünmüyorum sırf christopher nolanın yaptığı bir film olduğu için bu kadar fazla imdb aldığını düşünüyorum, onun dışında konusu ve anlatımı bakımından izlemeye değer bir film ama abartılacak kadarda etkileyici değil.