En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Alp T.
Takipçi
441 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
28 Ekim 2016 tarihinde eklendi
Ünlü belgeselci Michael Moore'un yeni projesi Where To Invide Next, oldukça ilginç bir proje aslında. "Dünyanın en iyi ülkesi Amerika'dır" lafına karşılık Amerika'nın yapamadığı şeylerin başka ülkelerin nasıl yaptığını anlatıyor bu belgesel. Ve bunu yaparken de her ne kadar Amerika bazlı ilerlese de, aslında bütün dünya ülkelerine bir mesaj verip birbirimizden öğrenebileceğimiz şeylerin olabildiğini anlatmaya çalışıyor aslında.
Michael Moore'un pek belgesellerini izlemesem de bu belgeseli oldukça ilginçti. Konusunun ciddiliğine rağmen oldukça naif bir tarzda ele alınması filmi izlenebilir kılıyor. Eğer bu tarz filmleri seviyorsanız bir göz atmanızı öneririm. Oldukça farklı bir belgesel ortaya çıkmış.
Michale Moore Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere pek çok ülkede seveni olduğu kadar sevmeyeni, ona antipati besleyeni de olan bir yönetmen-yapımcı-araştırmacı-belgeselci. 2002 yılında "Bowling for Columbine" ile tanışmıştım kendisiyle. Sonrasında "Fahrenheit 9/11", "Sicko" ve "Capitalism: A Love Story" geldi. Neredeyse tüm belgesellerini izledim kısacası. Tarzı ve fikirleri herkese hitap etmeyebilir tabii ki. Beğenen de olacaktır eleştiren de. Ancak pek çok doğru noktaya dikkat çektiğini sanırım tüm izleyenler kabul edecektir. Başta kendi ülkesiyle, ABD ile problemi var zaten Moore'un. Son eseri "Where to Invade Next" de kimi eleştirmenler tarafından önceki işlerine göre daha yumuşak, kimi eleştirmenlere göre ise daha huzur bozucu ve daha karamsar geldi. Önceki belgeseller ile karşılaştırmaya çok da gerek olduğunu düşünmüyorum. Ancak kesinlikle yine çok parlak bir fikir ile çıkıyor karşımıza. Çoğunluğu (Tunus hariç) Avrupa'da bulunan ülkeleri ziyaret ederek, onların "iyi şeylerini" alıp ülkesine götürmeye, bu fikirleri "çalmaya" çalışıyor. Tabii ki pek çok iğneleme, pek çok gönderme içeriyor belgesel. Son derece keyifli kurgulanmış bir de. Kendini çok kolay izletiyor. Hani bırakın politikayı, dünya meselelerini, sadece biz "gezi programı" olarak bile tercih edilebilir bu yapım. Özellikle dünyanın çığırdan çıktığı bu dönemlerde mutlaka görülmesi, üzerine düşünülmesi, yorumlanması gereken bir eser. Dediğim gibi, Moore'un tarzından hoşlanmayabilirsiniz, ancak belgesel boyunca asıl konuşanlar normal vatandaşlar, işçiler, patronlar, öğrenciler, öğretmenler, hükümlüler vs. Farklı ülkelerde yaşayan bu insanları dinlemek önemli.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.