Filmi 1yıldır bekliyordum açıkçası bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim.
Bilirsiniz Nolan genel olarak bilimkurgu, aksiyon türü ile ilgilenir ve bende buna dayanarak ortalama 8/10 luk bir film olacağını, en iyi savaş filmleri listesinde ilk 5 e giremeyeceğini düşünüyordum lakin, beni utanç içinde bırakarak izlediğim en iyi savaş filmi oldu.
Müzikler, silah sesleri, dalga sesleri,ayak sesleri bunlar mükemmel bir uyum içinde ve sadece filme odaklanmanızı sağlamıyor sizi filmin içine sürüklüyor.
Müzikler o kadar iyi seçilmiş ve kullanılmış ki
askerlerin kurşunlardan korunmak için eğildikleri sahnede kendimi o ortamdaymışım gibi koltuğun içide eğilir halde buldum
Savaşı tüm gerçekliği ile gösterilmiş ve bu yapılırken objektif davranış.
Harry S. adlı 1d grubundan tanıdığımız sanatçının bu filmde olacağını öğrendiğim beri şüphe içerisindeydim pek filmlerle tanıdığımız bir insan değildi sonuçta, lakin gayet iyi rol yaptı ben ve çoğu kişiye ön yargılarını unuturdu.
Doğru yapılmadığında klişe gözüken film sonu konuşması, mesajı, halk ve asker arasında olması gereken ilişkiyi birlikteliği mükemmel bir şekilde yansıtıyor.
Bu arada, bunu söylemenin benim haddim olduğunu sanmıyorum ama Imbd'nin tepelerinde olması gereken bir film, ki ileride zaten olacağını düşünüyorum.