Dunkirk
    Dunkirk hakkında görüşlerin ?

Arribas
    Arribas

14 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    Christopher nolan filminden ziyade goruntu yonetmeni hoyte van hoytema nin filmi gibi olmus zira teknik acidan kusursuz bir film ama diger kisim olarak fazla milliyetci ve yanli bir senaryodan dolayi ortada bir film bana gore . Nolan diger filmlerinin tarzindan ayrilip daha siradan senaryo ve film turuyle karsimiza ciktigindan pek bir etkisi yoktu Dunkirk'in.
    Yusuf Şenkan
    Yusuf Şenkan

24 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    Evet DUNKIRK ü izledim. Eğer sorgulayarak izleyecekseniz hazırlıklı olun... Zor bir film.
    Yok, yalnızca sanat adına izleyecekseniz: Detaylar, gerçekçilik, müzik, atmosfer, doğallık... Farklı bir savaş filmi... Bittiğinde ise belki de benim gibi; 'Film bitti' demek yerine 'Ohhh neyse ki savaş şimdilik bitti' diyeceksiniz.
    Kolay seyirler.
    Not: Tabii keşke bu filmi; 70 mm olarak çekildiği için bir IMAX salonunda izleyebilseydim.
    Yusuf Ç.
    Yusuf Ç.

7 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    Milli duygulara hitab eden bi film olmuş. Ama bir İngiliz değilseniz etkikleyici değil.Kurgu dışında sıradan olmuş.Bi Nolan hayranı olarak hayal kırıklığı.
    Gokay
    Gokay

5 Aralık 2017 tarihinde eklendi
    film gerçekten çok güzel diyebilirim. 2. dünya savaşında neler oluyor bitiyor savaşan askerlerin yaşadığı çok zor anları bu filmde görebiliyoruz ailecek izlenebilecek süper yapıt olmuş Buradan pratik olarak görüyorsun ..." Kenneth Branagh'ın karamsar deniz komutanı, "ev" konusundan bahsediyor, bu sözcük, Christopher Nolan'ın uzun süredir savaş sonrası çekiliş destanını tekrar ediyor. Aynı şekilde Dunkirk'i gördüğümve muhtemelen Fransa'dan da görülebilenImax 70mm sunumundan da bahsedebilirdi- resmin büyük bir kısmı benim görüş alanımın ötesine dikey olarak uzandığı çene düşürücü bir gözlük yatay. Görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema, "Büyük format için büyük bir sevgiye sahibiz" diyor. Çarpıcı görüntü yakalamak için kullanılan hantal film kameraları ile çevik harikalar yaratan görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema. Projeksiyon diziliminde baş döndürücü bir dizi mevcuttur (dijital, 35mm, 70mm vb.), Dunkirkgördüğümüz sürümüne bağlı olarak kare arasında dikdörtgen ve aralıklı olan en-boy oranlarıyla ekranlarımıza girer. Ama görmek zorundasın.
    Tuğşat A.
    Tuğşat A.

13 Ekim 2017 tarihinde eklendi
    Her ne kadar Nolan'ın filmlerine hayran kalsam da bu filmin bana beklentisinden değişik bir tat vermesinden yakınıyorum. Nolan bu filmi çoğu kişiye ne kadar saçma gelse de (kendi kökleri) bir İngiliz sempatikliğinden doğan bir proje olduğu aşikar. Ayrıca oyuncu kadrosundan Harry Styles'da hemen göze çarpanlardan. Film bir savaş filmi değil aksine savaştan kaçan bir grup askeri ele alıyor. Hal böyle olunca senaryo denilen olayda bir yavanlık ortaya çıkmış. Nolan her ne kadar çektiği açıları ile filme değer katmaya çalışsa da, izleyiciye stabil bir konu yansıyor. Ayrıca Tom Hardy'in yüzünü kapatma psikolojisini de abarttığını düşünüyorum. Filmdeki gerçek rolü nihayet son sahnede gün yüzüne çıkıyor ve geçmiş sahnelerin tamamen gereksiz olduğu izlenimine kapılmadan edemiyor insan. Yönetmenin değişik bir açıdan olaya yaklaştığını, konuyu farklı bir yolla sentezlemek istediğini sezebiliyoruz. Ancak bu bir savaş filmi değil de çok daha olağan bir konu olmalıydı diye düşünüyorum.
    Bülent E
    Bülent E

25 Eylül 2017 tarihinde eklendi
    Hayatımda izledigim en saçma savaş filmi konu yok başrol oyuncu yok kim kimle savaşıyor belli degil düşman hiç ortada yok kabus gibi savaş uçakları savaşıyor hangisi hangi ülkenin belli degil bu kadar berbat kurgu görmedim imdb 8.4 almış bi zevkle ekranin başına oturduk hahhaa....
    Fatih Zeki E.
    Fatih Zeki E.

24 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    ÇOK GÜZE FİLM.UZA TEMALI ŞU ZAMANA KADAR YAPILMIŞ EN İYİ FİLM.(BU ARADA MATRİX 10 İSE BUFİLM DE 1000 PUAN
    Kerim Ç.
    Kerim Ç.

10 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Şaçma sapan tek aklımda kalan iğreç gerilim müziği iyyyyyyyyttyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

8 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Kusursuz müzik kullanımı ve görüntü yönetiminin eşlik ettiği hiç düşmeyen gerilimi ilk saniyeden son saniyeye kadar seyirciyi koltuklara çiviliyor. Bu meşhur tarihi olay ancak bu kadar gerçekçi ve çarpıcı ele alınabilirdi. Yalnızca görselliğe önem veren bir savaş filmi değil, aynı zamanda askerlerin psikolojisine de eğilen ve Dunkirk sahilinden o bir türlü çıkamama hissini sizlere bile iliklerinize kadar duyumsatacak bir dram aynı zamanda. Nolan'dan beklendiği üzere. Oyuncu kadrosu, zaten alışık olduğumuz tecrübelilerin dışında, beklediğimin üzerinde başarılı performanslar sergilemiş. Bu konuda da yönetmenin dokunuşu muhakkak önemli. Görülmesi gereken bir yapım.
    Mentor A.
    Mentor A.

8 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Öncelikle filmi genel olarak değerlendirmek gerekirse Christopher Nolan'ın önceki filmlerinden çok farklı bir projeyle karşımıza çıktığını görüyoruz.Genelde bilim kurgu veya kahramanlarla hatırladığımız Nolan bu sefer kendi ülkesinin efsanesini bize anlatıyor.Nolan bu sefer bizi ilk andan itibaren savaş meydanına atıyor.Filmde 3 karaktere senkronize oluyoruz ilk olarak genç bir İngiliz Askeri olan Tommy sonra vatansever 60 lı yaşlardaki Mr.Dawson ve de son olarak Tom Hardy'nin hayat verdiği Farrier oluyoruz. spoiler:
    Tommy ile hayatta kalmaya, Mr.Dawson ile hayat kurtarmaya çalışırken Farrier ile ise kahraman oluyoruz.Film genel özeti böyle iken Filmin en güçlü tarafından bahsetmemek olmaz Hans Zİmmer olmasaydı muhtemelen bu film sıradan hale gelirdi çünkü.filmde diyalog yok denecek kadar az ama orada devreye Hans Zimmer devreye giriyor.Yine de filmin sonlarına doğru tatmin edecek bazı diyaloglar var.(Mr.Dawson un oğunun teknede kurtardıkları askere çocuk iyi demesi gibi).Ayrıca gözden kaçan diğer detay hiçbir Nazi askerinin filmde gösterilmemesi bu detay filmi evrensel kılan en önemli detay bence ama filmin sonunda trendeki gazete diyaloğunu görmezden gelmek gerek.Son olarak ilerde bu filmle ilgili ne hatırlayacağım dersek vereceğim cevap her savaş filmi izlediğimde acaba Dunkirk in seviyesine çıkacak mı olacak(tabi filmin konusu ve bakış açısına bağlı olarak)İlk eleştri yazım oldu kusurlarım çok olabilir okuyan herkese teşekkürler... spoiler:
    Baba Lakaplı
    Baba Lakaplı

7 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Çok öyle abartılacak bir film değil. IMDB puanını hak etmediği kanaatindeyim. Birkaç sahne dışında bir şey yok. Hatta bazı sahneler amatörce yapılmış. spoiler: Bir sahnede gemiye torpido vurup batıyor ama o sahnenin stüdyoda çekildiği çok belli.
    Sürekli bir gerilim müziği, müziğin ritmi arttıkça bir şey olacak sanıyorsunuz hiç bir şey olduğu yok. spoiler: Filmde hiç Alman görmüyorsunuz bu arada, silahları var kendileri yok.
    Asla ve kata Beyazperde'nin ve IMDB'nin yüksek puanının hak edecek bir film değil.

Saygılar.
    Ali A.
    Ali A.

5 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Yılın en iyi filmi. Bu filmi beğenmeyen arkadaşlara "Recep İvedik" isimli iğrenç şeyi izlemelerini tavsiye ediyorum. Beyinleri anca ona yeter çünkü.
    Mustafa C.
    Mustafa C.

31 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    çok soğuk sıkıcı az konuşmalı az aksiyonlu kötü param boşuna gitti kimin kim olduğu belli değik çok berbat bişey neyi anlattığı da bilinmiyo ancak gemi batıyo bidaha biniyolar
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

28 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    gerçek bir olaya dayanan Nolan farkıyla beyazperdeye düşen çok iyi bir yapım kesinlikle izlenmeli 8/10
    Emin Halit T.
    Emin Halit T.

27 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    Açıkçası beklediğimin altında olan bir filmdi. Nolan efsane bir yönetmen ama Inception ve Interstellardan sonra Dunkirk beni pek tatmin etmedi diyebilirim. Daha iyisini beklerdim. Tabi kötü bir film demiyorum baya emek harcamış Nolan abimiz. Emeğini karşılığını vermek için gittim . Etkileyici sahnelerle doluydu ama dedigim gibi daha iyi olabilirdi . 7/ 10 puanim.